Søg Garagen Hej Gæst! Register

Scooter mødte Falckbil på den hårde måde
#1
Ked af det Så var der desværre atter bud efter en af os - en 30'er på blot 16 år...

Citat:16-årig dræbt i sammenstød med Falckbil

[Image: 3245.jpg]

Kl. 22.37 fik politiet i Nordjylland en melding om en voldsom ulykke i Aalborg. Det drejede sig om en Falckbil og en knallert som var kørt sammen i krydset mellem Østerallé og Samsøgade. Knallertkøreren, en 16-årig dreng, mistede livet ved ulykken.

- Vi er stadig på stedet og ved endnu ikke præcis, hvad der er sket. Vi aner ikke om Falckbilen var kørt med udrykning. Vi havde ihvertfald ikke bestilt den, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Bent Højgaard til bt.dk. Han mener dog, at der er tale om, at enten Falckbilen eller knallertkøreren er kørt over for rødt lys i lyskrydset.

Foreløbigt er der ikke mange detaljer. Hvad der kunne være interessant at høre er om knallertkøreren bar hjelm, om han var beruset og om det mon var Falck-bilen som kørte over for rødt (hvilket slet ikke er utænkeligt - nogle af dem kører faktisk ret agressivt). Men jeg mistænker at man primært er interesseret i om knallerten var ulovligt... hvilket sjovt nok er den mindst relevante detalje i en eventuel analyse af ulykkesårsagen.

Hvis det viser sig at være Falck-bilens skyld så håber jeg (sikkert forgæves) at den kommer i statistiken som en "Falck-ulykke" og ikke en "scooter-ulykke"....
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Ekstrabladet Skrev:Falck sendte lørdag aften kort før klokken 22 en skiltevogn til en mindre ulykke i Limfjordstunnellen, men lastbilen nåede aldrig frem.

- På vej mod tunnellen kører den ad Østre Allé og kører over for rødt ved Samsøgade, hvor den rammer en knallertkører, siger vagtchef Frank Liltorp ved Nordjyllands Politi til ekstrabladet.dk.

Den 16-årige knallertkører havde formentlig set Falckvognen komme, eftersom han ifølge politiet kurede den sidste strækning hen ad vejen, før han ramte bilen. Han omkom på stedet.

- Knallertkøreren havde ikke styrthjelm på og kørte, så vidt vi kan vurdere, hurtigere end tilladt. Om det har haft betydning på ulykkens tragiske udfald, ved vi ikke, siger vagtchefen.
Svar
#3
Og Jyllandsposten skriver, at han kørte op i røven på falck bilen, der var under udrykning :?

Jeg er godt nok forvirret Smil
Svar
#4
Teddy Skrev:Og Jyllandsposten skriver, at han kørte op i røven på falck bilen, der var under udrykning :?

Den måde knallerten er smadret på gør dette scenarie tvivlsomt - der må virkelig have været kraft bag sammenstødet. Så det virker mere sandsynligt at bilen er kørt ind i knallerten på en eller anden måde.

Men det med den manglende styrthjelm lyder desværre alt for sandsynligt, og det er formodentligt også hovedårsagen til at han ikke er i live i dag. Man kan overleve de mest utrolige ulykker på en knallert, hvis bare hovedet er beskyttet....

8)
Svar
#5
http://www.dr.dk/Regioner/Nord/Nyheder/A...111134.htm
http://www.dr.dk/Regioner/Nord/Nyheder/A...065228.htm
http://www.nordjyske.dk/aalborg/forside....264,2875,3
Noget kunne tyde på at knallerten kørte ind i SIDEN på falckbilen.
I øvrigt ser knallertens bagdæk noget slidt ud, det kan jo godt have haft betydning hvis der har været lidt fugtigt på stedet.
Men tragisk, det er det i hvert fald.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Meget Tyder jo også på den er tunet?
Anden udstødning
Bartstyr.. manglene bagskærm, slidt baghjul...

Hvem siger ikke der har manglet en bremse?

Jeg synes Det er godt politiet er begyndt at skærpe reglerne..
Så sådanne noget kan forhindres...

BTW. er det ikke en pgo hot 50? eller er det en dr. flagskib?
Svar
#7
http://www.bt.dk/krimi/falckredder-sigte...a-16-aarig
 46 år på 2 hjul. Kymco Super 8 2015 18.000 km VGA Mover 2016 6.600 km.
Svar
#8
50cc4ever Skrev:http://www.bt.dk/krimi/falckredder-sigte...a-16-aarig

Det er jo normal procedure ved dødsulykker. I sig selv siger det jo ikke noget om skylden.
Svar
#9
sukedk2001 Skrev:Meget Tyder jo også på den er tunet?
Anden udstødning
Bartstyr.. manglene bagskærm, slidt baghjul...

Hvem siger ikke der har manglet en bremse?

Jeg synes Det er godt politiet er begyndt at skærpe reglerne..
Så sådanne noget kan forhindres...

BTW. er det ikke en pgo hot 50? eller er det en dr. flagskib?

Enten en hot 50 eller torrnado
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Struerboen Skrev:Det er jo normal procedure ved dødsulykker. I sig selv siger det jo ikke noget om skylden.
Det er kun normalt, hvis politiet har en bestyrket formodning om, at sigtelsen vil kunne føre til en domsfældelse for sigtelsen. I dette tilfælde, er sigtelsen nok baseret på det faktum, at udrykningskøretøjet er kørt over for rødt, uden at sikre sig, at det kunne ske, uden fare for den tværgående trafikanter. Udrykningskøretøjer er, uanset blå blink og horn, underlagt samme vigepligtsregler, som andre trafikanter, og straffen er derfor også den samme, når det går galt. Om knallerten er ulovlig, eller ej, er uden betydning for sigtelsen, men kan have indvirkning på strafudmålingen.

Desværre et tilfælde, hvor begge parter har befundet sig på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt. Jeg føler med begge parter, i denne sag.

Ser man endvidere på satelitbilledet af krydset på Google, vil man se, at ulykken er sket ca. 10 m ude i krydset fra Samsøgade, og at udsynet til højre, er stærkt begrænset for knalleristen. Selv med en lovlig fart på 30 km/t, og nyt dæk, ville det have krævet en standselængde på ca. 15 m for knalleristen, hvis han skulle have bragt knallerten til standsning. Skulle det vise sig, at knallerten er ulovlig, kan det næppe dokumenteres, at den kørte for hurtigt på ulykkestidspunktet, men i statistikken, vil ulykken nok komme til at figurere, som atter en ulykke, med en ulovlig knallert indblandet.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#11
kragen Skrev:Det er kun normalt, hvis politiet har en bestyrket formodning om, at sigtelsen vil kunne føre til en domsfældelse for sigtelsen.

Jeg havde faktisk opfattelsen at det var mere eller mindre normal procedure ved den slags ulykker, når de nærmere omstændigheder endnu ikke er klarlagte.
For den sigtede betyder det vel også at han derved får beskikket en advokat ??
Svar
#12
Struerboen Skrev:Jeg havde faktisk opfattelsen at det var mere eller mindre normal procedure ved den slags ulykker, når de nærmere omstændigheder endnu ikke er klarlagte.
For den sigtede betyder det vel også at han derved får beskikket en advokat ??
Har politiet en formodning, og det har det jo oftest :wink: , vil man normalt blive afhørt med en sigtets retigheder inden, man evt. bliver sigtet. Det giver ret til, at kræve en advokat nærværende, og gør det "straffrit" at lyve under afhøringen. Man bør derfor altid foretrække, at blive afhørt med en sigtets rettigheder, hvis der er udsigt til en straffesag. Vil politiet ikke afhøre med en sigtets rettigheder, og skaffe en beskikket advokat, bør man kraftigt overveje, slet ikke, at udtale sig til politiet om noget som helst - ikke engang navn, adresse og fødselsdato, som man ellers er forpligtet til. Det vil godt nok medføre en tur i detentionen, men betyder også, at man inden 24 timer, skal stilles for en dommer. Her skal man så fastholde, at man nægter at udtale sig, før man får beskikket en advokat. Rettens muligheder er herefter kun, enten at løslade, eller skaffe en beskikket advokat hurtigt.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar


Forum spring: