Søg Garagen Hej Gæst! Register

Ulovlig scooter
#1
Jeg har stadigvæk ikke fået skiftet ruller og tager ringen ud af min Listo, men jeg tænkte på, hvor tit politiet egentlig stopper scootere for at tjekke, om de er tunede? Hvor hvad er jeres indtryk?
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

آگهی
#2
hvis du i kommer med 100 kmtså er det mok tit mener det kun med 60 65 så er det meget sjælet jeg har kørt de sidste 4 år uden at blive stopper (op til 70 kmt)
Svar
#3
AB Skrev:Jeg har stadigvæk ikke fået skiftet ruller og tager ringen ud af min Listo, men jeg tænkte på, hvor tit politiet egentlig stopper scootere for at tjekke, om de er tunede? Hvor hvad er jeres indtryk?

Nu ved jeg ikke om det er 45 eller 30-knallert. Listo findes måske kun som 45?

Mht. 45-knallerter er der en rimelig ny tråd du kan læse her

Stoppet af politiet

Konklusionen er rimelig klar: politiet stopper generelt ikke 45-knallerter for at kigge efter modifikationer. Bliver du taget kørende 65 mod ensretningen, ville jeg dog gætte på at man kunne finde på at undre sig.

Når det gælder 30-knallerter, er det vist det samme som det altid har været: politiet kan godt finde på at stoppe knallerter og interesserer sig for om de er modificeret.
Hvil i Fred NRG. Amen.
Svar
#4
Jeg er blevet stoppet af politiet.
Kom kørende med 65 kmt på Faaborg Landevej da der var Sprit kontrol.
betjenten bad mig faktisk bare om, at tage hjelmen af og vise kørekort. Hans afsluttende bemærkning var at jeg skulle sætte farten ned. Hvilket jeg HØJT og HELLIGT lovede ham. De næste 500 meter. Så røg den derop igen.
Havde han maft mulighed for at måle fart vil jeg dog mene at jeg havde fået en bøde. men jeg slap altså.
Svar
#5
CJ Skrev:Kom kørende med 65 kmt på Faaborg Landevej da der var Sprit kontrol.
betjenten bad mig faktisk bare om, at tage hjelmen af og vise kørekort. Hans afsluttende bemærkning var at jeg skulle sætte farten ned.

Dette understøtter tidligere beretninger om at politiet nøjes med at advare.

CJ Skrev:Havde han maft mulighed for at måle fart vil jeg dog mene at jeg havde fået en bøde. men jeg slap altså.

Med udgangspunkt i tophastigheden på 45 km/t, skulle en hastighed på 58½ km/t give et klip i kortet, og en hastighed på 72 km/t give betinget frakendelse af kørekortet. Dette er hhv. 30 og 60 procent overskridelse af den tilladte hastighed. Dertil naturligvis bøde.

Forskellige bødetakster og regler der også nævner knallerter og registreringspligtige knallerter, har jeg fundet hos politiet.

Og så kommer jeg til at tænke på både motorcykler og 45-knallerter: gad vide hvor tit politiet ser dem fotograferet i deres automatiske fartkontrol? Nummerpladen bliver jo ikke affotograferet, da den sidder bag på.
Hvil i Fred NRG. Amen.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Jeg blev nappet på min BiG i 2003. Jeg blev målt af en laser(der stod også 2 betjente) til at have kørt 49 km/t, og det resulterede i en "fartbøde" på 500 kr. Siden har jeg Ikke været hevet ind til siden, selvom jeg møder ordensmagten både i civil og reklamebiler, stortset hver dag. Og min gennemsnitshastighed ligger på 50 km/t, når jeg er ude og rulle Smil.
Svar
#7
Jps Skrev:Jeg blev nappet på min BiG i 2003. Jeg blev målt af en laser(der stod også 2 betjente) til at have kørt 49 km/t, og det resulterede i en "fartbøde" på 500 kr. Siden har jeg Ikke været hevet ind til siden, selvom jeg møder ordensmagten både i civil og reklamebiler, stortset hver dag. Og min gennemsnitshastighed ligger på 50 km/t, når jeg er ude og rulle Smil.

Jeg mener der står i det dokument jeg linkede til, at bøden for overskridelse af hastigheden på 30-knallert altid er 500 kroner.

edit: og de interesserede sig ikke for, hvordan det store skrummel af en knallert kunne køre så hurtigt?
Hvil i Fred NRG. Amen.
Svar
#8
Johnny-2-hjuler Skrev:Jeg mener der står i det dokument jeg linkede til, at bøden for overskridelse af hastigheden på 30-knallert altid er 500 kroner.

Jeg glemte at tilføje, at jeg kunne have fået en på 1000 kr, for diverse ting der var ændret på scooteren(havde fortalt det til ham) og så for fartoverskridelsen. Men eftersom jeg var ærlig(og flink), nøjedes han med at give mig en på 500 kr, og kunne så køre derfra uden problemer. Normalt bliver den jo hevet ind på stationen, og pillet fra hinanden.
Svar
#9
Jps Skrev:jeg møder ordensmagten både i civil og reklamebiler, stortset hver dag

Uha, de civile! Flashback til skoletiden. Man lærte at spotte ham i sin blå Escort. Sad bag på kammeraten, ned ad sidevejen, ned til der hvor den endte med en 'fodgængersluse'. Ind igennem den, kammerat afsted til venstre på Suzuki'en, jeg til højre til langrends. Ordensmagten forstod at krydre det store spisefrikvarter med adrenalinrige oplevelser, der måske kunne holde en vågen gennem hele næste lektion Smil
Hvil i Fred NRG. Amen.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Jps Skrev:Men eftersom jeg var ærlig(og flink), nøjedes han med at give mig en på 500 kr, og kunne så køre derfra uden problemer.

Nogen vælger at bruge lejligheden til at svine de bødegivende (fx. parkeringsvagter) læsterligt til. Selv har jeg altid valgt den accepterende og rolige stil. Det fik jeg faktisk en gang inddraget en parkeringsbøde for på stedet.

Jps Skrev:Normalt bliver den jo hevet ind på stationen, og pillet fra hinanden.

Ja, hvis ikke det er en æggeskal. De har jo ved flere lejligheder pillet knastaksel og ventiler mm. ud af topstykket på Hondaen på stedet og givet mig dem i en medbragt pose. Det var jo kun topstykket der var ulovligt.

Og må jeg så ikke lige hovere, efter alle disse år: Jeg var en uge i erhvervspraktik som politibetjent dengang sidst i 70'erne. Hele denne uge kørte jeg min ulovlige Honda op til praktikstationen og parkerede den i politiets cykelskur. I bakspejlet synes jeg i øvrigt jeg har betalt rigeligt, alt i alt, for den lille fornøjelse Smil)
Hvil i Fred NRG. Amen.
Svar
#11
Æggeskaller, hva' er det Smil. Dem møder jeg heldigvis ikke sååå tit.

Ja jeg kan også mange knallerthistorier(sande) omkring møder med ordensmagten gennem tiden(34 år). Men det tager flere dage, at fortælle om dem Grin.
Svar
#12
Min mor arbejder hos Kolding Politi, og jeg har spurgt lidt til det med bøder/scooter. Hvis det er en af de gamle politier er de som regel totaltligeglade, medmindre man selv beder om det selvfølgelig. De unge og nyuddannede er helt vilde efter at give alt der rør på sig en bøde. Men hvis man er ærlig og høflig, slipper man som regel.
Så hvis man bor i f.eks kbh. området skal man nok passe på da det jo er der alle de unge er i praktik og i gang med deres uddannelse......
Hvis det er en af lokalpolitierne jeg kender kan jeg slippe med to othellolagkager til stationen Grin Længe leve korrupte og fedladne politier
Svar


Forum spring: