Søg Garagen Hej Gæst! Register

Forespørgsel: Vedligehold af scooter
#1
Jeg synes der mangler noget her på foraet om vedligehold af scooteren. her tænker jeg især på rustbeskyttelse og ikke så meget de ting der skal skiftes ud løbende.

Er der nogen der kan sige et par ord om hvad man skal gøre for at ens 2-hjuler holder sig pæn?
rustbeskyttelse / smørelse (hvilken slags og hvor på scooteren?)

Evt. bare nogle links til andre steder på nettet hvor der er noget om det.

har selv købt noget der hedder tectyl fra thansen. 2 forskellige slags: 1 gennemsigtig og 1 med sort farve som egentlig er til at beskytte undervognen på en bil.. De sprøjtes på og danner et klistret lag som skulle beskytte mod rust.

Jeg er dog i min iver kommet til at spøjte en del af den gennemsigtige på den skive der sidder ved forgaflen (kan der ske noget ved det?), og har bl.a. kommet det sorte på udstødningen.
Jeg tvivler dog på at det kan holde til de temperaturer som udstødningen nok kommer op på når jeg en gang skal ordentligt i gang med at køre på den (skal lige ha plade på).

Grunden til at jeg havde så travlt med at få gjort noget var at jeg opdagede allerede 2 dage efter jeg hentede min scooter, at der var lidt begyndende korrosion på sidespejlene (kina-krom) og en smule rust på midter-støttefoden. det var der sandsynligvis allerede da jeg købte den, da det er sidste års model, men jeg kan godt lide at passe godt på mine ting. problemet i det her tilfælde er bare at jeg ikke aner hvordan! så jeg har sikkert gjort det forkert. Men kan nu sagtens få tørret det her tectyl af hvis det skulle vise sig at jeg har brugt det forkert. er vel bare at varme det op og tørre det af med en klud.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

آگهی
#2
Jeg mener det var parkhave der foreslog linolie på udstødningen og JPS har gentagne gange sagt kobbefedt til boltene. Hvad angår dit tectyl må vi hellere lade andre gøre sig kloge på det.
TruckStar
Svar
#3
Det med linolie er jeg på det kraftigste blevet frarådet!
Brand i et udstødningsrør er åbenbart ikke noget man skal spøge med.
Svar
#4
Det tror jeg heller ikke er et problem. Når man smeder dypper man det jo også i linolie. Det lugter fælt, men det brænder nu ikke Smil
TruckStar
Svar
#5
Jeg har givet Listoens udstødning 2x med det sorte snaskede textyl, og selv efter en 50 km tur sidder det der, så det kan godt holde til varme. Om det så holder til varmen fra en 2 takt udstødning må komme an på en prøve når T-Rex 110'eren skal have en omgang.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Corty Skrev:Jeg har givet Listoens udstødning 2x med det sorte snaskede textyl, og selv efter en 50 km tur sidder det der, så det kan godt holde til varme. Om det så holder til varmen fra en 2 takt udstødning må komme an på en prøve når T-Rex 110'eren skal have en omgang.

Det lyder jo godt. Så er jeg da glad for at jeg har købt det, hvis det kan gøre at min udstødning ikke ruster, eller bare ruster mindre.

Har også givet sidespejlene og forgaflen så tykt et lag af det gennemsigtige/hvide tectyl at det ser grimt ud hvis man kommer tæt på, men så er jeg da sikker på at det er tykt nok Grin
Svar
#7
Jeg vil under alle omstændigheder anbefale at man giver boltene der holder udstødning/forrør på plads, enten en gang kobber eller zink fedt, også på en helt ny scooter.

Det er tit at de ikke får noget fra fabrikkens side, så når man engang skal skifte den ruste udstødning ud så har man allerede der sparet sig en del bøvl.

PGO'en havde ihvert fald ikke fået noget da jeg skulle have den af og gjort ren for rust.

Ja, WD40 kan formentligt rede situationen med lidt held.
PGO T-REX 110 (årgang '04), tidligere ejer af Kreidler Florett (årgang '77)

PGO > Giantco/CPI - nuff said :P
Svar
#8
Jeg har intet gjort ved min Listo, ikke engang vasket den eller tørt den af, men den er også kun 3½ måned
Svar
#9
steen55 Skrev:Jeg har intet gjort ved min Listo, ikke engang vasket den eller tørt den af, men den er også kun 3½ måned
Har lige købt min i fredags. Men hvis man skal rust sikre den er det vel bedst at gøre med det samme.

Min holder under et halvtag udenfor, kan der ske noget ved det når det begynder at blive koldt? den tager vel skade af frost grader, og så skal den pakkes væk i vinterperioden. Ked af det
Cityscooter 2005, flere billeder i personlige galleri.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
min holder også under et halvtag, og regner da med den skal stå der hele året og bruges i både frost og sne.
Svar
#11
steen55 Skrev:min holder også under et halvtag, og regner da med den skal stå der hele året og bruges i både frost og sne.
spuler du den så ren hvis du har kørt hvor der har været spredt salt? eller er det slet ik nødvendigt? måske bare en god vasketur når det begynder at blive varmere igen og de holder op med at sprede salt?
Cityscooter 2005, flere billeder i personlige galleri.
Svar
#12
Hvad skal man smøre / sprøjte remmen med.

Når vi en gang har fået samlet en masse gode råd til vedligehold, kan vi samle det til en guide. Grin
Svar


Forum spring: