Søg Garagen Hej Gæst! Register

Thansen alarm - Steel-Mate 986
#1
Hej med jer scooterfolk,

Jeg har i dag gået i værkstedet og hygget lidt med Hot'en.

Jeg har de sidste dage gået og overvejet, hvordan jeg vil forsøge at sikre min scooter og nåede i går frem til, at jeg ville montere en alarm.
(Jeg har i forvejen en skivebremselås)

Alarmen jeg anskaffede er en Steel-Mate 986 fra T. Hansen til kr. 599,-

ANMELDELSE:

Alarmen kommer i en tarveligt udseende pakke, hvor den "Vita-Wrap" der omslutter komponenterne sikkert er den dyreste enkeltdel. Indpakningen er med andre ord IKKE det, der sælger denne alarm.

Manual samt ledningsdiagram er mildest talt mangelfulde, men de er der dog - PGO Hot 50 er endda én af de udvalgte få scootere, der specifikt bliver behandlet.
Dette tiltrods viser det sig hurtigt under installationen, at farverne på ledningerne ikke passer overens mellem virkelighed og de i diagrammet beskrevne.

Efter at have forsøgt at finde hoved og hale i det hele i et par timer, med alle skjolde pillet af scooteren, lykkedes det mig omsider at danne et overblik over en mulig fremgangsmåde.
Herefter gik installationen glat, men KUN fordi jeg i forvejen havde sikret mig, at jeg lå inde med kabelsko, muffer, o. lign.
Alarmen sidder rent fysisk under forskjoldet ved siden af lygteparabolen, hvor der lige præcis er plads til de to "enheder", der udgør alarmen, nemlig: styreenheden samt selve sirenen.

+
Meget effektiv sirene (120 dB)
Ikke specielt pladskrævende
Nem installation (når diagrammet er dechifreret)
Relativt begrænset strømforbrug (ca. 3mAh)

-
Meget dårlig manual
Ringe ledningsdiagram
Muffer og kabelsko medfølger IKKE
Følsom fjernbetjening, hvilket har bevirket utilsigtede tryk på dennes knapper imens den lå i min lomme

Alarmens funktionaliet er jeg imidlertid ikke i tvivl om - den larmer som et ondt år og der skal ikke mange rystelser til før alarmen udløses.
Faktisk er det nok, at jeg åbner rummet under sædet - dette får alarmen til at gå i gang. Følsomheden kan justeres, men dette har jeg undladt ind til videre.

Alt i alt er det en tilfredsstillende investering, selvom jeg meget gerne havde set en bedre og mere detaljeret manual/diagram.


Jeg har valgt at installere alle alarmens funktionaliteter, dermed også fjernstart - det fungerer, men kan kræve adskillige, strømkrævende forsøg.


Mvh

Michael

Mvh

Minjet
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
En af mine kammerater havde den på sin PMX.. Han måtte af med den igen da den simpelthen åd alt for meget strøm fra batteriet.. Og der skulle intet til før den gik igang.. En dag holdte han hjemme ved mig da der kom en F 16 tordende forbi over himlen.. Lyden fra den var åbenbart nok til at sætte alarmen igang.. Grin Og min far kunne ikke smække bagklappen på sin bil da den ellers også ville gå igang.. fjnerstart funktionen syntes jeg ikke er så god.. for selvom scooteren er startet køre starter motoren videre i nogen sekunder og det er ikke specielt sundt for starteren.. Det er faktisk direkte skadeligt for den :S

Så jeg er meget skeptisk overfor den alarm.. Smil
Svar
#3
ChemicalBoy Skrev:En af mine kammerater havde den på sin PMX.. Han måtte af med den igen da den simpelthen åd alt for meget strøm fra batteriet.. Og der skulle intet til før den gik igang.. En dag holdte han hjemme ved mig da der kom en F 16 tordende forbi over himlen.. Lyden fra den var åbenbart nok til at sætte alarmen igang.. Grin Og min far kunne ikke smække bagklappen på sin bil da den ellers også ville gå igang.. fjnerstart funktionen syntes jeg ikke er så god.. for selvom scooteren er startet køre starter motoren videre i nogen sekunder og det er ikke specielt sundt for starteren.. Det er faktisk direkte skadeligt for den :S

Så jeg er meget skeptisk overfor den alarm.. Smil

Så har han enten været uheldig med sin alarm, eller også er det ikke den samme udgave!
Den jeg har installeret i dag har jeg målt til at æde ca. 3mAh i tilsluttet tilstand. Dette svarer til, at den kan stå i ca. 2 måneder før batteriet er brugt! - Naturligvis forudsat, at batteriet ikke er dårligt...

Min har heller ikke SÅ let ved at gå i gang. Jeg kørte den en tur ud på militærets øvelsesterræn, hvor kampvognene og PMV'erne buldrede lige forbi - dette satte IKKE gang i alarmen, hvilket det heller ikke burde!

Det du skriver med fjernstart og, at den bliver ved med at køre selvom der har fundet tænding sted kan jeg HELLER ikke genkende! Til gengæld er der flere andre ting med fjernstarteren jeg personligt ikke bryder mig om.


Ovenstående får mig til at tro, at din kammerat enten har været meget uheldig med sin alarm eller, at der vitterligt er tale om forskellige udgaver.


Mvh

Michael

Mvh

Minjet
Svar
#4
Hans er også en Steelmate fra Thansen han fik den i julegave så den er købt før julen 08 Smil
Svar
#5
Så må den enten være defekt eller forkert installeret.
Det er ikke meningen og ej heller tilfældet, at disse alarmer opfører sig blot tilnærmelsesvist som din kammerats!
Garantien må stadig dække i hans tilfælde - afsted med den kan jeg kun sige!


Mvh

Michael

Mvh

Minjet
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
minjet Skrev:Så må den enten være defekt eller forkert installeret.
Det er ikke meningen og ej heller tilfældet, at disse alarmer opfører sig blot tilnærmelsesvist som din kammerats!
Garantien må stadig dække i hans tilfælde - afsted med den kan jeg kun sige!


Mvh

Michael

Ja jeg ved ikke lige om han er kommet af med den.. Men han undrede sig jo selvfølgelig over sine strøm problemer og kørte derfor hen til den mekaniker/cykel forretning hvor han havde købt scooteren og de havde oplevet det flere gange af disse alarmer tog for meget strøm..

Det skal så lige siges at han ikke kørte på den hver dag.. Men selvom den står stille 2-3 dage burde den altså godt kunne startes på elstarteren.. Smil
Svar
#7
Jeg har valgt en Sentinel 1100 Moto, og den er ganske god. Den bruger 1.8mA, og den aflader ikke batteriet (den vil kunne køre flere måneder på batteriet, med dette forbrug, uden opladning). Forbruget, bliver ved 1.8mA, ca. 1.3AH per måned. Mit batteri er på 7AH, og den holder nemt over 3 måneder uden opladning. Alarmen er 2-vejs, og har en god kraftig sirene. Skal alle features fungere, tilsluttes den til de to blinklys ledninger, til CDI ledningen der går til tændingskontakten, samt til konstant 12V, til stel (minus), og de 12V efter tændingsafbryder. Jeg købte et par multistik, så jeg kunne montere den, uden at skulle bruge "strømtyve". På Super 8, er ledningerne som blinklys ledningerne skal tilsluttes på meget korte, så det er en fordel at lave en "forlænger", hvor ledningerne er sat på. Til gengæld, kan lampen nemt trykkes ind i gitteret som sidder i frontskjoldet, hvis ledningerne tages af til tyverialarm stikket, og føres igennem udefra. Jeg synes det er en stor fordel den er 2-vejs - så kan jeg oppe fra lejligheden høre et "beep", ved at trykke status knappen, og høre der er radiokontakt med scooteren. Og se på indikatorerne om den er "aktiveret", hvis jeg er i tvivl om jeg har husket at sætte den til. Naturligvis, giver den også lyd fra sig, hvis nogen søger at nuppe scooteren. Rækkeviden, er op til 1 km i det fri, men gennem beton, og når der ikke er direkte udsyn, er den kun et par hundrede meter. Der var ingen koblingsdiagrammer, hvor jeg fik den, med "farver" på ledninger osv. - men som oftest er disse diagrammer også forkerte. Jeg downloadede ledningsdiagrammet til Super 8'eren, og fandt de rette ledninger, samt farver, på den.
Svar
#8
Hej. jeg ved det er en gammel tråd men vil høre om det er muligt og komme i kontakt med tråd strarter ?
Svar
#9
(07-03-2017, 19:32)kemotheking Skrev: Hej. jeg ved det er en gammel tråd men vil høre om det er muligt og komme i kontakt med tråd strarter ?

Kemotheking tryk HER og skriv en besked.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Vil ikke anbefale at monterer den alarm fra Thansen, jeg har haft sådan en monteret på en Gilera Runner Sp 50 og den brandte lednings nettet af er jeg rimlig sikker på det endte med at der gik overgang i ledningsnettet og det måtte skiftes ud.
Vil heller anbefale nogle gode kraftige låse.
Gilera Runner Sp 50 2006. King of the road Ca 60.000 km.
Gilera Runner Sp 30 2004 Gammel model 2366 km "Hvepsen".
Aprilia Sport City One 50cc 4T 2010 model 10550 km is blå.
Hjælper andre når jeg kan med deres scooterer det var også noget at Kragen gjore vi glemmer ham aldrig ære være hans minde R.I.P.
Svar
#11
(07-03-2017, 19:51)Johannes Johansen Skrev: Vil ikke anbefale at monterer den alarm fra Thansen, jeg har haft sådan en monteret på en Gilera Runner Sp 50 og den brandte lednings nettet af er jeg rimlig sikker på det endte med at der gik overgang i ledningsnettet og det måtte skiftes ud.
Vil heller anbefale nogle gode kraftige låse.

Hvis du har en T-Hansen scooter, der er forudmonteret med stik til alarm, så tror jeg ikke der er risiko ved steel-mate'en.

Når du monterer en alarm, så husk altid sikringer. Sæt eventuelt mindre sikringer i (f.eks. 5A), når du afprøver den.
Svar
#12
Jeg har haft den alarm jeg købte ved THansen siden Juni 2011.
Og den fungere fint, starter første gang med fjernstart funktionen.

Men den har den fejl som andre også beskriver, at den bruger meget strøm.

Hvis man ikke køre på sin scooter hver dag eller lader den stå i 3-4 dage op til en uge afhængig af temperaturen, så kan den godt sluge så meget strøm at elstart/fjernstart er umuligt før batteriet er blevet ladet op. Grin

Puch Maxi 2. 30 km/t. Årgang 1984. (solgt)
Giantco G-Buddy. 30 km/t. Årgang 2011.
Svar


Forum spring: