Søg Garagen Hej Gæst! Register

Endnu et tegn på at retssystemet ikke virker?
#1
Denne person skulle efter min mening ha' haft 8 år i spjældet, som (desværre) er max. for denne slags ulykker. Så udsendelsen idag, og min mening om straffen er, at de 8 år, er for lidt. Og 10 års frakendelse af kørekortet, burde være livstid.
http://www.bt.dk/article/20081022/nyheder/710220001/
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Så udsendelsen i fjernsynet, eller det meste af den.
Forstår godt at nogle mennesker mister tiltroen til retssystemet.
I dette tilfælde var det 5!!! mennesker der døde ved hans "spøgelseskørsel" og så den milde dom.

½ års fængsel + 2 års frakendelse af kørekortet pr. liv - det er ikke meget et liv er værdsat til.

At han udviste anger får jo ikke disse liv tilbage.

Jeg mener jeg har løsningen til at undgå en del af disse spøgelsesbillisters færdsel i modsat køreretning.

Skråtstillede pigge der vender imod den forkerte kørselsretning på frakørselsramperne.
Fjederbelastede eller på anden måde vipbare så dem der kommer fra motorvejen kan køre over dem med kommer du modsat!!! Ja så punkterer begge forhjul.

Mon ikke det kan stoppe en billist?

Svar
#3
Jeg så desværre ikke udsendelsen, og af artiklen fremgår det ikke, hvilken paragraf han er anklaget efter. Mit gæt er straffelovens §241, der normalt giver bøde eller 4 måneders fængsel - dog med mulighed for op til otte års fængsel ved skærpende omstændigheder. To år, er derfor en kraftig skærpelse af dommen. Man kan så synes, at det er for lidt, når fire mennesker omkom, men det er en anden diskussion. Modsat f.eks. USA, har vi normalt ikke et "taxametersystem", hvor man bliver dømt per offer, men alene et system, der vurderer selve forbrydelsen.

Af artiklen fremgår, at de skærpende omstændigheder skulle være, at ulykken skulle være forsætlig, og at det er det, drabsmanden anker over. Han har åbenbart den opfattelse, at forsæt kun kan bestå, såfremt, at noget er "planlagt". Det er en misforståelse, han ikke vil komme langt med, da forsæt også kan bestå ved almindelig uagtsomhed.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#4
"Det var ikke med vilje"

NÅ!! Det var måske heller ikke med vilje at han satte sig ind bag rattet, drejede nøglen og kørte når han var braldrestiv? Ond Han har fået en latterlig lille dom og så anker han den?
%/¤#¤%/(%&%&3

Han var så udkogt at en mand havde kørt, jeg kan ikke huske hvor mange km, i den rigtige retning ovre på den anden side af autoværnet og kæmpet for at komme i kontakt med ham, men det var umuligt. Tsktsk.

Jeg så ikke programmet, men husker omtalen af ulykken da den skete. Jeg ved godt at en hård dom ikke får de døde til at genopstå, men jeg ville godt nok føle mig meget snydt og bo**** i r**** hvis jeg var de efterladte til de mennesker der. Ond

Edit:
Russers ide med skråtstillede pigge lyder fin i mine ører.
Svar
#5
russer60 Skrev:Skråtstillede pigge der vender imod den forkerte kørselsretning på frakørselsramperne.
Fjederbelastede eller på anden måde vipbare så dem der kommer fra motorvejen kan køre over dem med kommer du modsat!!! Ja så punkterer begge forhjul.

Mon ikke det kan stoppe en billist?

Tjo, men hvad skal man så stille op med udrykningskøretøjer som af den ene eller den anden grund bliver nødt til at skulle køre den vej ?
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Der kunne jo være en mekanisme som gjorde at den kunne fastlåses i x antal tid så de har tid nok til at køre over før den igen virker efter hensigten?

Svar
#7
russer60 Skrev:Der kunne jo være en mekanisme som gjorde at den kunne fastlåses i x antal tid så de har tid nok til at køre over før den igen virker efter hensigten?

Det ville jo løbe op i milliard beløb. Mekanikken, teknikken, timeløn, der skal laves omfartsveje mens man indbygger funktionen etc..

Desuden forhindrer dette jo ikke at en fulderik kører i modsatte side på en normal hovedvej, eller midt inde i byen.

Nok kan menneskeliv ikke gøres op i penge, men det er dog begrænsninger for hvad vores skattepenge skal gå til. Det er jo ikke kun spøgelsesbillister der skader og dræber uskyldige mennesker.

Jeg har dog ikke selv forslag til hvordan det kan undgås, men generelt højere straffe har jeg været fortaler til i lang tid.
Svar
#8
Her så en dom der blev skærpet, fra 4 til 7 år.
http://ekstrabladet.dk/112/article1074215.ece

Det burde også ske i den sag, som indlægget handler om.
Svar
#9
Jps Skrev:Her så en dom der blev skærpet, fra 4 til 7 år.
http://ekstrabladet.dk/112/article1074215.ece

Det burde også ske i den sag, som indlægget handler om.
Bahh Humbug - Du snakker om æbler og appelsiner når du sammenligner de to sager. Og så må du til at bestemme dig - Enten virker retssystemet, hvilket ovennævnte sag er et bevis på, eller også virker det ikke, hvilket du synes sagen om Spøgelsesbilisten beviser. Du kan ikke få det begge veje.

At have den holdning at spøgelsesbilisten skal straffes efter samme forudsætninger som Rasmus Popenda er ligeså populistiskt som en politiker der synes at man skal skærpe reglerne for knallertkonfiskationer, fordi man så fanger Hr. og Fru Danmarks interesse og mulige stemmer, uden at man dermed forarger og måske mister stemmer fra stemmeberettigede.

Dutch
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Som Dutch siger, kan man slet ikke sammenligne Popenda-sagen med spritbilisten. Det drejer sig om overlæg.

I mine øjne er der ingen tvivl om at Popenda på et eller andet tidspunkt under forbrydelsen besluttede sig for at slå sit offer ihjel, I begyndelsen havde han sikkert "bare" tænkt sig at overfalde fyren, men handlingen udviklede sig til en bevidst aflivning af en forsvarsløs mand. Det kan kun være drab. Der er ingen undskyldning eller formildende omstændigheder.

Spritbilisten på den anden side har aldrig tænkt: "Hmm, jeg tror at jeg har lyst til at køre galt og dræbe de mennesker i den bil derovre...". Resultatet af hans handling var en frygtelig ulykke og han bidrog til at ulykken skete ved at handle groft uforsvarligt, men i bund og grund var det en ulykke. Fyren havde ikke til hensigt at slå nogen ihjel - men det skete som følge af, at han ikke levede op til det ansvar som er forbundet med at eje et førerbevis. Derfor er han skyldig i at forvolde andres død via grov uagtsomhed, men han er ikke en drabsmand.
Svar
#11
Runnerdude said it.. :wink:
Svar
#12
Jeg så udsendelsen, ikke fordi jeg mener at han skal være straffri, men min fornemmelse var at han angrede. Jeg tror den største straf han får i denne sag, er hver morgen når han ser sig i spejlet, og tænker på hvad han har forvoldt af smerte for andre, jeg er sikker på det vil følge ham resten af livet.

Men hvad tiltro til retssystemet angår, tja.. systemet består jo også af andet, bla. medierne, eller det der også kaldes den fjerde statsmagt, og de kan blæse en sag op, eller ignorer den helt, alt efter hvad der i tiden er mest politisk korrekt.

Eksempe - Hvis man som udlænding har fået endelig afslag på permanent opholdstilladelse i Danmark, hvad enten det er som asylansøger, efter indgåelse af ægteskab med en dansker, eller familiesammenføring, skulle man umiddelbart tro, at alt håb var ude.

Sådan er det også for langt de fleste, men for en lille gruppe mennesker forholder det sig anderledes. Der er tale om personer, der får deres sager behandlet ved den allersidste retsinstans i Danmark: DR- og TV2-domstolene.

Det er som nævnt kun de færreste forundt at komme så langt, men hvis man slipper igennem nåleøjet, er chancerne for at vinde til gengæld særdeles gode.
DR- og TV2-domstolenes afgørelser har godt nok kun vejledende karakter, men da retssagerne ikke sjældent overværes af langt over 1 mio. tilhørere om dagen og derfor nyder stor omtale i selv de alleryderste afkroge af landet, vælger den sidste officielle retsinstans i skønsmæssigt 80 – 90% af tilfældene at følge domstolenes anbefalinger.

Sager som denne tages selvfølgelig ikke op: http://www.sappho.dk/Den%20loebende/komm...eimer.html
Svar


Forum spring: