Søg Garagen Hej Gæst! Register

Lidt forvirret omkring udstødning...
#1
Nu har der været et par tråde som har omhandlet, hvordan man skal fortolke de gældende love omkring scooter.

Jeg har så et som jeg er lidt i tvivl om, det omhandlet så lige blindrøret.

Som jeg har forstået det så er det "ulovligt" at fjerne blindrøret fra udstødningen, men har så set flere steder at man kan få erstatningsudstødninger uden blindrør og de er godtkendte til eks. min Speedfighter.

Er det så fordi at man modificere en udstødning, når man fjerne blindrøret at den så bliver "ulovlig" eller hvad :? .

Mvh
Tempo
Tempo.... frihed på 2 hjul.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Tempo Skrev:(...)Er det så fordi at man modificere en udstødning, når man fjerne blindrøret at den så bliver "ulovlig" eller hvad :? .

Mvh
Tempo
Ja :wink: . Hvis udstødningen er godkendt med blindrør, er det, ligesom "tragten" i forrøret, en del af droslingen, og må ikke fjernes.

Når der så sælges CE-godkendte udstødninger uden blindrør, der måske tilmed er godkendt til gadebrug, skyldes det, at man i Danmark ( politimesteren heldigvis) har misforstået CE-godkendelsen, og godkendt den som dokumentation for, at den er godkendt til gadebrug. CE-godkendelsen er dog kun en støjgodkendelse, og ikke en godkendelse af droslingerne. Men det kan vi så indtil videre, være ligeglade med Griner . Kigger du på tyske reservedelssider, vil du se, at nogle potter både er CE-mærkede, OG har en ABE (gadetilladelse) til din model. Herhjemme, skal den altså bare have et CE-mærke til din model, og så er det ligegyldigt, om den har blindrør eller ej. De fleste, vil dog have "tragt" i forrøret.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar


Forum spring: