Søg Garagen Hej Gæst! Register

Test af Nüvi 500 / Nüvi 550
#1
Så har jeg fået en Nüvi 550 GPS til scooteren.

Nüvi 500 serien, er vandfast til IP7, ligesom Zumo 550.
http://www.youtube.com/watch?v=ALDiGADCl..._embedded#

Som køretøj er mulighed for bil, cykel, gang og scooter. Der kan ikke vælges Motorcykel. Når der vælges scooter, vises et scooter ikon på øverste linie, og køretøj kan skiftes, ved at trykke på ikonet. Under køretøjsudseende, kan vælges både bil, fly og båd - men ikke scooter og motorcykel. En motorcykel kan downloades fra Garmin's garage. Men scooter findes hellerikke til download (endnu).

Den medfølgende software, er ikke helt opdateret til at understøtte scooter og det medfører at når den indstilles på scooter, så er nogle af beskederne i displayet på engelsk. Download af softwareopgradering fra Garmins hjemmeside løser dog dette problem.

Nüvi 500 er med nordisk kort, og Nüvi 550 med europædisk kort. Ellers er ikke forskel på dem.

Sammenlignes Nüvi 550 og Zumo 550:
Zumo'en er lidt større. Sikkert fordi den bedre tåler viberationer. Skærmen har samme størrelse.
Zumo'en kan huske 50 ruter. Nüvien husker 10.
Zumo'en har både Bluetooth, og Headphone jack/audio line-out for kommunikation med høretelefoner og headsæts.
Nüvi'en har ikke Bluetooth, og ikke Headphone jack/audio line-out. Så der er IKKE mulighed for extern headsæt, hverken Bluetooth eller tilsluttet jack/audio line-out. Kun for intern højttaler.
Nüvi 500 serien viser maksimum hastighed på motorvej. Zümo 550 er specificeret til, at ikke kunne angive maximum hastighed på motorvej.
Nüvi 500 serien, kan vise nærmeste benzintank, tankstation, hospital mv. Det er meget praktisk, når man er ved at løbe tør for brændstof.
Det er muligt at downloade custom voices til Nüvi 500 serien. Det er ikke muligt til Zumo 550.
Nüvi 500 har geocaching - Zumo 550 har ikke.
Nüvi 500 har verdensklok, møntomregner, og regnemaskine. Zumo har ikke.
Nüvi 500 er lavet til scooter, og ikonet på øverste linie kan vise scooter, men ikke motorcykel.
Der medfølger ikke monteringskit til scooter eller motorcykel til Nüvi 500, men en holder kan købes hos f.eks. T-hansen til 129 kr.

Den største fordel ved Nüvi 500 og Nüvi 550 er prisen. På edbpriser, er Nüvi 500 set til kun 1495 kr. Det er under en trediedel af Zumoens, og stadigt er den mere robust end de andre GPS'er, og vandtæt som Zumo'en. Den største ulempe ved Nüvi 500/550 serien, i forhold til Zumo 550 er, at der mangler mulighed for tilslutning til ekstern høretelefon og bluetooth. Det vil sandsynligvis være et problem for motorcykelisterne. Selvom Nüvi 500 serien kan bruges til motorcykel, så er det scooter og knallert, som den mest er designet for.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Så til det største problem med gps'er til knallert: Hvor ferm er den til. at lede en forbi motor- og motortrafikveje? Før opdatering af Magellan, var den mildest talt elendig. Efter opdatering bedre, men ikke perfekt. Hvordan ser det ud, med ruteplanlægning via pc? Det kan jeg ikke med min, og det er et stort minus.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#3
Ja, som kragen er inde på..
Hvor god er den til at undgå motorvej ?

Jeg har stadig min Nüvi760EU liggende, og på den kunne man ikke vælge "undgå motorvej".
Buschauffør Lolland

TMS S3 2010 (Baotian BT49QT-9 i forklædning)

Tidligere knallerter:
Giantco G-Buddy - Giantco Venus - Piaggio Typhoon
Svar
#4
Nüvi 500 og 550 kan opsættes til følgende anvendelsesmåde:
Kørende (bil)
Gående
Cyklende
eller Scooter

Den kan sættes til at undgå:
U-vendinger
Motorveje
Betalingsveje
Trafik (kræver trafikmodtager i USB stikket)
Færger
Carpool baner
Grusveje

Ved valg af scooter som anvendelsesmåde, er den som standard sat til at undgå motorveje, carpool baner og grusveje.


Jeg har ikke haft problem med, at den ledte mig ind på motorvej - tværtimod. Der er gode cykelstier langs motorvejen, som den fint holder sig fra...


Derudover kan den sættes til:
Hurtigste tid
Korteste distance
eller Direkte linie (off-road/fly)

Det betyder, at den sikkert også er velegnet til off-road/båd/fly.


Med garmin mapsource, er det muligt at se de ture man har kørt på kort, eller på google earth.

Det er også muligt at redigere i favoritter mv eller exportere, for at de kan hentes ind på anden GPS (ved ikke om den fungerer med andet end Garmin, men der kan f.eks. exporteres i tab separeret ascii fil, til regneark).

Jeg synes, at følsomheden er høj, og det virker som om den er god til at modtage, og normalt modtager den meget præcist. På parkeringspladsen skriver den, at præcisionen er 3 meter. Og jeg vil tro den med sikkerhed er bedre end 12 meter. I lejligheden skriver den præcisionen er 39 meter.

Hvis der køres langs cykelstierne på motorvejen, så indikerer den dog der køres på motorvej. Det ser ud til, at den "flytter" positionen til motorvejen. I københavn, har den i nogle tilfældet hoppet mellem to veje, hvis de har ligget tæt, og hvis der har været bebyggelse.

Jeg synes det er imponerende, at nogle små sattelitter i mange tusind kilometers højde, kan sende informationer til hele jorden, og kan modtages på en lille sattelitmodtager. De bliver strømforsynet af solceller, og har kun en meget lille sendeeffekt, i forhold til danmarks radio, og andre sendestationer, der er meget tættere på. Så kan de tilmed modtage indendørs i en betonbygning med mange etager over. Filosoferer lidt over, om mobiltelefonerne vil kunne sende med 1/10 effekt, og få batteriet til at holde 10 gange længere i mobiltelefonerne, hvis de brugte så følsomme modtagere, i TDC's basestationer. Men der er måske mere støj på disse bånd, end når signalet er på sattelitbånd.
Svar
#5
Min Nüvi 200 har i weekenden ledt mig hele vejen over Lolland og Fyn, tæt forbi mange MT veje, men ikke en eneste gang blev jeg ledt ned på en af dem. Anderledes forholder det sig ved Sjællands Odde, dér måtte jeg en enkelt gang dreje fra, hvor den ville have mig til at køre ligeud ad MT vejen. Derefter gik det fint mod Rørvig.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Teddy Skrev:Min Nüvi 200 har i weekenden ledt mig hele vejen over Lolland og Fyn, tæt forbi mange MT veje, men ikke en eneste gang blev jeg ledt ned på en af dem. Anderledes forholder det sig ved Sjællands Odde, dér måtte jeg en enkelt gang dreje fra, hvor den ville have mig til at køre ligeud ad MT vejen. Derefter gik det fint mod Rørvig.

Er du kørt turen kbh- Lolland-Langeland-Fredericia-Århus-Sjællands Odde- Kbh ?
Svar
#7
Søren26 Skrev:Er du kørt turen kbh- Lolland-Langeland-Fredericia-Århus-Sjællands Odde- Kbh ?

Tæt på Blink med øjet

Fredag: Kbh-Lolland-Langeland-Kolding (308 km) - med samlet 30 minutters stop + færgen.
Lørdag: Kolding-Fredericia (20 km) - Uden stop.
Søndag: Fredericia-Århus-Odden-Kbh (192 km) - uden stop, udover 2 færger(Odden-Århus, Rørvig-Hundested).

I alt 520 km, de ca. 200 i regnvejr og ca. 460 alene. Det kan godt mærkes, er lidt træt.

På vej med hurtigfærgen, kom en stor helikopter og hilste på, det gjorde turen alle pengene værd Grin
Svar
#8
Super 8 Skrev:Så har jeg fået en Nüvi 550 GPS til scooteren...

...Zumo'en har både Bluetooth, og Headphone jack/audio line-out for kommunikation med høretelefoner og headsæts.
Nüvi'en har ikke Bluetooth, og ikke Headphone jack/audio line-out. Så der er IKKE mulighed for extern headsæt, hverken Bluetooth eller tilsluttet jack/audio line-out. Kun for intern højttaler...

Netop dette ville være en showstopper for mig personligt - hvis jeg ikke kan få lyden ind i hjelmen på en eller anden måde duer det ikke. Men det er da godt at der omsider er et alternativ til Zümo'en, som jo efterhånden har nogle år på bagen. Jeg glæder mig til at høre om dine erfaringer efter længere tids brug...

8)
Svar
#9
Runnerdude Skrev:Netop dette ville være en showstopper for mig personligt - hvis jeg ikke kan få lyden ind i hjelmen på en eller anden måde duer det ikke. Men det er da godt at der omsider er et alternativ til Zümo'en, som jo efterhånden har nogle år på bagen. Jeg glæder mig til at høre om dine erfaringer efter længere tids brug...

8)
Zümo 660 har nu ikke så længe på bagen, men koster desværre godt 4.000 kr. Ked af det

Selvom jeg kan trække lyd til hjelmen, kører jeg med lyden direkte fra min Magellan. Det virker fint.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Runnerdude Skrev:Netop dette ville være en showstopper for mig personligt - hvis jeg ikke kan få lyden ind i hjelmen på en eller anden måde duer det ikke. Men det er da godt at der omsider er et alternativ til Zümo'en, som jo efterhånden har nogle år på bagen. Jeg glæder mig til at høre om dine erfaringer efter længere tids brug...

8)

I øsende regnvejr og med hjelmen lukket til, har jeg ikke de store problemer med at høre lyden fra min Nüvi 200.
Svar
#11
Pt. har Dustin Home et tilbud på Nüvi 550 til 1290 kr. incl. moms (1039 excl. moms.) Dertil kommer 45 kr. i porto. http://www.dustinhome.dk/pd_5010235431.aspx
Nüvi 550 er incl. europakort.

Min virker stadigt fint, men den garmin strømforsyning jeg købte til scooteren, sprang sikringen efter kort tid. Den har dog virket, efter jeg udskiftede 1A sikringen, med en på 2A.

Jeg har ikke problem med at høre lyden gennem hjelmen fra Nüvi 550'eren, hvis lyden står på max.

TMC modtageren er ikke med. Den er kompatibel med TMC modtagere fra Garmin's GPS til bil, så de kan eventuelt bruges.

Se eventuelt http://www.vehiclesforgarminnuvi.com for køretøjer til Garmin. Her kan blandt andet downloades en Vespa scooter.

Derudover kan downloades køretøjer fra Garmins hjemmeside, http://www8.garmin.com/vehicles. Men hos Garmin kan ikke downloades køretøjer med scooter udseende.
Svar
#12
Så er der ikke mere tilbud på Nüvi 550...

Men Garmin er kommet med en ny GPS - som er beregnet til motorcykel, har bluetooth, benzintæt osv.

Garmin zumo 220 fås blandt andet hos emporiolive.com til 2.567 kr incl. moms + 154 kr. fragt.
http://emporiolive.com/product_info.php?...anguage=dk

Og dermed, kan man nu få en "rigtig" motorcykel GPS, med bluetooth, benzin og vandtæt, og egnet for motorcykler, til under 3.000 kr.

Hos aagesen koster den 3.499 kr. og kan ses i forretningen.
http://www.aagesen.dk/equipment_referenc...ategory=15

Zumu 220, er Garmins seneste motorcykel GPS. Det betyder også, at den på flere områder er opgraderet i forhold til de dyere Zumu modeller.
Svar


Forum spring: