Søg Garagen Hej Gæst! Register

Byggesæt - alarm
#1
Sad lige og surfede nettet... faldt over et "Smartkit" byggesæt fra Brinck Elektronik.

http://www.smartkit.gr/details2.php?lang...&thepid=94

smartkit Skrev:MOTORBIKE ALARM (1011)
A project that protects your dear motorbike. It uses a simple vibration sensitive contact that detects the slightest movement of the motorbike (the sensitivity is adjustable) and triggers the alarm. When the alarm is triggered the output relay closes and its up to you to connect across it a siren, (e.g. 1003) the motorbike's horn or any other warning device. The circuit has a pre-set alarm time. When that elapses it resets automatically. Supply voltage 6 or 12VDC.

[Image: 1119946872-b-1011.jpg]

Der er selvfølgelig ikke fjernstyring med eller andet, men den er billig - på Brincks hjemmeside under Smartkit byggesæt kan man købe det (varenummer SK1011) til 145 kr.

Det ser ud til at man så kan sætte den til hornet eller anden varslingsudstyr efter eget valg.

Ser da fikst ud, og en lille plastæske til den kan vel fås for 20-30 kr.

/Nighthawk
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Ja, jeg fik den også præsenteret, da jeg var forbi deres shop forleden.

Det var nu denne http://www.velleman.be/ot/en/product/view/?id=15936 jeg var på jagt efter. De havde den ikke på lager, men kunne skaffe den. Pris 179 kr. Lidt dyrere end på postordre, men uden porto, hvis man bor her i byen.

Det er nok på sin plads at nævne, at Smart Kit'en er et byggesæt uden sirene. Dvs. man skal selv i gang med loddekolben for at sætte samtlige stumper på printet. (Ikke at det skræmmer mig med 26 års erfaring, men andre ..?)
SP-50 leveres derimod færdigsamlet incl. sirene, men uden batteri.
Svar
#3
En god byggevejledning til smartkit her: http://www.gyr.frac.dk/geely/alarm/alarm.html har den selv og er godt tilfreds
Man kan ikke bruge scooters horn, da dette står med spænding, horn kontakten sidder mellem horn og stel.
Svar
#4
Nu er det en relæ-kontakt, der er udgang på det kit (burde være isoleret fra alt), men der er jo også lige spørgsmålet om hvorvidt hornet har spænding på toppen, når tændingslåsen er afbrudt!?

Sandsynligvis skal man så på jagt efter en egnet sirene, hvilket ikke nødvendigvis er billigt, men man er i det mindste selv herre over det. I hvert fald så længe man ikke overbelaster relæ-kontakten!

Jeg kan for øvrigt af diagram og komponentliste som Letsindig var så venlig at komme med link til, at alarmen er aktiv i ca. 20 sek. (Yderst simpel konstruktion! Smil) )
Man behøver heller ikke sikre sig, at spændingen holder sig på eller under 12V. Der er ikke noget, der futter af før ved 15V.

Samlet pris for stumperne: Sandsynligvis noget under 50 kr.
Men så skal man selv ligge og rode med printfremstilling og selv fremstille svinggaffel mm Smil
Svar


Forum spring: