Søg Garagen Hej Gæst! Register

Køb af 45 scooter
#1
Hej,

Jeg går og leger med tanken om at købe en 45 knallert til at komme til og fra arbejde.

Da jeg ikke har det store kendskab til de forskellige modeller ville jeg høre om der er nogen her der har forslag til mærke, model og måske forhandler med et fornuftigt værksted (jeg bor i Valby, men Vestegnen/Amager kan også gå an).

Jeg har følgende krav:

Anerkendt mærke (ingen billige kinesiske scootere tak!)
13" dæk
min. skivebremse på forhjulet
max. 15.000 dkr

Det vil også være en fordel hvis hjelmen (jeg bruger str 59?) kan være i opbevaringsrummet under sædet og låses inde, men det er ikke et krav.

Jeg har kigget på en Aprilla Rally som efter sigende skulle være temmeligt stabil.
Den bliver solgt på http://www.scooterbasen.dk til cirka 12.000 ved køb over internettet, men jeg ville foretrække en forhandler/værksted i nærhenden af hvor jeg bor.

Jeg har hørt at der også være den fordel ved en knallert 45, at det er et indregistreret køretøj hvorved man opnår anciencitet i det forsikringsselvskab man har sin forsikring i. Det vil sige man kan blive elitebelist relativt billigt. Er der nogen der kan be/afkræfte dette?

På forhånd tak for hjælpen!

/Stoiss
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

آگهی
#2
jeg købte for 13 måneder siden en kumco people og det har jeg ikke fortrudt den kører bare godt og er meget støj svag af en 2 takter at være ,men det er jo en smags sag mogle kan lide den ene og andre moget helt andet du må ud at kikke dig omkring op at sidde på nogle stukker og allerbest hvis du kan få lov til at prøve en tur , god hel med dit scooter køb
Svar
#3
Den med ancennitet på 45'r kan jeg svare på.

Visse selskaber tilbyder dette, men så kommer du til at betale 3-4000 kr pr. år for en ansvarsforsikring på din 45'er.

Den "almindelige" billige ansvarsforsikring (6-800/år) giver ikke ancennitet.

Jeg havde tidligere selv Alka, og de tilbød ancennitet, hvis jeg tegnede ansvar + kasko på en Suzuki Katana LC (EU45) til - 6500 kr/år!!!

så mit svar var "naaah det tror jeg ikke".....
Svar
#4
I min naivitet troede jeg også, på den med anceniteten.

Det viste sig så, at det kun var Alka, der havde haft det. (Har det vist ikke længere!?) Og naturligvis kun hvis der var tegnet kasko.

Da den fidus røg, og da jeg samtidig fik kikket nærmere på den rute, hvor jeg kommer til at tilbagelægge de fleste kilometer, endte jeg med en 30.

Indrømmet, ude på de åbne vidder ville det være rart med lidt større hastighed, men i København og omegn dutter 45 bare ikke, Så skal man i hvert fald gøre sin 45 ulovlig med seriøs risiko for tab af dækning fra ansvarsforsikringen, skulle skaden ske.

Og jeg har været oppe på 70 på meteret (ned fra Yding Skovhøj i Midtjylland og Høve Stræde på Vestsjælland), hvilket efter min bog var noget over, hvad, jeg har lyst til generelt.
Svar
#5
Ak! .. så røg den fidus :roll:

Det efterlader dog stadig spørgsmålet om hvad det skal være for et mærke/model og hvor det er bedst at købe den.

Nogen anbefalinger?
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Ja, og det var mig igen lige før. Logon virker vist ikke helt så fikst ...
PGO T-REX 110 (årgang '04), tidligere ejer af Kreidler Florett (årgang '77)

PGO > Giantco/CPI - nuff said :P
Svar
#7
stoiss Skrev:Ja, og det var mig igen lige før. Logon virker vist ikke helt så fikst ...

Hvis du skal have et pålidligt køretøj, så vælg NRG MC3. En Gilera Runner, kan også anbefales Smil.
Svar
#8
stoiss Skrev:Hej,
Da jeg ikke har det store kendskab til de forskellige modeller ville jeg høre om der er nogen her der har forslag til mærke, model og måske forhandler med et fornuftigt værksted (jeg bor i Valby, men Vestegnen/Amager kan også gå an).
/Stoiss

Jeg bor i Valby, Walker1 bor i Valby. De nærmeste forhandlere kunne være Enghave Motor, Roskildevej ved ALDI, og Vanløse Motorstores på Jyllingevej, hvor jeg valgte at købe. Primært fordi de havde tid til at snakke med mig omkring købet, og fordi de er venlige og rare. Der er naturligvis adskillige andre steder i København hvor der forhandles scootere.

PGO T-Rex koster 14.000. Meget populær scooter i DK. Mærket er Taiwanesisk. Har fået gode placeringer i danske tests. Piaggio's NRG Power i 2006-model koster 16000. Der er også Piaggio Zip, som fås i både 2- og 4-takter til omkring 10000. Men den er lille.

På trods af din skepsis overfor kineserknallerter, er der da vist mange glade medlemmer af dette forum der kører fx. Listo og Kymco, som har den klare fordel at de er 4-taktere og dermed mere benzinøkonomiske.
Hvil i Fred NRG. Amen.
Svar
#9
walker1 Skrev:Indrømmet, ude på de åbne vidder ville det være rart med lidt større hastighed, men i København og omegn dutter 45 bare ikke, Så skal man i hvert fald gøre sin 45 ulovlig med seriøs risiko for tab af dækning fra ansvarsforsikringen, skulle skaden ske.

Ak ja. Deri består 45-knalleristens dilemma. Knallerterne er på alle måder værdige til at køre 80 (efter min mening) og mange tager også ringen etc. Men skulle det ske at man bliver involveret i et alvorligt uheld, så lurer uvisheden og muligvis det helt store knald.

Dette, og så lidt motorkraften, var årsagen til mine spørgsmål om MC-kørekort. Ærgerligt at EU ikke besluttede at lade knallerterne være udroslede og de generelle hastighedsgrænser gældende.

Jeg synes nu ikke generelt at man ser 45-knallerter som cortegeleder på gaderne pga. lav hastighed. Men måske er de alle afdroslede Smil
Hvil i Fred NRG. Amen.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Nu fumler jeg igen Smil

Jeg håber selv på at det passer at Piaggio's Hi-Per-2 motor er slidstærk, da jeg har købt en scooter med sådan en motor. Denne motor sidder i Piaggio og Gilera. Og i Apriliascootere siden 2003. Andre?
Hvil i Fred NRG. Amen.
Svar
#11
Det begynder at ligne noget nu. Tak for alle de gode indlæg Smil

Johnny - jeg læste også den tråd om dit sidste scooter køb og det var ihvertfald interessant læsning.

Det er helt sikkert at det betyder noget at forhandleren er til at snakke med og ikke bare fokuserer hårdt på at få et salg gennemført.

Når Apilia, Piaggio og Gilera alle kører med samme driftsikre motor er det højdst sansynligt der jeg kommer til at finde min nye scooter.

Om ikke andet så vil jeg prøve at tage en tur forbi Vanløse Motor Stores når chancen byder sig.
Svar
#12
stoiss Skrev:Om ikke andet så vil jeg prøve at tage en tur forbi Vanløse Motor Stores når chancen byder sig.

Det kan ikke skade at besøge dem, der er lidt at se på. De fører dog ikke Aprilia længere. Enghave har også et udmærket, noget større showroom.

I øvrigt har de ferie i denne uge, og er altså først åben fra mandag 31/7. Edit: Vanløse, altså.

Generelt bemærket, og egentlig ikke så underligt, har jeg aldrig set så mange 45-knallerter som efter jeg selv fik en. Jeg synes der kører rigtig mange flotte modeller rundt. Glem ikke at der også er noget der hedder Kreidler, Yamaha, Peugeot og meget mere.

I dag havde jeg fornøjelsen af at køre bag en 5-hjulet 45'er til arbejde. Ovenikøbet, så vidt jeg kunne se, med 2 sofapladser: Et meget bredt og fladt bagdæk, 2 fordæk, og så lige et par støttehjul bag på. I kender dem sikkert godt, men jeg havde aldrig tænkt på at det er 45-knallerter. Han rykkede fint derudaf Smil
Hvil i Fred NRG. Amen.
Svar


Forum spring: