Søg Garagen Hej Gæst! Register

Hærværk på handi-scootere i Nysted
#1
Normalt er det sjældent jeg finder noget som jeg gider at hidse mig op over. Men jeg må indrømme at dette indlæg fik blodet op at koge...

Citat:Hærværk tvinger ældre indenfor
04. aug. 2009 06.07 Guldborgsund


[Image: 2941.jpg]
Flere ældre og handicappede i Nysted har oplevet at må blive i sengen, efter at en gruppe unge over en længere periode har begået hærværk mod el-scootere.

Så sent som i lørdags fik en lam mand smadret sin scooter. Uden den er han tvunget til at blive ved huset.

Tidligere har en ældre kvinde to gange fundet to af sine el-scootere i havnen. En anden har oplevet, at den er blevet dumpet i en tidligere grusgrav.

- Det kan ikke være rigtigt, at vi skal leve på den her måde. Vi er dybt afhængige af vores køretøjer. Jeg har en gangafstand på maksimalt 125 m, og så er det slut. Så jeg skal have noget at køre på, siger Erik Jacobsen, der før har fået ødelagt sin scooter og er nabo til den mand, hvis scooter blev udsat for hærværk i weekenden.

Magtesløse
De ældre og handicappede ved ikke, hvordan de skal komme problemet til livs, og politiet har ikke været til meget hjælp, siger Erik Jacobsen:

- Det er ligesom, det er bagateller for dem, men for os er det jo ikke bagateller, siger han.

Lørdagens episode blev meldt til politiet med det samme, men mandag havde de endnu ikke gjort noget ved sagen. Sydsjællands og Lolland-Falsters politi har nu lovet at se nærmere på weekendens hærværk.

:ranting: Sådan noget gør man s.. da ikke!!! Selv de mest afstumpede og asociale ghetto-vrag har normalt en grænse. Jeg kommer på steder i København hvor ingen normal scooter kan stå i fred i mere end 5 minutter uden at være tøjret med kæder og låse, mens handicap-scootere aldrig bliver rørt. Men den bande f...hoveder i Nysted er åbenbart ligeglade. ARRRGH!

Men historien ender naturligvis ikke her. Vi skal lige have myndighedernes reaktion på problemet med....

Citat:Betal selv eller bliv hjemme
07. aug. 2009 05.59 Region Sjælland


Det er ikke kun i Nysted de ældre og handicappede får vandaliseret eller stjålet deres el-scootere. Generelt oplever Danske Handicaporganisationer, at det i stigende grad sker flere steder i landet.

Scooteren er nødvendige for at komme rundt udendørs, men brugeren må ofte selv lægge mange penge på bordet for at få en ny erstatning.

I december sidste år trådte nye regler i kraft. De giver kommunen mulighed for at kræve, at brugeren af en el-scooter, selv betaler halvdelen af en ny, hvis den kan bruges til andet end praktiske gøremål. Det gælder også selvom brugeren før har haft en el-scooter og kun skal have en ny, fordi den er blevet stjålet eller ødelagt.

Så venter der tit et girokort fra kommunen, fortæller socialrådgiver Elisabeth Poulsen fra Ældre Sagens medlemsrådgivning:

- En del bliver på forhånd afskrækket, fordi de får at vide, at nu er der ny praksis, og de skal i øvrigt betale halvdelen af køretøjet selv. Det gør en forskel, for det er ikke alle der har 10.000-15.000 kroner til at betale halvdelen af et el-køretøj selv. Og så går folk i baglås og opgiver, siger hun.

Vil have ændret reglerne
Det er helt forkert at uskyldige ender med at betale for andres hærværk, siger Socialdemokraternes handicapordfører René Skau Björnsson.

Han nu vil kalde socialministeren i samråd med henblik på at få ændret reglerne.

Vi som har fået stjålet eller ødelagt scootere ved hvor mikroskopisk sandsynligheden er for at gerningsmændene nogensinde bliver stillet til ansvar. Det er irriterende, men en del af spillets regler, hvis man vil køre scooter. Men i dette tilfælde burde der være skærpende omstændigheder. Disse mennesker er helt afhængige af deres scootere for mobilitet, så politiet burde behandle hærværk og tyveri af handicap-scootere som "frihedsberøvelse". Og straffen burde være derefter. Dette er ikke acceptabelt.

Ja, jeg ved godt at de sikkert er unge og derfor sikkert vil slippe med et rap over nallerne og en samtale med kommunens psykolog hvis de bliver fanget. Men man har jo lov til at fantasere....
:gun:
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Syntes simpelhend at det er for dårligt at nogen ikke har andet i hvodet en´at øgelægge handikappedes el scootere, dem som gør sådan noget har ingen respekt for noget, og sansynligheden for at de bliver knallet er ikke stor.
Når at ordensmagten ikke gør nok ved sagerne, det er bare trist at læse om for det er den eneste måde de kan komme rundt på da de ikke kan gå særlig langt.♦
Gilera Runner Sp 50 2006. King of the road Ca 60.000 km.
Gilera Runner Sp 30 2004 Gammel model 2366 km "Hvepsen".
Aprilia Sport City One 50cc 4T 2010 model 10550 km is blå.
Hjælper andre når jeg kan med deres scooterer det var også noget at Kragen gjore vi glemmer ham aldrig ære være hans minde R.I.P.
Svar


Forum spring: