Søg Garagen Hej Gæst! Register

Afstemning: Ryger du ?
Har aldrig røget
39.13%
18 39.13%
"Festryger"
21.74%
10 21.74%
Piberyger
2.17%
1 2.17%
1-2 cigaretter om dagen
0%
0 0%
2-5 cigaretter om dagen
2.17%
1 2.17%
5-10 stk om dagen
0%
0 0%
Over 10 om dagen
28.26%
13 28.26%
Er holdt op med at ryge
6.52%
3 6.52%
Total 46 stemme(r) 100%
* Du stemte på dette [Vis resultater]

Rygere ?
#13
Runnerdude Skrev:Dette er en af de ting som jeg altid har haft meget svært ved at forstå. Hvorfor skal der laves særlige faciliteter for rygere? Hvad så med de der har Märklin Modeltog som hobby? Skal virksomhederne også tvinges til at indrette særlige modeltogs-rum for dem? Og hvad med de der broderer puder? Skal der opstilles "pudebroderings-kabiner" til dem så de af dem der simpelthen bare ikke kan vente med at fyre et par kors-sting af midt på dagen har et sted at udleve lysterne?

Rygning er i mange år blevet behandlet som et handikap her til lands - et handikap der dikterede særlige faciliteter for de stakkels "ofre" på arbejdspladser, i offentlige transportmidler osv. på linje med gangbesværede og andre personer med særlige behov. Men rygning er ikke et handikap. Det er en selvvalgt hobby, nydelse eller hvad man nu vil kalde det. Det er noget man laver under private former i sin fritid og for egen regning. Ligesom kørsel med modeltog...
:wink:
Der er skam ikke så meget, at forstå :wink: Der skal ikke laves særlige faciliteter for rygere. Det er helt op til arbejdsgiveren, at beslutte, hvordan, han vil behandle sine ansatte, og hvilke personalegoder, der skal tilbydes, for at få/bibeholde de medarbejdere, firmaet ønsker. Der er intet krav om, at der skal oprettes rygerum, kondirum, bederum, lege/spillerum, separate badekabiner for anderledes tænkende/troende, eller lignende. Ej heller, er der krav om, at der skal være kaffe/te-maskiner, kildevandsbeholdere, frugtkurve, kosher-, halal-, og vegetarmad i kantinen, osv. Ingen af disse ting, er der krav om, og de kan alle med rimelighed henføres til private hobbyer og nydelser, der skal begrænses til privatlivets sfære, og aldrig påvirke arbejdspladsers indretning, hvis dette alene skulle være argumentet for, at der ikke burde oprettes rygerum. Ud fra dette argument, er der ingen forskel på et rygerum, og f.eks. et kondirum, eller for den sags skyld "pudebroderings-kabiner" Griner Vedrørende regningen, så er der vel heller ingen rationel begrundelse for, at rygere skulle betale for at befinde sig i et rygerum, hvis opholdet i et kondirum, på samme arbejdsplads, er arbejdsgiverbetalt. Det afspejler alene, hvad der er "in" på borgen, og hvad, der er "lovligt vildt", der for tiden skal drives klapjagt på. Når man hos min arbejdsgiver argumenterer med, at man af kulturelle, historiske, og religiøse årsager, i videts muligt omfang bør imødekomme særkrav om mad, påklædning og lokaler osv., men samtidigt vil nedlægge rygerum, så "knækker filmen". Må jeg gøre opmærksom på, at rygning og rygerum inkl. beklædning: smoking), i de seneste 400 år, har været en væsentlig del af den europæiske kultur, og dermed også den danske. Så det historiske og kulturelle argument, holder ikke vand. Og når vi er ved det, så er der ikke statistisk belæg for, at passiv rygning skulle påføre ikke-rygere en øget risiko for at dø af rygerelaterede sygdomme, og at rygernes kortere liv og større skattebyrde, samlet set, er en samfundsøkonomisk gevinst.

Når dette er sagt, vil jeg gerne slå fast, at rygning er en livsfarlig og dyr last, som nok de fleste rygere gerne ville være foruden. Jeg forudser dog, at rygning, som vi kender den idag, vil være forsvundet i løbet af ti år, og være erstattet af røgfri ufarlig "rygning". Jeg har med succes nedsat mit forbrug af røgtobak med en e-cigaret, der kun udsender uskadelig og lugtfri vanddamp. Dette faktum, afholder dog ikke fanatikerne fra, at komme med sure moralske opstød, og påbud om, at jeg ikke må "ryge" i deres nærhed, da det generer dem?!?
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

آگهی
#14
Har røget fra omkring 14års alderen, som hurtigt blev til faste 10-20 smøger om dagen da jeg var 15år, og frem til 18-19 års stykker, da jeg valgte at stoppe.

Idag er jeg glad for at jeg er stoppet. Sidder jeg i lokale med folk der lige har været ude at ryge, kan man virkelig lugte alt røg og nikotin, og hvis folk taler direkte til een på kort afstand kan man lugte de sidste 10 smøger de har inhaleret.

Men når det er sagt, synes jeg det er folks egen sag. Så længe der vises hensyn fra rygere, så er der ingen problemer for mig.
Svar
#15
kragen Skrev:Der er skam ikke så meget, at forstå :wink: Der skal ikke laves særlige faciliteter for rygere. Det er helt op til arbejdsgiveren, at beslutte, hvordan, han vil behandle sine ansatte, og hvilke personalegoder, der skal tilbydes, for at få/bibeholde de medarbejdere, firmaet ønsker. Der er intet krav om, at der skal oprettes rygerum, kondirum, bederum, lege/spillerum, separate badekabiner for anderledes tænkende/troende, eller lignende. Ej heller, er der krav om, at der skal være kaffe/te-maskiner, kildevandsbeholdere, frugtkurve, kosher-, halal-, og vegetarmad i kantinen, osv. Ingen af disse ting, er der krav om, og de kan alle med rimelighed henføres til private hobbyer og nydelser, der skal begrænses til privatlivets sfære, og aldrig påvirke arbejdspladsers indretning, hvis dette alene skulle være argumentet for, at der ikke burde oprettes rygerum. Ud fra dette argument, er der ingen forskel på et rygerum, og f.eks. et kondirum, eller for den sags skyld "pudebroderings-kabiner"

Jeg er helt enig i din sammenligning med frugtkurve, badekabiner og bederum. Problemet er bare, at en foruroligende stor andel af rygerne ikke synes at dele denne opfattelse. For dem er rygefaciliteter ikke et "gode" - det er en "selvfølge". Derfor brugte jeg handikap-analogien før.

Et godt eksempel på en typisk "ryger-mentalitet" finder du på S-togs perronerne på Københavns Hovedbanegård. Der er ikke opstillet askebægre, hvilket man kunne tolke som om stedet ikke er beregnet som rygefacilitet. Men det stopper ikke rygerne, for man har jo altid "det store askebæger" (ryger-slang for at smide skodder og aske på gulvet), som jeg fik oplyst af en storrygende togrevisor efter at have spurgt ham om han ikke burde gå foran som et godt eksempel nu da han arbejdede for DSB. Jeg ekstrapolerede lidt, og spurgte ham om det så var i orden hvis jeg brugte "det store lokum" eftersom jeg havde lidt dårlig mave....

Det mente han så ikke lige, og naturligvis var det også en lidt ekstrem udlægning. Men faktum er, at rygerne tilsyneladende savner enhver fornemmelse for hvor generende og svinende deres "hobby" rent faktisk er. Eller også er de bare bedøvende ligeglade og opfatter det som en selvfølge at de kan dyrke deres lille interesse hvor og når de lyster. Jeg vil vove den påstand at omkring 80% af al rengøring på perronerne kunne spares hvis der var rygeforbud og det blev overholdt - måske burde DSB kræve dobbeltakst af rygerne som kompensation.

Smil


kragen Skrev:Når man hos min arbejdsgiver argumenterer med, at man af kulturelle, historiske, og religiøse årsager, i videts muligt omfang bør imødekomme særkrav om mad, påklædning og lokaler osv., men samtidigt vil nedlægge rygerum, så "knækker filmen". Må jeg gøre opmærksom på, at rygning og rygerum inkl. beklædning: smoking), i de seneste 400 år, har været en væsentlig del af den europæiske kultur, og dermed også den danske. Så det historiske og kulturelle argument, holder ikke vand. Og når vi er ved det, så er der ikke statistisk belæg for, at passiv rygning skulle påføre ikke-rygere en øget risiko for at dø af rygerelaterede sygdomme, og at rygernes kortere liv og større skattebyrde, samlet set, er en samfundsøkonomisk gevinst.

Well, med hensyn til maden er jeg altså ikke enig. At spise er en del af vores normale biologiske funktion, hvilket rygning ikke er. Men jeg betragter skam også religion som en "hobby" så jeg mener bestemt ikke at bederum har højere prioritet end rygerum og kondirum og hvad der ellers er. På samme måde som jeg ikke mener at hverken rygere eller religiøse mennesker skal have lov til at tage ekstra pauser for at hhv. ryge eller påkalde Gud/Allah/Odin/Hekate/whatever. Den slags kan man more sig med i sin fritid.

Rygningens mangeårig kulturelle betydning kan jeg naturligvis ikke komme udenom. Jeg har da selv spekuleret på, hvor cool og Rip Kirby-agtigt det ville være at ryge pibe, så man kunne sidde og gestikulere med den under dybe intellektuelle diskussioner. Bakke eftertænksomt på den og føle sig som Robert Oppenheimer under en tete-a-tete med Einstein. Oppenheimer døde vist i øvrigt som 62 årig af kræft i hals og mundhule...

:wink:
Svar
#16
Tjo Jeg har er fest-ryger det betyder ik at jeg kun ryger til fester
Nej det betyder at jeg bare aldrig køber smøger selv Blink med øjet
Men Jeg gør det slet ik på fast basis og har aldrig i mit liv købt en pakker smøger
Og har heller ik tænkt mig det 8)
Svar
#17
kragen Skrev:"Barnet bæres pyntet omkring ved Desserten for at blive krammet af begejstrede Tanter" (Emma Gad - Barnedåb)

Kodeordet er: Tolerance :wink:

Min tolerance overfor småfolk er på størrelse med min tolerance overfor knallerter med knækudstødning ! Blink med øjet
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)



Forum spring: