Søg Garagen Hej Gæst! Register

Nyheder fra Google og Nokia
#1
I dag kom der to store nyheder for de mere nørdede af os.

Den ene er ikke decideret scooter-centreret, men så cool at den alligevel bør omtales: Danmark er nu i Google Street View. Godt nok ikke hele landet endnu, men København er godt dækket. Jeg har surfet en del rundt men endnu ikke fundet mig selv... æv.

Den anden er til gengæld en rigtig god nyhed for alle trafikanter med en GPS mobil fra Nokia: Voice Navigation er gratis fra i dag. Så næste gang du opdaterer din Ovi Maps i din telefon er alle map-services som tidligere krævede licenser gratis. Det er godt for os her på BS for Nokia's navigation er faktisk perfekt til scooterbrug - dels fordi det kører på et lille apparat som de fleste i forvejen har med i lommen og dels fordi kortene altid er helt opdaterede. Man skal naturligvis have lyd i hjelmen - hvilket kan være så simpelt som at sætte en "øre prop" i inden man tager kysen på - og derefter er det bare at vælge rute og futte deruda. Lydkvaliteten er meget fin og man kan frit vælge mellem mande og kvindestemmer fra et utal af sprog.

Jeg har kun lige været ude på en kort tur (det er for koldt til touring), men det ser ud til at servicen er blevet meget forbedret i de senere år. For eksempel respekterede den mit ønske om at undgå motorveje uden at kny, og det er nu også muligt at sætte og editere waypoints direkte på telefonen hvis man gerne selv vil have indflydelse på ruten. Jeg glæder mig til at afprøve systemet mere indgående til sommer.

8)
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)Forum spring: