Søg Garagen Hej Gæst! Register

Zip 4t tager ej gas
#1
Hej Forum

Som ny her, og uden de store erfaringer med at skrue på en motor, har jeg som juleprojekt fået en piaggio zip der ikke vil køre.

Det positive er at jeg kan starte den, den havde stået stille et år og kørt ca. 9000 km, batteriet er dødt, men den starter via kickstarteren. Men den vil ikke tage omdrejninger, eller i hvert fald ikke ret mange, jeg kan få den til at køre op til ca. 20 km/t når den er blevet varm efter at have stået i tomgang.

Ejeren fortæller, at den tidligere havde svært ved at køre pænt om morgenen når den var kold, og senere kunne den finde på at dø, også når den var varm, derfor karantæne i et år i indkørslen, indtil jeg gjorde den til et projekt.

Jeg har indtil videre kun skruet mig ned til kaburatoren, som jeg (uden andet end lidt teoretisk viden) har fokuseret på. Jeg har skåret enderne af vakumslangerne, og monteret dem igen, uden det betød noget (tænkte at hvis den trak luft, så mangel på benzin der gjorde den kunne sætte ud - har også suget i vakumslange mens den kørte - uden effekt - men der er vakum på slangen). Overvejer om el-chokeren kunne være defekt (kan det testes, og er det en rimelig antagelse?). Måske en membran inde i kaburatoren der er utæt (så den trækker luft i stedet for benzin)? Efter sigende har den aldrig været åbnet.

Som det nok fremgår, så er min viden sparsom, og jeg ville sætte pris på et råd der kunne lede mig i rigtig retning.

Mvh

Jakob
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Kunne være ventilerne, der trænger.Jeg havde lidt af det samme inden sidste justering.

Kan dog også være karburator, der er snavset, vand i benzinen, tilstoppet benzinfilter eller snavs/vand i luftfilteret.

En anden ting er, at nogen har forkert ur på sin tid. Dette svar er leveret ca. en halv time før tråden angiveligt er startet Fortvivlethock:
Der stod i hvert fald 18:34, før jeg sendte mit svar.
Vi har de politikere, vi fortjener. 'Nogen' har stemt på dem! Men så er der alle de politikere, som vi ikke kan gøre noget ved. DJØF'erne i embedsvældet!
Svar
#3
Mange tak for svarene, det vil jeg forsøge at komme videre med.

Ligger nogen inde med en tegning af kaburatoren, det ville være rart at have noget at gå ud fra før man begynder at skille det ad. Benzinfilter og luftfilter kan jeg nok klare, men hvordan undersøger jeg om ventilerne står rigtigt.

Mvh

Jakob
Svar


Forum spring: