Søg Garagen Hej Gæst! Register

Et tragisk uheld
#1
Så smuttede der endnu en fra vore rækker...

Citat:24-årig knallertkører dræbt i Toftlund

Tirsdag den 1. december 2009, 20:13
En knallertkører ville køre udenom en parkeret bil, men ramte den, væltede og blev klemt fast under en modkørende.


En 24-årig mand fra Haderslev blev tirsdag dræbt i en trafikulykke på Nyboder i Toftlund, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Den 24-årige ville på sin knallert køre udenom en parkeret bil, men ramte den tilsyneladende og væltede ud foran en modkørende bil. Manden blev klemt fast under den modkørende bil, oplyser vagtchef Bjørn Pedersen i Syd- og Sønderjyllands Politi.

/ritzau/

Historien melder ikke noget om høj fart, manglende hjelm eller alkohol. Tilsyneladende drejer det sig simpelthen om et banalt uheld med dybt tragiske følger. Sådan noget sker desværre engang i mellem...

Græder
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Her står lidt mere om den:
http://www.jv.dk/artikel/785938
R.I.P.
 46 år på 2 hjul. Kymco Super 8 2015 18.000 km VGA Mover 2016 6.600 km.
Svar
#3
50cc4ever Skrev:Her står lidt mere om den:
http://www.jv.dk/artikel/785938
R.I.P.

Tjah, så fik vi en forklaring...

JydskeVestkysten Skrev:Vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Bjørn Pedersen, tror, at knallerten skred ud på grund af de våde vejstriber.

Det lyder plausibelt. Hvis vejen er våd og kold og man samtidig kører med et sæt halvdårlige sommerdæk (som desværre er standard på de fleste scootere), så mærker man hurtigt at de hævede hvide afstribninger har en noget lavere friktion end selve asfalten. Hvis fyren trak ud over afstribningen samtidig med at han gassede op ville han nemt kunne risikere at skride ud.
Svar
#4
Ja, vejstriber kan sagtens få en tohjuler til at smutte Ked af det Et par sommerdæk, der er blevet for hårde pga. kulde (under +5-+7 grader), og så lidt fugt, gør ikke sagen bedre, men selv med grovmøstrede vinterdæk, udgør striber en overset fare. Det samme gør visse af de blå "bemalinger", der her i byen markerer cykelbaner. De kan blive så glatte, som brun sæbe. Det største problem herinde, er dog de riller vejmyndighederne efterlader, nogle gange månedsvis, når de har fræset op til ny asfalt Ond

I den konkrete tragiske sag, har jeg dog umiddelbart lidt svært ved at forstå, at knalleristen skulle have passeret vejstriber, for at passere en parkeret bil, medmindre, det er en afstribning for cykelsti :?

Ritzaucitatet tyder mere på, at knalleristen er kommet for tæt på den parkerede bil, har ramt den, og er kommet ud af kurs/væltet.

I statistikken, vil det sikkert desværre nok blive anført, som atter en knallertulykke, forårsaget af for høj fart, og manglende kørefærdigheder :? , selvom det mere ligner et hændeligt uheld, med tragisk udgang. I den forbindelse skal jeg ikke kun udtrykke min medfølelse med både den afdøde og hans nærmeste, men også med føreren af den modkørende bil.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#5
Jeg er selv røget på rumpen ved at bremse ned på en våd vejstribe (det regnede ret kraftigt) for et par år siden. Jeg kørte ved Vordingborg mod en stor rundkørsel, hvor de havde ændret vejen og cykelstien en del på grund af rundkørslen som ikke var der på en tidligere tur, jeg kørte i området.

Jeg kørte på landevejen, da jeg forsent opdagede "indkørslen" til cykelstien. Den var placeret lige ud til vejen istedet for på skrå, som jeg synes er mere normalt, når cykler og knallerter skal ledes ind på stien.
Nå men jeg røg ned i asfalten, men der skete heldigvis ikke noget særligt med hverken mig eller Big1, dvs. styret blev en smule skævt, og det venstre spejl blev drejet ud af sin position, plus et par ridser og en ødelagt bagagebærer. Jeg fik slidt hul på mit regntøj, men det kunne jo erstattes, med et nyt, og bagagebæreren, blev rettet ud da jeg kom hjem.
 46 år på 2 hjul. Kymco Super 8 2015 18.000 km VGA Mover 2016 6.600 km.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Nå for dælen! Det er sgu kun 15-20 km fra hvor jeg bor det er sket! Ked af det

Toftlund er en temmelig lille by og egentlig er det bare én lang vej den er bygget ud af og det er da af og til der holder noget parkeret helt ude på vej banen.

Men ja det er nok hendeligt uheld desværre, godt nok tragisk Ked af det

R.I.P
Svar
#7
Dækkene er det eneste der holder scooteren på vejen og jeg syntes det er dybt idiotisk at det er tilladt at sælge scootere med så dårlige dæk som der sad på min agility. Udseends mæssigt ville jeg ha foretrukket noget der så lidt mere "sportsligt" ud end dem jeg kører med nu (Heidenau K58) men vil meget hellere have vejgreb. Og selv de har problemer med at stå ordentligt fast en sjælden gang imellem. Koldt vejr mens det regner, hurtig acceleration og min scooter spinder baghjulet rundt (er kun sket 2 gange (7,9,13, bank under bordet)). Samme med kloak dæksler i koldt vejr. Kører man som en 30'er nu må køre, er de hvide striber ikke et problem med K58 dækkene.

Dødsfald er altid tragiske, og jeg gir min medfølelse til scooterførerens familie og føreren af bilen.

mvh. Havoc
Suzuki GSX 550 ES Sommerkørsel
Svar


Forum spring: