Søg Garagen Hej Gæst! Register

Tændrørs aflæsning, justere CDI tænding
#1
Jeg får sat min udstødning på i dag eller imorgen, og besluttede mig for at læse op på nogen basis ting, som tændrør, tænding, blandingsforhold osv.

Fandt ud af at den måde jeg har aflæst tændrør på indtil nu ikke har været korrekt. Plejede kun at tjekke spidsen af tændrøret (Elektrode, keramikken i toppen og gevindet) og det viser sig at være forkert. Fandt en ret god guide til det her: (OBS: begge guider der er linket til er på engelsk)
http://www.strappe.com/plugs.html

Og lige en ting til. Til folk der ikk ved hvordan man justerer tændingen på en scooter med CDI, er der en guide er som kan hjælpe:
http://www.scooterhelp.com/tips/timing/e....over.html
På sidste side er der også en oversigt om NGK's mest almindelige tændrør, betegnelse osv.
Tændingen på agility'en står dog som den skal, så jeg skal heldigvis ikke derind og pille :P Men er go info at ha.

Blandingsforholdet... Har været meget om det herinde på BS og den første guide dækker det også ret godt, mere er der vel ikke at sige om det.
Suzuki GSX 550 ES Sommerkørsel
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Udmærket læsning, men jeg må desværre sige, at når det gælder tændrørsaflæsning, som er en videnskab i sig selv, så flyver han lidt let hen over det. Der er mindst 5-10 andre ting, man skal se efter, nogle med lup, for at kunne gøre det ordentligt. At aflæse et tændrør korrekt, er ikke en opgave for en amatørmekaniker, så en almindelig farveaflæsning, er nok det nærmeste vi almindelig dødelige kommer en aflæsning Griner - eller en Colotune.

Det samme gælder tændingsindstilling. Det er ikke noget, jeg vil anbefale en amatør, at gå igang med. Selvom man måske ved, at den skal stå 15 eller 20 grader, er det altså ikke bare lige, og kræver en hel del måleudstyr, som normalt kun mc-værksteder har. De tider, hvor man lidt på må og få, kunne rykke knikseren lidt, er forbi :?

PS! Har lige bestilt et nyt Colortune-sæt med 10, 12 og 14 mm tændrør, da mit nuværende sæt åbenbart er lånt ud for evigt :? Det nye skulle komme i løbet af to uger fra Skotland. Skulle nogen i hovedtadsområdet, ønske at låne det kortvarigt :gun: , kan vi sikkert nok også finde ud af det :wink:
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar


Forum spring: