Søg Garagen Hej Gæst! Register

Reklamationsret spørgsmål ved bærbar og istykker oplader.
#1
Hejsa.

Min kærestes Acer bærbar, som er købt i Kvickly for ~ 1 år siden, er gået lidt i stykker.
Den havde stået tændt på bordet, hun ville bruge den, men bemærkede at den var slukket selvom den burde være tændt. Den gad ikke at tænde igen og havde fået en stor fordybning i karrosseriet ved siden af touchpaden. Det var simpelthen smeltet.
Vi har dog senere fået liv i den igen, men den har jo stadig den store smeltet fordybning, hvilket nok skyldtes noget overophedning af noget indre elektronik.

Problemet er at vores hund har for lang tid siden være så fræk og har bidt ledningen over på opladeren til bærbaren. Jeg har dog fikset det igen med en kronmuffe og noget isoleringsplast, og opladeren virkede fint derefter og virker stadig.

Jeg kunne dog godt forstille mig, at hvis jeg sendte bærbaren ind (og opladeren med i kassen), at de hurtigt ville skylde skylden på at opladeren jo "i stykker"/"mishandlet" - eller hvad man end vil kalde det, og det er derfor bærbaren er gået i stykker.

- Er ovenstående mon korrekt tænkt?


Jeg vil derfor gerne købe en ny oplader og sende med i kassen så dette ikke bliver aktuelt, men så er det store spørgsmål, om jeg kan nøjes med en billig "multi-bærbar-oplader" til typisk 99kr,- eller skal jeg købe en org. Acer oplader til 600-800kr,- som jeg kun kan finde dem til?

Kunne de stadig afvise bærbarens fejl grundet en billig multi-bærbar-oplader i stedet for den der fulgte med?


- Alternativt skulle jeg prøve at sende den ind uden oplader overhovedet? Jeg har stadig org. emballage osv.


Eksempel på multi-bærbar-oplader: http://www.mobilnet.dk/product.asp?produ...b=0&page=1
På forhånd tak for de gode kommentarer og råd.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Du tænker helt rigtigt. Hvis de kan snige sig uden om, gør de det. Jeg ville sende den ind uden oplader, og høre, hvad de siger. Jeg ser ingen grund til, at de skal bruge laderen, for at fejlsøge den bærbare, men hvis de insisterer, må du enten låne en original, eller købe en, for at undgå mere bøvl.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#3
Sørg for den er helt opladet, og så send den ind - Godt emballegeret. Min erfaring fra autorisede tekniker-værksteder, er at de ikke bruger kundens lader/strømforsyning, men har en variable strømforsyning stående fast på værkstedsbordet, med passende stik til de bærbare de understøtter reparation på.

Men ser de en strømforsyning/lader der er gået i stykker ved udvendig påvirkninger, så fejlsøger de ikke engang, men angiver at det er skylden. Så som kragen også siger, send den ind uden oplader.


Dutch
Svar
#4
Tjaa, men så må serviceværkstedet læse på lektien..

På sådan en oplader er det omformeren der bestemmer effekten, ikke ledningen. En ledning kan der kun løbe strøm igennem, isoleringtape osv vil ingen indflydelse have Smil

Send du roligt opladeren med, og hvis der bliver problemer så skriver du bare til mig, så skal jeg nok skrive et passende svar de kan få med Blink med øjet!
Svar
#5
Excile Skrev:Tjaa, men så må serviceværkstedet læse på lektien..

På sådan en oplader er det omformeren der bestemmer effekten, ikke ledningen. En ledning kan der kun løbe strøm igennem, isoleringtape osv vil ingen indflydelse have Smil

Send du roligt opladeren med, og hvis der bliver problemer så skriver du bare til mig, så skal jeg nok skrive et passende svar de kan få med Blink med øjet!
I den ideelle verden ville det være korrekt, men jeg har siddet på begge sider, når det gælder klagesager, og lad mig derfor lege advocatus diaboli for en kort bemærkning: Vores teknikere har konstateret, at fejlen, efter en nøje undersøgelse, og med al sandsynelighed alene skyldes overophedning pga. af en kortslutning i den eksterne strømforsynings ledninger. Det fremgår endvidere med al tydelighed, af den medsendte strømforsyning, at ledningerne fra strømforsyningen har været beskadiget og blotlagt, og vi mener derfor, at fejlen alene er opstået pga. af en kortslutning, da de to ledninger blev beskadiget. Kundens forklaring om, at strømforsyningen ikke var tilsluttet, da ledningerne blev ødelagt, finder vi lidet troværdig. Da vi således har sandsynliggjort, at fejlen skyldes forkert håndtering, og ikke en materialefejl i computeren, kan vi ikke anerkende fejlen som en fabrikationsfejl dækket af reklamationsrettens bestemmelser.
Med venllig hilsen
Karl Toffel
cheftekniker
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
kragen Skrev:I den ideelle verden ville det være korrekt, men jeg har siddet på begge sider, når det gælder klagesager, og lad mig derfor lege advocatus diaboli for en kort bemærkning: Vores teknikere har konstateret, at fejlen, efter en nøje undersøgelse, og med al sandsynelighed alene skyldes overophedning pga. af en kortslutning i den eksterne strømforsynings ledninger. Det fremgår endvidere med al tydelighed, af den medsendte strømforsyning, at ledningerne fra strømforsyningen har været beskadiget og blotlagt, og vi mener derfor, at fejlen alene er opstået pga. af en kortslutning, da de to ledninger blev beskadiget. Kundens forklaring om, at strømforsyningen ikke var tilsluttet, da ledningerne blev ødelagt, finder vi lidet troværdig. Da vi således har sandsynliggjort, at fejlen skyldes forkert håndtering, og ikke en materialefejl i computeren, kan vi ikke anerkende fejlen som en fabrikationsfejl dækket af reklamationsrettens bestemmelser.
Med venllig hilsen
Karl Toffel
cheftekniker
Kære Karl Toffel.
Min hund er ikke i besiddelse af et elektrisk kredsløb og dens tænder ville i så fald ikke være i stand til at lede strømmen, da de er ganske normal knogle. Derfor kan en kortslutning i den eksterne strømforsyning udelukkes. Hvis en kortslutning skulle være forekommet pga. hunden ville det være sket i min bolig, hvor en sikring blot ville have slået fra. Dette var ikke tilfældet.

Men lad os da sætte os på din side og antage at den eksterne strømforsyning var kortsluttet. Dermed ville denne blot stoppe med at virke, hvorefter computeren ikke ville modtage strøm. Det kan forklares med at der også findes sikringer i eksterne strømforsyninger.

Men lad os da antage at den eksterne strømforsyning virkede, og sendte forkert effekt til min computer. Dermed ville min interne strømforsynings sikring blot slå fra. Det ville være et stort problem, men aldrig føre til overophedning.

Mvh. Kong Gulerod
Svar


Forum spring: