Søg Garagen Hej Gæst! Register

Yamaha Neos baghjul! Hjælp!
#1
Goddag,
Jeg har et problem med min Yamaha Neos. Det sidste år har jeg ikke kørt synderligt meget på min scooter, da jeg har haft mulighed for, at låne de gamles bil. Jeg bemærkede for ca. et halvt års tid siden, at det var som om, at baghjulet på scooteren bremsede. Dette gjorde, at optrækket var markant dårligere ? men efter at have kørt lidt, så var topfarten stadig den samme, som hvis den ikke ?bremsede?. Her den anden dag indtræf problemet. Jeg skulle af sted på arbejde, og jeg havde ikke mulighed for at låne bilen. Jeg ville derfor tage min scooter, men jeg opdagede, at baghjulet var urokkeligt. Om jeg gassede op eller prøvede med håndkraft.

Mit spørgsmål lyder så til jer: Hvad kan dette dog være!?!? En af mine venner har sagt, at det måske kan have noget at gøre med, at jeg aldrig har skiftet motorolie.

Mvh.
Mikkel
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

آگهی
#2
Jeg gør ikke ud fra at Neon har kædetræk og derfor tror jeg ikke på den med motorolien, da man så vil kunne tvinge hjulet rundt.

Jeg tror nærmere at den er rustet fast eller at bremsekablet er det.

(Du har taget din kæde eller skivebremser af, ikke?)
Svar
#3
Rust burde ikke kunne ødelægge dit træk helt, du burde stadig (med besvær) kunne dreje hjulet. Et bremsekabel der sidder fast lyder mere sandsynligt...

Er det tromle eller skive du har bagpå?
Halløj! Så jeg tilbage, for good...
Svar
#4
Det er tromle bag på. Jeg kan heller ikke dreje hjulet når jeg gasser op. Og scooteren burde immervæk kunne dreje hjulet hårdere end jeg kan, right? Jeg har ikke prøvet at fjerne noget på scooter. Dertil er min erfaring inden for scootere for lille.
Svar
#5
Kunne det ikke tænkes at den friktion der nu har måtte været, har efterhånden gjort metallet så skørt at det ved sidste kørsel, simpelthen smeltede lidt sammen?

Jeg synes det er en ganske udemærket teori, specielt når man tager i mente, at jeg ikke har spist så meget idag *nikker* :oops: Spørgsmålstegn
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Liger Skrev:Det er tromle bag på. Jeg kan heller ikke dreje hjulet når jeg gasser op. Og scooteren burde immervæk kunne dreje hjulet hårdere end jeg kan, right? Jeg har ikke prøvet at fjerne noget på scooter. Dertil er min erfaring inden for scootere for lille.

En tanke var at bakkerne har sat sig - ikke helt ualmindeligt. Når du trækker bremsen, bevæger den store "arm" sig så, nede ved baghjulet? eller er kablet slapt (?)

En måde for at kunne få baghjulet af (for det skal det) er, at vride maulent - og med mange kræfter i denne arm, så bakkerne slipper.... - herefter kan hjulet trækkes af og du kan få adskilt det hele og give det kobberfedt m.v.

Husk - masser af WD40 (rustopløser) o.lign. til at "opløse" låsningen af baghjulet!
Hilsen - Henrik
tidl. CityScooter.dk
Svar
#7
Du må prøve at tage baghjulet af og se om akslen kan køre rundt
Svar
#8
ja jeg tror også at det er bremsen der har sat sig har selv samme problen med en why .
Svar
#9
Bremsearmen hænger garanteret.

Masser af WD40 og så´ellers bare frem og tilbage med armen, så løsnes den ligeså stille.


/Energy
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Men husk hvis det er bremsen at få skiftet den gearolie!
Svar
#11
Anonymous Skrev:Masser af WD40 og så´ellers bare frem og tilbage med armen, så løsnes den ligeså stille.
/Energy



Det sagde hun vist også igår. Griner Griner
Svar
#12
Jeg tror så småt, at jeg har fundet ud af det. Jeg bankede lidt på bremsearmen for at prøve at løsne hjulet. Det hjalp lidt, men det virkede stadig som om, at der var noget, som der gik på hjulet.
Jeg huskede min vens råd om noget gearolie - så det har jeg været nede og købe og så ellers proppet det i svinet. Det virker som om, at den kører en del bedre nu. Men jeg tror ikke, at bagbremsen virker - der sker i hvert fald ikke noget, når jeg prøver at bruge bagbremsen.
Kan dette være pga. rust? Eller skal den strammes op lige som på en cykel?
Svar


Forum spring: