Søg Garagen Hej Gæst! Register

Ny scooter sætter ud
#1
Har lige købt en ny scooter der har kørt 10km tidligere! Den har stået et stykke tid med benzin på i en lukket carport og var igår ude at tage en prøvetur, men den sætter ud, så snart man begynder at slippe gassen. Hvad er mest sandsynlige det kan være. Kan det evt. være "gammelt" benzin der skal tappes af og hvordan eller tror I det kan være et indstillingsproblem? Hvad skal jeg gøre Græder Vh. Thomas
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Nu ved jeg ikke, hvor længe den har stået. men benzin skal være temmelig gammelt, før det giver problemer. Et år er nok minimum.

Men.. Nu er vi jo kommet ind i den kolde, fugtige tid, hvor fugt på højspændingsdele kan skabe problemer.

Prøv med en ren, tør klud at tørre tændkabel, -rør og -spole af. Du vil sikkert blive forbavset over, hvor meget snavs der sidder. Og fugtigt snavs leder højspænding forkerte steder hen!

Hvis det hjælper, vil jeg efterfølgende anbefale, at du sprøjter en gang silikone på de dele.
Vi har de politikere, vi fortjener. 'Nogen' har stemt på dem! Men så er der alle de politikere, som vi ikke kan gøre noget ved. DJØF'erne i embedsvældet!
Svar
#3
Det er rigtigt, at benzin skal stå ret længe, før det giver problemer, og man kan normalt lugte det, hvis den er helt gal - men fugt i tanken kan, selv i en carport, ret hurtigt kondensere, og lægge sig i bunden af tanken med benzinen oven på. Da benzinhanen sidder i bunden af tanken, vil der derfor hurtigt komme vand med i karburatoren :wink:
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#4
Hæld lidt karburatorsprit i tanken - det fås på alle tankstationer. Det binder vandet, så det kan forbrændes. Og - ja, benzin skal være ret gammelt før det er for gammelt - mindst et år, som de andre siger. Så lugter det i øvrigt mere af maling end benzin. Men der burde altså ikke være nogen fare i de få måneder vinteren varer, hvis man stalder sin scooter op for vinteren Smil
Geely Grand Puma 150 '05 - 77.000 km
Haojin HJ125 '07 - 71.000 km (tidligere MC)
Svar
#5
Det kan også være en god idé at afmontere svømmerhuset, for at chekke det for urenheder. Benzin kan nemlig udskille en gummiagtig masse (det kan godt ske efter et par måneder), der evt kan sætte sig i dyserne. Og så har man startproblemer ...
Geely Grand Puma 150 '05 - 77.000 km
Haojin HJ125 '07 - 71.000 km (tidligere MC)
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Mange tak for alle svarene. Vil lige kikke på sagen ved først givne lejlighed!!! Grin
Svar
#7
Har efterfølgende fået at vide, at det højst sandsynligt er strålespidsen der skal være et nummer større! Er det svært at skifte selv og er der nogen der ved, hvor man kan se en beskrivelse heraf?
Svar


Forum spring: