Søg Garagen Hej Gæst! Register

Dårlige tromlebremser
#1
Hey BS. Jeg har for nyligt købt en ny Suzuki DM50, men forbremsen er utrolig sløv og ikke særlig sikker at køre med, nok fordi den er gammel og slidt. Er det nødvendigt at montere et nyt forhjul for at gøre forbremsen brugbar igen, eller kan jeg evt. nøjes med et nyt bremsekabel?
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Kender ikke umiddelbart modellen. Men såfremt bremserne er dårlige, så er der flere ting der kan være årsagen. Hvis det er korrekt at modellen har tromlebremse foran, så er det som udgangspunkt ikke en specielt god bremse, og derfor er man forlængst ophørt med at bruge tromler forrest på nye køretøjer.

Tromlebremse: Skil bremsen ad, og monter nye bakker. Giv bremsepalen der aktivere bremsebakkerne varmefast fedt. Affedt bremsebelægningen (anlægsfladerne) i navet med bremserens, og giv overfladen en let tur med smergellærred. Køb og monter nyt bremsekabel. Saml igen og test bremsen.

Skivebremse: Kontroller, og evt udskift bremsevædske. Denne opsamler fugt fra luften og bliver med tiden dårlig. Skil bremsekaliberen ad, rens for skidt og snavs, og giv stemplerne syrefri fedt. Pas på ikke at presse stemplerne for langt ud når du aktivere bremserne, de kan være svære at samle og få tætte igen. Affedt bremseskiven med bremserens. Monter nye bremsebakker, og saml bremsen igen. Pas på ikke at få fedt på bremsebakker og skive da resultatet er lig med 0 bremseevne. Test bremserne.

God fornøjelse, og kør forsigtigt med dine nye bremser Grin
livet er en seksuelt overført sygdom med dødelig udgang
Svar
#3
Mange tak for det dybdegående svar! Smil Ak, jeg ville ønske jeg kunne montere en ordentlig skivebremse på min knallert, men jeg er bange for, det ville være et overvældende projekt, der ville kræve nogen forholdsvis hjemmelavet løsninger.

Venlig hilsen Christopher.
Svar
#4
Sponge Skrev:Ak, jeg ville ønske jeg kunne montere en ordentlig skivebremse på min knallert, men jeg er bange for, det ville være et overvældende projekt, der ville kræve nogen forholdsvis hjemmelavet løsninger.
Måske forgaffel og forhjul fra en Suzuki K50 passer? Den havde nemlig skivebremse de sidste par år den var på markedet i 70'erne. Det er da værd at undersøge. K50 er "stamfaderen" til DM50 Smil
Geely Grand Puma 150 '05 - 78.000 km
Haojin HJ125 '07 - 71.000 km (tidligere MC)
Svar


Forum spring: