Søg Garagen Hej Gæst! Register

Politiets nytårsforsætter
#1
Politiet har nu udsendt en serie såkaldte "service deklarationer" som beskriver, hvilke ydelser man som borger kan forvente af dem på diverse områder. Her er den som er relevant for os....

Citat:Brugstyveri af cykel, knallert mv.

Kilde.

Hvad er brugstyveri?
Brugstyveri er, når en gerningsmand f.eks. tager din cykel for at bruge den i en kortere periode, og derefter efterlader cyklen.

Hvordan skal du anmelde sagen til politiet?
Anmeld brugstyveri af cykel, knallert m.v. skriftligt via http://www.politi.dk, hvor der under ”Selvbetjening” findes en særlig blanket.

Du kan endvidere anmelde brugstyveriet pr. brev eller e-mail til det lokale politi. Postadresser og e-mailadresser kan findes på http://www.politi.dk.

Du kan også ringe 114 eller henvende dig personligt på en politistation. Du kan finde adresser og åbningstider på http://www.politi.dk.

Hvad gør politiet, når de modtager din anmeldelse?
Politiet vil normalt ikke komme, når du anmelder et brugstyveri.
Når din anmeldelse bliver registreret, vil køretøjet blive efterlyst.

Hvilke oplysninger skal politiet bruge?

Når du anmelder brugstyveri, bliver du bedt om at oplyse dit personnummer, navn og adresse, telefonnummer, forsikringsselskab og policenummer, gerningssted og gerningstidspunkt og oplysninger om det stjålne køretøj (type, mærke, stelnummer, evt. registreringsnummer samt værdi).

Sagens videre forløb
Når du har anmeldt brugstyveri af cykel eller knallert, får du ikke en kvittering for din anmeldelse. Dit forsikringsselskab har elektronisk adgang til det register, hvor politiet registrerer din anmeldelse.
Du skal selv anmelde tyveriet til dit forsikringsselskab.

Da der som regel ikke er spor efter gerningsmanden eller andre oplysninger, der kan føre til opklaring, vil politiet normalt ikke foretage sig mere, og du vil ikke høre mere om sagen.
Bliver din cykel eller knallert fundet, vil politiet kunne levere den tilbage til dig ud fra oplysningerne i din anmeldelse. Har du allerede modtaget erstatning fra dit forsikringsselskab, vil forsikringsselskabet få cyklen eller knallerten udleveret.

Hvad er dine muligheder for at klage?
Du kan klage over politiets behandling af din sag. Du kan sende klagen til politiet.


Senest opdateret: 30. december 2009

Tjah, der er vel ikke så meget nyt i dette botset fra at det da er lidt trist at se politiet printe en falliterklæring på deres egen hjemmeside: ("Da der som regel ikke er spor efter gerningsmanden eller andre oplysninger, der kan føre til opklaring, vil politiet normalt ikke foretage sig mere, og du vil ikke høre mere om sagen"). Så politiets primære rolle overfor knallertfolket vil også i fremtiden primært være som politikernes chikane-instrument i forbindelse med de åh så farlige og samfundsskadelige konstruktive ændringer på maskinen. Knallerttyveri vil vedblive med at være næsten risikofrit for tyven med en opklaringsprocent på under 10 og antallet af stjålne knallerter på årsbasis vil sandsynligvis fortsætte nogenlunde uændret svarende til omkring et tyveri pr. time døgnet rundt.

Så spar ikke for meget når du køber lås og husk fremt for alt at bruge den! Går det først galt er der ikke megen hjælp at hente.
:?
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Tja det står sgu skidt til. En af mine kammerater fik også stjålet sin scooter, men den blev fundet igen.
Og selvom han selv udpegede mulige gerningsmænd så ville politiet ikke gøre noget ved det! Ked af det

Så han gik til jyske vestkysten som her mellem jul og nytår bragte denne artikel:

http://www.jv.dk/artikel/799561

Det var faktisk mig der fandt ud af hvem de mulige gerningsmænd var. Jeg stod nede i Thansen og skulle have udleveret min scooter, da 2 gutter kom ind i butikken og skulle have en tændingslås til en Hot 50 Blink med øjet

En scooter min kammerat havde fået stjålet nogen dage forinden, og de 2 knægte der, er berygtede for at stjæle lidt scootere engang imellem.
Svar
#3
Fandme for dårligt af politiet. Men det samme gælder for indbrud i huse hernede (de kommer ikke). Det har et par af mine forældres venner, oplevet. Men lave fartkontrol flere gange om dagen, det har de resurcer/tid til.

Og dette er faktisk mit første rigtigt sure opstød, når det gælder ordensmagten. Normalt er jeg tilfreds med dem. Men den politireform der blev lavet, kan politikerne godt stikke skråt op et vist sted. Alle politimæssige opgaver hernede forgår fra Nyk.F/Næstved/Slagelse. Det er ikke ligefrem smart, synes jeg.
 46 år på 2 hjul. Kymco Super 8 2015 18.000 km VGA Mover 2016 6.600 km.
Svar
#4
Den artikel er trist læsning Chemical. Og frustrerende, givet at gerningsmændene er identificerede og sikkert kunne tiltales hvis der blev investeret nogle timers efterforskning i sagen. Ikke at jeg tror at tiltalen ville resultere i nogen nævneværdig straf, men det ville dog hjælpe lidt på retfærdighedsfølelsen hos ofret. Hvis de er mindreårige kunne en dom måske også få deres forældre til at vågne op og tage fat i nakken på deres poder.

Det værste er, at politiets prioritering virker sund nok set fra et samfundsøkonomisk perspektiv. Hvad betyder en knallert til 10.000,- som blev stjålet uden personskade og brug af våben i forhold til den øvrige kriminalitet i samfundet...? Men her tænker man så ikke lige over, at knallerten ofte ejes af en økonomisk svag person (i dette tilfælde din kammerat som har arbejdet sin bagside i laser på en gård for at kunne købe den) og at tyveriet derfor kan ramme ganske hårdt. Det tager altså lidt tid at skrabe en 10-20.000 sammen på SU eller mindsteløn.
Svar
#5
Prioritering Fortvivlethock: Stort eller småt :?

Det var måske på tide, at politiet læste og fulgte politiloven :roll:

Jeg skal her blot henlede opmærksomheden på Politilovens §2, stk.3:
§ 2. Politiet har til opgave
...
3. At bringe strafbar virksomhed til ophør samt efterforske og forfølge strafbare forhold.

Der er således ikke noget "stort eller småt", eller noget om prioritering. Politiet har værs'go, at "efterforske og forfølge" alle strafbare forhold.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Hej her Smil .

Jeg tror i alle glemmer den 'Hellige gral' i hele denne debat... *** Besparelser ***. Hvis man medregner den, så får man faktisk forklaring på mange underligheder her i samfundet, for husk,, hvad der er sparet er jo tjent :wink: .

Det minder mig om en af mine bekendte og hans gamle bil. Han reparerede stortset selv alt på den og han påstod, at han sparede herved så meget at han faktisk kunne leve af det for hvad der var sparet var jo tjent Fortvivlethock: .

Jooo, hvis de tænker sådan ude i samfundet, så skal vi nok gå en 'sjov tid i møde'..

Godt Nytår Jan :wink: .
Interesser: Scootere og lave computerspil, se selv her: http://virtuchat.com eller min samling på: http://bensoe.dk/MaxiKnallert/ og min GTA billedsamling: http://bensoe.dk/GTA/ ...
Garage: http://www.billig-scooter.dk/garage.php?id=433
Svar


Forum spring: