Søg Garagen Hej Gæst! Register

Kørt ned på knallert - Knallert totalskadet
#1
Hej BS.

Jeg vil lige dele en hændelse med jer, som skete for knap en time siden.


Mandag kl 15:00
Jeg sætter mig op på dyret, og kører hjemad fra gymnasiet. 2 minutter efter kommer jeg til en parkeringplads som jeg passere på min højrehånd. Fra udkørslen kører en dame direkte ud foran mig, og jeg har ikke tid til at bremse. Et vidne holder og blinker ind til parkeringspladsen og ser heldigvis hele episoden, og er hurtig til at skrive alt ned og notere det påkørene individs adresse, CPR-nummer og telefonnummer.

Vidnet siger at jeg skal smide den til reperation, og sende regningen til mit forsikringsselskab, så klarer de resten.

Bagefter bakker hun bilen ind i en anden bil - Overvej at tage dit kørekort om!

Konsekvenserne:
- Totaltskadet knallert
- Små sår på højre knæ og venstre lår
- Et chok, og forskrækkelse man ikke glemmer.
- Og en del udgifter til bus til og fra skole i nogen dage.
- En splinterny computer ødelagt som var i min taske

Konklusion:
Kør sikkert og drop ALT om de andres vigepligt! Mange billister ser INGENTING og kører uden hoved!

I spørger bare hvis i vil vide mere Smil

En forskrækket Holten.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Av for den da. Ked af det

Håber ikke der skete særligt meget med dig, og at du snart er oppe og køre igen. Smil

Hvis jeg var der til at vidne, så havde jeg spurgt hvad fanden kællingen havde gang i, tilkaldt politiet, og taget tons vis af billeder af hende og nummerpladen på køretøjet. Sådan en skulle fandme ikke have kørekort! Ond
Svar
#3
Du burde helt sikkert havde fået fat på nogle af de blå! Fortvivlethock:
Viste du vidnet din bærbar osv? Du burde også søge læge/skadestue engang, især hvis du har smerte i nakken eller lignene..
Svar
#4
Godt, du ikke kom mere til skade.
"Vidnet siger at jeg skal smide den til reperation, og sende regningen til mit forsikringsselskab, så klarer de resten"
Så enkelt, er det nu ikke. Da du ikke kan gøre mere i dag vedr. forsikringen, så vil jeg råde dig til, at sætte dig ned, og skrive hændelsesforløbet ned, mens det endnu er frisk i hukommelsen. Noter vidnets navn, adresse, modpartens bilnummer, navn, adresse osv. Gå hen til ulykkestedet og tag evt. et par billeder af, hvor det skete. Tag nogle billeder af dine sår, ødelagt tøj, hjelm, computer, taske, og selvfølgelig knallerten.

Straks imorgen, anmelder du skaden til dit forsikringsselskab, og udfylder skadesanmeldelsen. Så transporterer du knallerten til et værksted, der laver "forsikringsskader", og fortæller at det drejer sig om en forsikringsskade, og at den er anmeldt til din forsikring. Normalt vil værkstedet så henvende sig til dit forsikringsselskab, og bede om, at få en taksator ud og kigge på skaden. De må altså ikke gå igang med at reparere, før forsikringsselskabet har givet grønt lys. Udgør reparationsprisen ca. halvdelen af knallertens værdi i handel og vandel, vil den blive erklæret totalskadet, og du vil desværre kun kunne forvente, at få et beløb udbetalt, der svarer til, hvad en lignende knallert af samme årgang og i samme stand, som din var i, før uheldet, kan købes til i en forretning Græder

Husk at anmelde alle skader, ikke kun dem, på knallerten. Dvs. tøj, computer, hjelm osv. Du må også meget gerne "udpensle" dine personlige skader, da der bør udbetales et beløb for svie og smerte. Det er ikke meget i Danmark, men lidt har også ret, især hvis du taber penge på knallerten.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#5
Først og fremmest - Jeg er helt okay.

Der var en lastbil der dyttede og råbte "fucking lorte kælling" efter hende og så videre.

Jeg har alt på damen, og jeg skal nok følge op i sagen herinde.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
For hulen da osse hvornår lærer de bilister at køre ordenligt og se sig for når de kører ud fra en P plads.
Nå men hun skal jo bare betale for de skader og computeren og dit tøj og svie og smærte , det er sefølig surt at mak skal tage bussen nu men godt at der ikke skete merer med dig Holten.
Gilera Runner Sp 50 2006. King of the road Ca 60.000 km.
Gilera Runner Sp 30 2004 Gammel model 2366 km "Hvepsen".
Aprilia Sport City One 50cc 4T 2010 model 10550 km is blå.
Hjælper andre når jeg kan med deres scooterer det var også noget at Kragen gjore vi glemmer ham aldrig ære være hans minde R.I.P.
Svar
#7
Holten Skrev:........og jeg skal nok følge op i sagen herinde.
Det vil helt sikkert kunne hjælpe andre som skulle komme i samme situation. :wink:
• PGO T-Rex Januar 2005 - Maj 2014 ca. 42000 km.
• PGO Dr. Big Maj 2014 -
Svar
#8
Havde 6 ligevedognæstenuheld på een time forleden. 2 af dem var bilister, der smækkede døren næsten op i snuden på mig. De 4 andre, havde svært ved at overholde deres vigepligt, ellers også ignorerede de mig bare.

Og Holten:

Godt du slap med småskrammer og en kæmpe forskrækkelse. Og selvfølgelig skidt at scooteren og computeren blev "smadret". Men de kan da heldigvis erstattes.
Svar
#9
Føj da, føler med dig. Præcis sådan endte min Yamaha Neo's også sine dage.. Græder

MEN...så købte jeg Nrg'en.. Grin
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
> Holten, var selv ude for samme situation for ca 2 uger siden..

Nu antager jeg at du ikke har kasko forsikring på din knallert. Damen som kørte dig ned skal først erkende at hun kørte dig ned. Så skal hun andmelde det til hendes forsikring så hun kan skrive en skadeserklæring. Skadeserklæringen, skal hun sende til hendes forsikrings selskab der så skal vurdere sagen om de vil dække eller ej. Hvis de nu ikke ville dække, skal du politiandmelde sagen. Men lad os antage de godkender (som er sket i mit tilfælde), så modtager du et brev om at du skal indlevere din knallert til et værksted, som så skal aftale en tid med en taksator fra damens forsikring selskab. Alle andre materielle skader, så som: Tøj, hjelm o.s.v skal rapporteres til din indbosforsikring der så vil dække det. Af hensyn til svige og smerte, skal du henvende dig til en læge 72 timer efter ulykkestidspunktet, da ellers vil damens forsikringsselskab ikke dække det. Da de vil vurdere det til at det er kommet andet steds fra. Men jeg vil lige pointere at det med at henvende sig til en læge efter 72 timer, er noget jeg så i kontant for et stykke tid siden... Der var der et par forsikringsselskaber der ville have det rapporteret efter en hvis antal timer.. Men hvis det nu skulle ske, så politi andmeld det.. Men held og lykke..

PS: Min knallert blev indleveret i dag til Køge MC Center, så der kommer en taksator i morgen fra hende damen der kørte mig ned.. (ja det var også en dame... Griner )
Peugeot Speedfight 2 AC 08

--------------------------------

When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep - not screaming, like the passengers in his car.
Svar
#11
Her må jeg lige præcisere lidt :wink: Man skal henvende sig til sit eget forsikringsselkab, når skaden er sket. Dette uanset, hvem, der måtte have erkendt skyld. Modpartens forsikringsselskab er i denne forbindelse uinteressant, da det er ens eget forsikringsselskab, der overtager papirgangen. Dette skal ses i lyset af, at det for det første ikke er sikkert, at man har modpartens forsikringsoplysninger, og for det andet, at fordelingen af skyld i første omgang alene afgøres af de to parters forsikringsselkaber. Nu er en indboforsikring eller familieforsikring ikke lovpligtig, så skader på andet end knallerten kan anmeldes samme sted. De fleste selskaber har en on-line blanket til anmeldelse af skader, som f.eks. denne:
http://gftest.gf-forsikring.dk/A54B1E69-...frames=no&
Evt. kompensation for svie og smerte gives efter erstatningsansvarslovens §§1-3, og betinger ikke en lægeundersøgelse inden for et bestemt tidsrum. Men det er da ingen skade til, at gå op til lægen med hovedpine og synsforstyrrelser, ømhed i naken m.m :wink:
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#12
kragen Skrev:Her må jeg lige præcisere lidt :wink: Man skal henvende sig til sit eget forsikringsselkab, når skaden er sket. Dette uanset, hvem, der måtte have erkendt skyld. Modpartens forsikringsselskab er i denne forbindelse uinteressant, da det er ens eget forsikringsselskab, der overtager papirgangen. Dette skal ses i lyset af, at det for det første ikke er sikkert, at man har modpartens forsikringsoplysninger, og for det andet, at fordelingen af skyld i første omgang alene afgøres af de to parters forsikringsselkaber. Nu er en indboforsikring eller familieforsikring ikke lovpligtig, så skader på andet end knallerten kan anmeldes samme sted. De fleste selskaber har en on-line blanket til anmeldelse af skader, som f.eks. denne:
http://gftest.gf-forsikring.dk/A54B1E69-...frames=no&
Evt. kompensation for svie og smerte gives efter erstatningsansvarslovens §§1-3, og betinger ikke en lægeundersøgelse inden for et bestemt tidsrum. Men det er da ingen skade til, at gå op til lægen med hovedpine og synsforstyrrelser, ømhed i naken m.m :wink:

Det er ikke helt korrekt.. Ens ansvarsforsikring har intet at gøre når modparten (den skyldige) erklærer at det er ham/hendes skyld.
Medmindre (som jeg skriver) man har kasko forsikring på, så er det en noget nemmere proces..
Peugeot Speedfight 2 AC 08

--------------------------------

When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep - not screaming, like the passengers in his car.
Svar


Forum spring: