Søg Garagen Hej Gæst! Register

Pigeknallert for 10K: Ny PGO eller brugt Aprilla?
#1
Min datter har netop fået knallertkørekort, og jeg vil gerne købe en god, stabil 30-scooter til hende. Hun skal bruge den primært til at køre 7 km til rideskole hver dag, sommer og vinter. Jeg skal ikke nyde noget af at få olie på fingrene, så den skal bare starte og køre hver gang. Hun er ikke særlig høj, så den skal være lille og let.

Jeg er blevet anbefalet Aprilla og Yamaha som kvalitetsmærker, og at holde mig langt væk fra kinesiske mærker, når jeg ikke vil have bøvl. Jeg vil helst ikke ofre 16-17K på en ny Sonic eller Jog. Derfor har jeg tjekket brugtpriser på dba. Jeg kan godt være heldig at finde en, der er 2-3 år gammel og har kørt under 5000 km for 10000kr. Men for de samme penge kan jeg købe en spritny PGO Ligero eller Hot, eller endda spare 1000 ved at købe en Comet.

PGO-forhandleren i Viborg, Motorhjørnet, har fortalt mig, at de stort set ingen problemer har med PGO. Desværre satte han samtidig sin troværdighed helt over styr, da han hårdnakket påstod at PGO er italiensk og ikke, som jeg mente, fra Taiwan.

Jeg håber nogle af I scooter-nørder (undskyld - eksperter) kan hjælpe mig med, hvad jeg skal vælge.

Mvh. Allan
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
PGO er fra Taiwan, og en ganske god scooter til prisen.
Men der er jo også Peugeot Ludix i forskellige variationer, Sym DD50 og Vespa Ciao. Alle er i nogenlunde samme prisklasse.
Svar
#3
PGO er en klippestabil maskine, sålænge man ikke voldtuner den. Sådan en som PGO Comet er en fantastisk hverdagsslider der kører uanset om det er koldt eller varmt. Reservedele er billige, og service er nemme at udføre.

Aprilia og Yamaha dele er dyre, ligesom det kan være sværere at udføreservice på dem. Til gengæld ser de mere eksklusive ud /designet er bedre.

Jeg kørte selv 28000 km på en PGO Hot 50, og min svoger har en PGO BigMax som nu har kørt 45.000 km uden problemer.

Det du skal være opmærksom på er at alle har en mening om scooterem ligesom med fodbold - der er sjældent 2 meninger der er ens. Køb den maskine i falder for, som ser fin ud, og som passer til budgettet.

De modeller som PGO sælger i europa er bygget til klimaet, og derfor skal man ikke være bange for at den kommer fra Taiwan.

Jeg skal lige forsvare motorhjørnet, som jeg kender som et særdeles professionelt firma med gode sælgere. De sælger både PGO og Piaggio (som er italiensk). Når det går stærkt kan de 2 navne sagtens forveksles. Det er deres travleste sæson lige nu, så måske han har haft flere ting i tankerne.

Jeg har før kørt fra Aalborg til Viborg for at benytte mig at Motorhjørnet, for jeg har altid fået super service dér.
Svar
#4
Jeg ville helt klart købe en ny PGO, der er jo også garanti på ny
Svar
#5
Jeg ville købe en peugeot ludix. Den koster fra 8000kr
og der er 3 års garanti.
Ps. den fås med mange hjul størrelser og forskellige udstyrsversioner.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Hvis du ikke vil ha olie på fingrene så tag en 2 takter de er 23,5 gange lettere at hælde olie på end 4 taktere. Dem der fraråder folk fra at købe en kineser er sjovt nok (som regel) de der små solariebrune, sorthårsfarvede, med diamantring i øret, promillekørsel, 16 årige Brianer med deres sonicer og jogs.....kan ik ha dem, det er komisk at de finder en potensforlænger i en snottet knallert i plastikskjold.
Nå men køb en 2 takts pgo min makker har en den kører fint, er bare grim/kedelig, men det er jo en smagssag! De forskellige 2takts-knallerter har stort set samme motor teknologi, dog skiller piaggio sig ud og et andet mærke jeg ik kan huske mener det er peugeot, du kan finde lidt om det på google kan ik huske navnet på motoren men det er nemt at finde og gør maskinen meget mere driftsikker....siger de i hvert fald!
P.S. 7 km........Køb en cykel Frækhyy: den skal ik ha skiftet olie og bilerne har ik samme tendens med at påkøre cyklister, ved ik hvorfor men er tit lige ved at blive klippet på cykelstien på knallerten aldrig på cykel....og af kvinder :gun:
Svar
#7
ja jeg hvil også sige køb en ny pgo det er et supper mærk de køger bage super godt og gør det nu inde den 1/7 så skal du ikke betalle få nummer plade jo hehe
Svar
#8
Her er jeg enig med de andre.
Hvis man ikke laver noget ved dem kører de ganske fint.
Jeg købte engang en 17000km gammel PGO Comet, der aldrig havde kørt tunet. Denne kørte jeg indtil den havde gået 23000km ogmen ikke i standard droslet tilstand længere og herefter solgte den videre til et familie medlem, der stadig bruger den til dagligt. Fin og billig scooter, der er fin til kort kørsel og fragt A - B.
Meeen man er nu alligevel ikke i tvivl om at det er en "billigscooter" Smil
Svar
#9
Her er Ludix'en i flere udgaver:

Ludix.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)Forum spring: