Søg Garagen Hej Gæst! Register

Denne ulykke frygter jeg selv at komme ud for.
#1
Citat fra TV2's teksttv:

Ulykke: 16-årig knallerkører dræbt.

En lastbilchaufførs overhaling torsdag betød døden for en knallertkører på kun 16 år. Ulykken skete ved Anbæk tæt på Hammel. En lastbilchauffør fra Bjerringbro kørte et lastvognstog og overhalede ved middagstid en knallertkører. Men vogntoget og knallerten kom for tæt på hinanden. Knallertkøreren væltede og blev ramt. Han blev overført til Århus Kommunehospital, hvor han senere døde af sine kvæstelser. Først senere vil undersøgelser vise, om der er kørt for stærkt, og om chaufføren eventuelt skal sigtes for uagtsomt manddrab.

Citat slut.

R.I.P.

Jeg oplever denne form for overhaling hver dag på landevejene hernede, og ikke alle er flinke til at
give plads, heller ikke almindelige bilister.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

آگهی
#2
Jeg så også den post.

Om jeg bare har været heldig, vides ikke, men da jeg kørte hjem fra Møn for nogle uger siden, gik turen for en stor del ad den gamle hovedvej. (nu rute 151).
Kun yderst sjældent fik jeg indtrykket af, at bilisterne foretog snævre eller hasarderede overhalinger.

Har de nordjyske lastbiler mere travlt end de sjællandske?

På den anden side, så gik det meste af trafikken i mit scenarie jo ovre på motorvejen under 1 km borte.
Svar
#3
Citat:Kun yderst sjældent fik jeg indtrykket af, at bilisterne foretog snævre eller hasarderede overhalinger.

Måske er det fordi du ikke kører så langsomt :hpdance:
Svar
#4
Min erfaring er, at der bliver kørt meget stærkere i Jylland end på sjælland.
Fortid mange biler og mortorcykler- NU Kawasaki er6f
Svar
#5
Nu er vejene jo også meget længere her i jylland
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Jeg har indtil videre været forskånet for grimme hændelser hvor jeg selv har været direkte involveret. Det er sket en enkelt gang eller to at bilister ude ved Sjællandsbroen overhaler venstre om for at brage ind over 2 spor til højre hvor tilkørslen til motorvejen begynder. Det gør de også når man kører i bil på det sted.

En del bilister forsøger så snart de ser en 45-knallert at komme af vejen, skifte vognbane etc. Fint med mig. Bare de ikke kører oppe i min bagskærm så de stresser mig.

Mht. lastbiler må de aldrig køre mere end 70 km/t. En regel der ses stort på alle vegne, inklusive centrum af København. Det eneste jeg indtil videre har observeret er at jeg må være lidt forsigtig når jeg er bag busser og lastbiler, da de jo overhovedet ikke kan se mig, når jeg er direkte bag dem. Men der er faren nok ikke så stor.

Jeg var ude for en rigtig grimrian i søndags - ude på Gl. Køge Landevej, eller fortsættelsen af den der fører ned langs Køge bugt. Der er 60, 70 og 80 km. begrænsning på skiftende stræk med 2 vognbaner, og en del lysreguleringer. Op til et lyskryds hvor vi ligger med 60-70 km/t, observerer jeg pludselig at bilisten i min vognbane (højre) er stoppet for grønt. Jeg når også at se grunden inden hun forsvinder foran bilen: gammel dame med gangstativ og manglende nærværelse er begyndt at krydse fodgængerfeltet for rødt. Jeg begynder at dytte og bilen gør det samme. Dame stopper vistnok. Så kommer der en bil bagfra inde i venstre vognbane og brager gennem lyskrydset med fuld fart. Passerer damen med en meter. Derefter fortsætter hun stavrende over til hellen. Puha!

Man kan tænke så meget bagefter det er sket: kunne jeg have nået at skifte bane så snart jeg så det, så jeg kunne have blokeret venstre vognbane, eller kunne jeg have signaleret den kommende bil, så vedkommende ikke var braget igennem? Det kunne jeg sikkert, men det gjorde jeg altså ikke. Jeg var ikke hurtig nok. Nå nu skete der jo ikke noget. Men det var lidt af et chok.
Hvil i Fred NRG. Amen.
Svar
#7
LETSINDIG Skrev:Min erfaring er, at der bliver kørt meget stærkere i Jylland end på sjælland.

Så vidt jeg husker, er en lastbil/bus plumberet til kun at kunne køre 90 km/t? Men jeg oplever da at de kører lidt mere end det, hernede. Og traktorene kører også mere end de 30 km/t som de er plumberet, til at kunne køre. Rimelig tit bliver jeg nemlig overhalet af nogle der kører 50-60 km/t. Grin
Svar
#8
Jps Skrev:ikke alle er flinke til at give plads, heller ikke almindelige bilister.

At give plads, lukke folk ind i trafikken fra sidevejene et cetera, er jo ikke det mange trafikanter i dette land er bedst til. Jeg gør mig af og til lommesociologiske betragtninger om det: der er jo en vis køkultur i dette land, og det er som om nogle trafikanter tænker: jeg har optjent min plads i trafikken på normal vis - det må du også (ved bare at vente og vente til der er plads). Det er formentlig en balance: under sydligere himmelstrøg kører de godt nok råddent efter min mening, men de er også ofte mere vant til at improvisere, og det inkluderer ikke at blive fornærmet over at lukke folk ind i trafikken fra sideveje osv.

Hvis du kører ud på en vej, må du jo godt ifølge færdselsloven være til lettere ulempe for en anden trafikant, derved at vedkommende skal tage foden fra speederen. Du må derimod ikke køre ud så tæt på vedkommende at hun skal bremse for ikke at støde ind i dig. Det har jeg fra en af mine kørelærere.
Hvil i Fred NRG. Amen.
Svar
#9
Citat:Hvis du kører ud på en vej, må du jo godt ifølge færdselsloven være til lettere ulempe for en anden trafikant, derved at vedkommende skal tage foden fra speederen. Du må derimod ikke køre ud så tæt på vedkommende at hun skal bremse for ikke at støde ind i dig. Det har jeg fra en af mine kørelærere.

Der er godtnok en der har hørt efter i teoriundervisningen..
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Jeg har haft en bilist der kørte så tæt på mig at vores side spejle mødtes.
Jeg blev bare SÅ forskrækket, og var nær væltet. Det var en skam at jeg ikke kunne køre ham op bagefter. jeg ville frygtelig gerne have snakket et par store ord med ham. Generalt synes jeg at bilisterne er meget flinke til overhalinger. MEN Jeg oplever ALT for mange hasaderede overhalinger. det er som om, at bare fordi man ser en knallert 45. Så skal den overhales. Også selv om man kører lige så hurtigt som den ellers foran kørende. Men fint med mig. Bare de trækker godt uden om mig. ( ligger selv helt ude i højre side af vejen ALTID )
Svar
#11
Måske skulle vi til at køre med sådan en "slikkepind" på vores bagagebærer??? Blink med øjet
Tidligere Aprilia Habana Custom-ejer, forhåndværende Puch Maxi-ejer, men nuværende Piaggio Fly-ejer og Himmerlænding i eksil i Vendsyssel ;)
Svar
#12
Herr Jensen Skrev:Måske skulle vi til at køre med sådan en "slikkepind" på vores bagagebærer??? Blink med øjet

Så hellere den boksehanske de bruger i "Martin og Ketil" Grin.
Svar


Forum spring: