Søg Garagen Hej Gæst! Register

Batteri relæ og speedometer
#1
Hej

Det er stadig mig der købte en Kymco 45. Jeg er meget glad for den og kører til og fra arbejde.

Jeg har dog haft små problemer:

- Batteriet blev hurtigt fladt (det havde sikkert fået en hurtig opladning, der ikke holdt særlig længe). Jeg fik det skiftet til nyt men gutten sagde, at oplader relæ, den tingest der bør få batteriet til at lade op igen når man kører er defekt, så efter en uge er vi igen der, blinklys virker ikke altid og el-tænding er en saga blot. Det værksted jeg var hos laver ikke 2-taktere, så jeg blev henvist et andet sted hen.

- Speedometer og kilometer tæller holdt pludselig op med at virke.

Jeg har tænkt mig at hente et tilbud på de to ovennævnte reparationer. Har I nogen idè om hvad en fair pris på ovennævnte kunne være? Jeg mener, jeg ved ikke en klap om scootere så jeg må stole på hvad jeg får besked på, om det så løber op i større beløb.

Desuden kan jeg se, at der skal snart ny udstøding. Jeg fik et tilbud på 1.800 kr. alt inklusiv. Jeg synes det er lidt voldsomt. Måske skal jeg tjekke de der repationvideoer, en landsdækkende kæde har lagt ud på hjemmesiden. Det er måske ikke så svært?

Mange tak på forhånd, Lenny.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Hmmm
Vil nu mene at det burde være noget du selv kunne skifte.
Nu er jeg ikke så stiv i det tyske sprog men mener det er nummer 347 her du skal have skiftet:
http://www.kymco-ersatzteile.de/shop/cat...9_179_1048
Der må andre mere tyskkyndige lige hjælpe.

Den er enkel at skifte, den skal bare findes først Smil

Udstødning kan du også selv skifte:
http://www.protunahandels.de/products.as...n=19076769
En next R, aner ikke om den er god desværre eller standard:
http://www.kymco-ersatzteile.de/shop/cat...9_179_1043

Sidste er dog dyr 255 Euro

Når alt dette er skrevet og priserne jeg har set her så mener jeg ikke at 1800,- er så dyrt igen hvis det er alt inclusive.
Op til dig hvad du vælger. Jeg kunne ikke finde billigere steder.

Svar
#3
225 euro for en potte, er lige pebret nok, synes jeg :? når man kan få f.eks. en Tecno for små 600 kr. (husk at købe pakning)
http://www.scooternet.dk/group.asp?group=84&sub=82

En spændingsrelæ fås samme sted, for en hund:
http://www.scooternet.dk/group.asp?group=461&sub=82

En Gianelli Go potte koster det samme, og kan fås bla. her:
http://www.kgi.dk/product-3554-1814.php

Det giver noget med små 800,- for delene. Relæet og udstødningen, er noget, selv jeg kan finde ud af, at skifte Smil så medmindre, du vil betale værkstedet 1.000 kr for en times arbejde, så synes jeg da, du selv skulle forsøge dig. Jeg kan ikke se, hvad, der skulle kunne gå galt :wink:
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#4
kragen
Tog så udgangspunkt i de priser jeg linkede til og så er 1800,- ikke dyrt. Ville nu heller ikke selv betale for at få skiftet de dele men lige i farten fandt jeg ikke billigere alternativer.
Havde det været min så havde jeg selvfølgelig gennemtrawlet nettet for de billigste komponenter.

Som du skriver så er det forholdsvist nem at skifte delene man skal vist være mere end almindeligt udstyret med tommelfingre hvis man kan forkludre dette. Grin

Svar
#5
Hejsa

Og mange tak for svarene. Meget hjælpsomme.

Nu har jeg næsten aldrig rodet med værktøj og lign. (selv den obligatoriske samling af Ikea-møbler efterlades med fordel til den mere handy kæreste jeg er indehaver af.

MEN, har jeg forstået det rigtigt, da er den relæ tingest ret nemt at skifte ud? Noget med at skrue EN skrue af og sætte den nye relæ i stedet for den gamle?? Er vi i den kategori, kan selv jeg vel finde ud af det.

Jeg er ret sikker, at det er den der er noget galt med: dvs. jeg så hvordan gutten på Scoot.dk (meget hjælpsom) tjekkede om det nye batteri holdt spændingen men den kunne ikke komme højere end 12,4-12,5 Ampere og det nyindskiftede batteri begyndte at opføre sig som det gamle, dvs. el-tænding holdt op med at virke, blinklysene virker kun noget af tiden osv.

Og ang. Scooternet: jeg går ud fra, at I har haft gode erfaringer med at bestille derfra? Hvor lang tid er de om at sende? Priserne er gode. Jeg bestiller nok nye spejl også.

1000 tak og fortsat god weekend!
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Lenny
Personligt har jeg aldrig bestilt derfra så aner intet om leveringstid desværre.

Ja den sidder fast med en skrue eller møtrik og så et multistik til ledningsnettet.
Det er udformet så du IKKE kan vende det forkert.

Udstødnngen sidder fast med 2 møtrikker eller bolte oppe ved cylinderen og så er den også skruet fast omkring ved baghjulet. Der kan sidde 2-3 bolte.

Jeg synes det nemmeste er at løsne blotene ved cylinderen først bare lidt, derefter dem ved baghjulet.
Skrue cylinderboltene helt af, derefter kan du understøtte udstødningen med en hånd medens du tager dem ved baghjulet af.

Modsat når den skal på, lirk den op på boltene ved cylinderen, skru boltene løst i ved baghjulet, derefter spændes boltene næsten oppe ved cylinderen.
baghjulet spændes helt og til sidst ved cylinderen.
En god ting er kobberfedet på alle gevind.

HUSK Pakningen

Svar
#7
Hej igen.

Og 1000 tak for vejledningen.

Når du siger "husk pakningen", er det noget jeg skal købe? Eller skal jeg huske at tage det af og på igen under udskiftningen?
Svar
#8
Lenny
Det er bare at huske at købe en ny udstødningspakning OG sætte den på inden det hele er samlet helt.
Surt at være færdig og så opdage at pakningen stadig ligger på gulvet Grin

Svar
#9
Lenny Skrev:Hej igen.

Og 1000 tak for vejledningen.

Når du siger "husk pakningen", er det noget jeg skal købe? Eller skal jeg huske at tage det af og på igen under udskiftningen?
Når man skifter lydpotte, skifter man også pakningen, der sidder mellem cylinderen og forrøret fra lydpotten. Den koster ikke mange basseøre :wink: Det er dumt, at lave al det arbejde, og så finde ud af, at lortet er utæt og larmer pga. en lille pakning :oops: Ofte er pakningen også brændt fast, så man ødelægger den helt, når man afmonterer lydpotten. Så køb en pakning, inden du begynder.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Russer60 og Krage

Mange tak for svarene.
Tænk, jeg er så dum at jeg ikke engang havde fattet, vejledningen handlede om udskiftning af udstødning! Det vil jeg forsøge mig med engang efter vinterpausen.

Relæet derimod haster. Jeg ved godt, hvor jeg skal kigge. Så da batteriet blev skiftet. Om jeg kan finde ud af at gøre det er en anden sag. Ud fra hvordan den ser ud, skulle der ikke være meget fifleri forbundet med en udskiftning. Men som sagt er jeg en spasser til alt det manuelle, så lad os se.

Jeg har bestilt reservedelen på Scooternet.dk. Jeg kan sige, at det gik glat. Betaling med Dankort, ordrebekræftelse modtaget med det samme og her i dag, godt 30 timer senere, har jeg fået bekræftet at varen er på vej til mig. Det er godt.
Svar


Forum spring: