Søg Garagen Hej Gæst! Register

Gi' din scooter fingeren.
#1
Så lige denne her på Gear...

Citat:
Start bilen med fingeraftryk
De eneste, der har brug for nøgler for at starte bilen er tilsyneladende ejerne. Biltyvene har ingen problemer med at komme ind i bilen eller med at få den startet. Men nu er der kommet en fingeraftrykslæser, der gør livet surt for tyvene.

[Image: 3154.jpg]

Af Peter Hoffmann
I dag kl. 10:45

Med Chinavision’s “Biometric Fingerprint Car Security System” kan det være, at tyvene får svært ved at snige sig af sted med din elskede bil.

Nøgle og fingeraftryk
Systemet skal forbindes med tændingen, og så er det kun folk med det rigtige fingeraftryk, der kan starte bilen. Så vidt vi kan se, skal man stadig bruge nøglen til at starte bilen. Men den virker altså først, når man har kørt den rigtige finger hen over scanneren, som skal monteres på ratstammen.
Man har seks forsøg til at indlæse sit fingeraftryk. Syvende gang går bilens alarmsystem i gang.

Ud over dig selv, kan du give tilladelse til op til ni venner eller familiemedlemmer, så de også kan starte bilen. Du kan dog også låne bilen ud til folk, der ikke er i systemet. Det kræver bare, at du deaktiverer fingeraftrykslæseren. Prisen på systemet er cirka 1.000 kroner, og så skal det altså monteres af en professionel.

Den koster 140 Euro plus moms og told på deres hjemmeside og burde nemt kunne monteres på en scooter. Så nu venter vi bare på at en eller anden BS'er gør forsøget (husk at tage billeder under projektet) :wink:
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Fingeraftrykslæseren er nok ikke lavet til den enkelte bils startspæresystem, så hvis den kortsluttes, skulle bilen kunne startes. Tror ikke, at den er udgiften værd...

Jeg tror mere på en tyverialarm med elektronisk startspære - denne forbindes ikke inde i bilen, og tyven skal derfor finde de rette ledninger under motorhjelmen, for at fjerne den. Det er langtfra umuligt, men det kræver at motorhjelmen skal åbnes. Og samtidigt vil alarmen hyle. Og de nye alarmer, måske samtidigt lave opkald til en telefon.

Hvis bilen har elektronisk startspærer, er det mest sikre, at tage nøglen med sig.
Svar
#3
På vores bærbare på arbejdet, har vi "touch-log-on". De kan heldigvis programmeres til, at genkende flere fingre og personer. Hvis man glemmer at indskandere nogle "resrvefingre", kan man hurtigt løbe ind i irritationsmomenter. Hvis jeg har fået en "ridse" i fingeren, vil læseren nemlig ikke godkende fingeraftrykket, og jeg må bruge en anden "reservefinger", den er programmeret til at genkende. Så brug ikke alle 9 muligheder på venner og bekendte :wink:
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#4
Ja, det er jo nok noget man primært ville gøre for gejl. Uanset hvilken type lås man sætter på tændingen er det en smal sag at skille cockpittet ad og kortslutte den indefra. Men når man tænker på hvor mange penge der flyver over disken for blåt lys, anlæg og så videre, så kunne man da godt forestille sig at nogen ville ofre lidt på at gøre sin scooter mere James Bond agtig....


Krage: Hust at du også har 10 tæer som alle har et brugbart aftryk. Men det kan selvfølgelig godt være at dine kolleger kigger en ekstra gang når du hiver sokkerne af for at logge in...
:wink:
Svar


Forum spring: