Søg Garagen Hej Gæst! Register

Vindskjoldets velsignelser
#1
Jeg er nysgerrig efter at høre om nogen har erfaringer med at køre med vindskjold. Jeg formoder det tager en del motorkraft at køre med sådan en plade monteret med deraf følgende brændstofomkostninger, men er det omkostningerne værd?
Hvil i Fred NRG. Amen.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

آگهی
#2
hm. har hørt nogle argumentere for at der ikke er den store forskel.

argumentet er vel, at selvom overfladen er større, så er den mere aerodynamisk, så i sidste ende er vindmodstanden (under normale vindforhold) omkring den samme.

Personligt vil jeg dog tro der er meget mere vindmodstand med et vindskjold, da de vindskjold jeg har set ikke virker til at være specielt aerodynamiske, altså går de næsten lodret op i stedet for i f.eks. en 45 graders vinkel (hvilket der jo ikke rigtig er plads til på en scooter)
Cityscooter 2005, flere billeder i personlige galleri.
Svar
#3
jeg har set flere steder at der er anvendt et lille skjol som fører luften opad væk fra føreren altså ikke vindskjold men en lille dims der fører luftstrømmen over føreren. Det er er standard på nogle få maskiner og jeg synes faktsik det virker godt.
TruckStar
Svar
#4
Hej.
Jeg kører med et originalt vindskjold på Piaggio Zip 4T; det er så højt at der skulle saves ca. 5 cm af for at man i normal kørestilling ser ud over skjoldet.

Min erfaring er at jeg ikke vil have en scooter uden skjold for det beskytter godt mod regn og vind. (kører hele året, så vidt muligt)

Der er ikke nogen nævneværdig forøgelse af vindmodstanden, for tidligere havde jeg en el-scooter som havde en meget begrænset rækkevidde pr. opladning og det var ikke nogen forskel i rækkevidden / max. hastighed med / uden vindskjold.
Det er ikke testet på Zip'en, men max hastigheden er den samme som for de fleste scootere herinde (ca. 65 km/t) og økonomien fejler heller ikke noget (> 55 km/l ved daglig 2 x 20 km landevej kørsel)

Endvidere kan vindskjoldet signalere en "gammelmandsscooter" som de unge lømler ikke gider stjæle.
--
Hilsen Ole
Svar
#5
nu er det vel ikke værre end at den kan fjernes? Så helt sikker på at den ikke bliver stjålet ville jeg ikke være.

Den eneste måde at sikre sin scooter mod tyveri er at smadre skjoldene og dække alt metallet med et lag rust. + en stor kædelås
Cityscooter 2005, flere billeder i personlige galleri.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Japper Skrev:Den eneste måde at sikre sin scooter mod tyveri er at smadre skjoldene og dække alt metallet med et lag rust. + en stor kædelås

Selv har jeg sikret mig med et styk kædelås, skivebremselås, ratlås, startspærre, ryste alarm (120 decibel) og hele herligheden er dækket til med en garage lige neden for mit vindue.

Ved siden at mit natbord står en afrikansk høvdingekølle parkeret op ad væggen .. og nej jeg er ikke bleg for at løbe en wouldbescooterthief op kun iført underhakker i 10 graders frost :twisted:
PGO T-REX 110 (årgang '04), tidligere ejer af Kreidler Florett (årgang '77)

PGO > Giantco/CPI - nuff said :P
Svar
#7
Hehe, især den med rystealarmen er sikkert en udemærket idé. Den med køllen er sikkert fin bortset fra at du ikke altid er samme sted som din scooter.

Er der overhovedet nogen måde at komme uden om sådan en rystealarm? f.eks. en skivebremselås med alarm.

Det skulle da lige være at man meget hurtigt smider hele molevitten ind i en lydtæt trailer :P
(overdrevet, men alt er muligt)
Cityscooter 2005, flere billeder i personlige galleri.
Svar
#8
jeg vil godn nok heler ikke af med min vind skerm den tager godt nok lidt mere benzin ca 2-3 kml men jeg kan faktisk ikke mærke forskæl på hastigheden så jeg kan også kun varmt andbefale en vind skerm
Sven-Erik Lauridsen
Svar
#9
Har også kørt med vindskærm, og tilslutter mig fuldt ud hvad andre har skrevet af fordele og tilføjer, ingen vindtryk på brystkasse, eller sus fra hjelm, hvad der kunne medføre man ikke altid vidste hvor stærkt man kørte. Kunne ikke mærke forskel på top hastighed eller benzin økonomi
Når jeg får min Lifan 250 kommer der højst sandsynlig også vindskærm på den.
Fortid mange biler og mortorcykler- NU Kawasaki er6f
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)



Forum spring: