Søg Garagen Hej Gæst! Register

Lær dine bremser at kende.
#1
Hvis du kender dine bremser, bliver du bedre til at håndtere katastrofeopbremsninger.

Nu skal du konkurerer, men mod dig selv. Øvelsen går kort sagt ud på at stoppe på et givent punkt med konstant tryk på bremsen.

F.eks. forude har du et lyskryds og du ved du bliver nødt til at holde for rødt. Brems på begge hjul, se hvor du stopper. Meningen er at stoppe ved krydset. Du må ikke ændre bremsetryk under nedbremsning. Du vil i starten bremse for meget eller for lidt. Selvfølgelig skal du ikke trille over krydset eller holde på kørebanen 15 meter før krydset. Når du først har konstateret hvor du stopper, må du slevfølgelig justere, men så har du tabt din egen konkurence.

Det kan tage mange nedbremsninger/øvelser at finde det rette bremsetryk til den givne afstand med en given hastighed. Efter noget tid finder du ud af at du bliver bedre og bedre til det og når den en gang i mellem "sidder i øjet" vil du føle det som en sejr.

Prøv med forskellige hastigheder og forskelligt bremsetryk. Til sidst ligger det på rygraden og er det tilfældet, vil du være i stand til at foretage nedbremsninger og overskue selv meget svære nødsituationer. Du vil mærke at du bliver bedre til at foretage undvigemanøvre også, da du ikke panikker så nemt.

Brug det evt. i bil også. Ved godt at de fleste biler har ABS, men det skader ikke.

Det virker, har selv brugt det i mange år.
Rød/Sort Kymco Super 8 125, 1600 km.
4 takter når 2 ikke er nok !
Cirka 20 år på 2 hjul.

Med venlig hilsen

Gert
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Jeg brugte tricket da en personbil kørte ud på cykelstien, fra en busk ca 15 meter foran mig, da jeg kom med 55km/t. Det er ihvertfald vigtigt man ved hvordan det skal håndteres. Smil
TMS Classic 50 4t 2008, 3000km
Giantco Sprint 2008, 2800km 89cc Naraku
Billeder på vej! :)
Svar
#3
Det er en smart og ret underholdende øvelse, man bliver tit overrasket over hvor svært det egentligt er når man skifter køretøj.Personligt holder jeg så god afstand, at jeg tit bare bruger motorbremsen... Griner
Svar


Forum spring: