Søg Garagen Hej Gæst! Register

Solceller på el scooter??
#1
Hej jeg har lige købt mig en el scooter en scoopie 30 km

Så købte jeg en sol panel fra hared nyborg

Ville lige høre om det kan lad sig gøre at monter den på scooteren og om det ville overhovedet hjælpe om sommeren, ved godt det er dum at få monteret den nu om vinteren, men vil bare høre om jeres mening?

:roll:
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
cac long Skrev:hej jeg har lige købt mig en el scooter en scoopie 30 km

så købte jeg en sol panel fra hared nyborg

ville lige høre om det kan lad sig gøre at monter den på scooteren og om det ville overhovedet hjælpe om sommeren, ved godt det er dum at få monteret den nu om vinteren, men vil bare høre om jeres mening?

:roll:
Du bedes venligst trykke på saksesymbolet [Image: icon_edit.gif] , i øverste højre hjørne i dit indlæg, og rette indlægget, så det kommer i overensstemmelse med gældende regler, for indlæg i dette forum. Vi går bla. meget op i, at man især husker, at der skal benyttes stort begyndelsesbogstav ved sætningsbegyndelser. Det gælder altså også, efter følgende tegn: punktum (.), udråbstegn (!) og spørgsmålstegn (?).

Du kan læse mere om, hvorfor vi går meget op i, at man skriver pænt, her: http://www.billig-scooter.dk/viewtopic.p...9926#69926

Skulle dette give anledning til spørgsmål, er du meget velkommen til, at sende en PB.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#3
Hej og velkommen til forummet, ikke så mange der kigger i 'Elscootere' afdelingen, jeg ville heller placere indlægget i 'Scooter snak' da der er større chance for at få et svar der Smil
Svar
#4
Cac long Skrev:hej jeg har lige købt mig en el scooter en scoopie 30 km

så købte jeg en sol panel fra hared nyborg

ville lige høre om det kan lad sig gøre at monter den på scooteren og om det ville overhovedet hjælpe om sommeren, ved godt det er dum at få monteret den nu om vinteren, men vil bare høre om jeres mening?
Først tillykke med Scoopien. Der er ikke så mange el-kørerer på boardet, så jeg håber at du vil dele nogle af dine erfaringer med os hen ad vejen.

Angående dit spørgsmål så er svaret med overvejende sandsynlighed nej. Jo, du kan selvfølgelig godt montere panelet på din scooter, men det vil ikke være til nogen nytte. Jeg vil tillade mig at begrunde svaret med nogle logiske betragtninger, for det vil kræve en masse yderligere information at foretage de præcise beregninger.

Energi output'et fra et solcelle panel afhænger af groft sagt af:

A. - Cellernes effektivitet.
B. - Panelets størrelse.
C. - Mængden af indfaldende lys.
D. - Intensiteten af det indfaldende lys.

Ad A. De bedste paneler der fås ligger på over 40% i effektivitet og bruges for eksempel på satelitter. De er hunde dyre og er næppe til salg hos Harald Nyborg. Jeg tror at du skal være tilfreds hvis dit panel ligger på 10%.

Ad B. Med mindre din Scoopie har tag eller en stor anhænger er der ikke plads til ret mange kvadratmeter solceller på den. Det bedste sted er faktisk på ryggen af dig selv, og der findes i dag både jakker og rygsække med indbyggede paneler. Kapaciteten af disse rækker nogenlunde til at holde en mobil med strøm, hvis vejret ellers er godt.

Ad. C. Tjah, hvad kan man sige? Vi bor i Danmark. Det meste af vores "sol" er i de gryn som Michael Laudrup spiser til morgenmad.

Ad. D. Intensiteten afhænger af luftens klarhed og vinklen i forhold til solen. På vore bredde grader falder lyset i en ret flad vinkel og intensiteten - selv om sommeren - ligger langt fra Sahara-niveau.

Med andre ord gælder det om at have et stort areal af solceller med høj effektivitet placeret på et sted med mange solskinsdage som tillige ligger tæt på ækvator. Du har alle fire argumenter i mod dig, og derfor tvivler jeg på at du vil kunne montere et panel på din scooter med nogen mærkbar effekt. Du vil få mere ud af at sætte panelet op på sydsiden af dit tag og bruge det stationært til at lade batterier op med.

Hvis du alligevel beslutter dig til at prøve montering på scooteren, skal du være opmærksom på at der nok er forskel i spændingen på dit panel og din Scoopie. Som sagt kender jeg hverken maskinen eller panelet, men de fleste el-scootere kører ved spændinger på 24 volt eller mere for at spare på kablerne og gøre scooteren mere effektiv. Så du skal muligvis sætte flere paneler i serie eller opkonvertere spændingen.

8)
Svar
#5
Jeg ved at nogen med succes har lavet stationære solenergi opladningsstationer som benyttes til opladning af diverse eldrevne køretøjer, inklusiv elscooter.
Det er altså ikke noget der sidder på scooteren, men til nød kan flyttes med en campingvogn.
Har kun fået fortalt om det, så kender desværre ikke de nærmere detaljer.

Er enig med Runnerdude i, at det pt ikke er praktisk muligt at få økonomisk fornøjelse af solceller på hverken biler eller scooterer da effekten af solceller og køretøjets forbrug stadig er for langt fra hinanden.

Til eksempel har jeg prøvet at teste forskellige forbrug på fulde opladninger til elcykler, og det ligger omkostningsmæssigt på mellem få ører til en krones penge for en fuld opladning....
Dermed vil omkostningen til at holde driften + investeringen i grøn mobilt opladningsteknik løbe for hurtigt i forhold til at tage "grøn" energi ud af en stikkontakt.
Vil man køre grønt, skal man derfor benytte en elcykel da man er helt ned på 1-2-3 ører per kilometer kørsel. (+ investering)

Sagt på en anden både, så skal det være uanmindeligt meget grøn energi man skal lave, for at den er mere grøn end den energi man trækker via stikkontakten fra de offentlige elværker.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Runnerdude tak for svaret men ja jeg har monteret solcellen på el scooteren Smil

Grunden til jeg vil sætte en solcelle på min el scooter er ikke til at kører længere eller noget ligne,
grunden er at et batterie på et el scooter skal hele tiden fuld opladt selvom du ikke kører på den, det sådan du bevare levetiden på batteriet på scooteren.

Men med min erfaring med min scooter er at den kører mega godt og den larmer slet ikke.
Folk kigger underligt på en når man kommer kørende forbi hehe.

Den scooter jeg har er indbygget lås på baghjulet så den ikke lige til at stjæle Grin
Men man kan aldrig være for forsigtig så jeg har købt en kædelås med skive lås med indbygget alarm :P

Jeg meget glad for den, og grund til jeg købte en el scooter er for jeg kan sparer sammen til en ny bil, og jeg bor kun 4 km fra mit arbejde af så det dejlig med et køretøj som slet ikke bruger penge.

Jeg er så heldig at jeg bor i et lejlighed og neden under er der et stik kontakt.

Men der er et problem at man altid skal oplade scooteren hver gang man har været ud og køre med den.

Men ellers er der intet problem med den.
Svar
#7
Lås indbygget på baghjulet? Det har jeg aldrigt hørt om før!

Hvad er det for en el-scooter?

Jeg har altid drømt om en scooter, med en sikker indbygget låseanordning, der automatisk låser, og slår alarmen til, når jeg forlader scooteren - og låser op, og slår alarmen fra, når jeg kommer tæt på.
Svar
#8
Super 8, ja der er et lås indbygget inde i hjulet så det er umulig at åbne hvis du skal stjæle sådan et el scooter... du kan finde den på http://www.fantombike.dk
Svar


Forum spring: