Søg Garagen Hej Gæst! Register

Ryger kortet?
#1
Er blevet taget i en fotofælde med ~55 km/t, en overskridelse på cirka 40%, at placeringen af fotovognen er noget jeg kunne skrive en hel roman om er ligemeget! Men da jeg kun lige har fået kortet sagde min kammerat noget om at straffen er dobbelt op! Det ville sige jeg kørte 80% for meget og får 2 klip = Farvel kørekort!! Kan de det eller tolke jeg ikke reglerne godt nok?

Mvh Christian
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
ChristianC Skrev:Er blevet taget i en fotofælde med ~55 km/t, en overskridelse på cirka 40%, at placeringen af fotovognen er noget jeg kunne skrive en hel roman om er ligemeget! Men da jeg kun lige har fået kortet sagde min kammerat noget om at straffen er dobbelt op! Det ville sige jeg kørte 80% for meget og får 2 klip = Farvel kørekort!! Kan de det eller tolke jeg ikke reglerne godt nok?

Mvh Christian

Hvilket kørerkort taler vi om her?
Svar
#3
Jeg går udfra vi snakker Stor Knallert aka EU45'er.

Når du lige har fået kortet, så er du "på prøve" i to år, mht klip. Du har kun 2 klip i den periode, før kortet bliver betinget frakendt = Kørselsforbud indtil du har bestået både en ny teoriprøve, og en ny køreprøve.

Hvis du har kørt mere end 30 % over den hastighed på 45 km/t som du må (selvom vejtypen måske har en højere hastighedsgrænse), så står du til et klip. Det vil sige at du har et klip tilbage, før dit kort ryger. 45 km/t + 30 % = 58.5 km/t.

Du siger du er blevet målt til ~55 km/t - Det vil i så fald blot udløse en fartbøde på 1000,- kr, men intet klip.
Hvis den aktuelt målte hastighed er over 58.5 km/t, så falder klippet udover fartbøden.

Dutch
Svar
#4
Du er åbenbart kørt et sted med 55, hvor du må køre 40 Ked af det Med hvilket køretøj? Hvis det er med lille knallert, er der ingen klip. Er det med stor knallert, får du en bøde plus 1 klip i kortet med en overskridelse på 30% eller mere, op til en overskridelse på 60%, der udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Der bliver altså ikke doblet op i klip for "samme" forseelse - her altså fartoverskridelse - men hver yderligere forseelse på listen over forseelse, der udløser klip, kan lægges oven i. Hvis du har haft dit kørekort under 3 år, får du frakendt dit kørekort betinget allerede efter andet klip inden for tre år, ellers efter tredie klip. Fortvivlethock: En betinget frakendelse betyder endvider, at for at få lov til at køre i den periode, den betingede frakendelse gælder, skal du op bestå en ny køreprøve. Hvis du står til mange klip, "overføres" de overskydende klip til dit nye kørekort, når du får det igen.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#5
Det var med bil, og pga noget vejarbejde, grænsen hed 40km/t. Så kommer ned fra 80, og man skal sku bremse hårdt, så holder fotovogne cirka 30 meter efter skiltet. Flot billede til mig! Men alligevel her 2 uger efter her jeg intet hørt, og min søster der lavede præcis den samme fejl cirka 40 minutter før mig, og hun fik allerede bøden her i mandags, så håber jeg går fri Smil

Takker for svarene, så blev jeg lettet!
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
ChristianC Skrev:Det var med bil, og pga noget vejarbejde, grænsen hed 40km/t. Så kommer ned fra 80, og man skal sku bremse hårdt, så holder fotovogne cirka 30 meter efter skiltet. Flot billede til mig! Men alligevel her 2 uger efter her jeg intet hørt, og min søster der lavede præcis den samme fejl cirka 40 minutter før mig, og hun fik allerede bøden her i mandags, så håber jeg går fri Smil

Takker for svarene, så blev jeg lettet!
Jeg ved ikke, hvorfor du allerede føler dig lettet :? Der kan gå lang tid, før du får en hilsen. Hvis du er meeeget heldig, så er billedet så dårligt, at du ikke er genkendelig på billedet, eller der har været en lastbil med på billedet. I begge tilfælde, vil man normalt undlade, at forfølge sagen yderligere.

Selvom det er bilens ejer, man henvender sig til i første omgang (pga. nummerpladen), så er det føreren af køretøjet, der er den skyldige, og derfor ikke altid ejeren. Er billedet derfor utydeligt, eller kører du rundt med en Anders And maske Griner vil politiet ikke med sikkerhed kunne identificere føreren - og du kan selvfølgelig ikke lige huske, hvem der lånte din bil den pågældende dag - vel :roll:

Det, med lastbiler, er noget rent teknisk, som jeg ikke kan forklare (måske kan Walker?), men lastvogne eller store biler i nærheden, kan åbenbart gøre målingerne unøjagtige.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#7
kragen Skrev:Det, med lastbiler, er noget rent teknisk, som jeg ikke kan forklare (måske kan Walker?), men lastvogne eller store biler i nærheden, kan åbenbart gøre målingerne unøjagtige.

Mon ikke deres måling virker ved at de "skyder" 2 gange kort efter hinanden, med laser, med et bestemt tidsinterval og så ud fra strækningen køretøjet har bevæget sig, udregner hastigheden?

HVIS det er sådan skidtet virker, så vil man jo, hvis der er et stort køretøj tæt på i billedet, teoretisk kunne komme i den situation hvor første "skud" rammer det store køretøj bag dig og andet "skud" rammer dig og så vil det fremstå somom du har kørt meget længere pr. tid end du reelt har.

Det besynderlige er så at der (tilsyndeladende) gerne må stå et reflekterende skilt lige bag dig. Min far fik en bøde hvor der på billedet var et relativt stort fint skilt på billedet. Han nægtede at betale og kom jo så i retten osv. Desværre blev resultatet at han skulle betale. (Han gjorde det af principielle årsager - det var ikke kørekortet om at gøre.)
Svar
#8
Føler mig lettet fordi jeg er sikker på kortet ikke ryger, har målt bilens fart på gps og den viser 5-6 km/t for meget ved den hastighed, og kortet ville først ryge ved 64 Km/t, så står ikke til at miste det..
Svar
#9
Til info:
Fandt dette om systemets virkemåde:

"Princippet i en LIDAR (Light Detection And Ranging) er, at den har et kikkertsigte som på en pistol. I midten af kikkertsigtet sidder der en lille rød prik, som man skal føre hen på det bevægende objekt. Man trykker på en aftrækker, og LIDARen skyder derefter op til 1000 lys-impulser af sted i sekundet. Når de rammer det bevægende objekt bliver lys-impulserne reflekteret tilbage og hastigheden ses på LIDARens display. Reelt sker der det, at LIDARen beregner afstanden ud til det bevægende objekt, idet den registrerer, hvor lang tid hver enkelt lys-impuls er om at bevæge sig fra LIDARen og tilbage igen. Med kendskab til lysets hastighed, som er 300000km/sek. kan afstanden ud til det bevægende objekt bestemmes. På denne måde bestemmes afstanden ud til det bevægende objekt op til 300-400 gange i sekundet. LIDARen kan nu tegne en (tid,afstand)-graf, og herud fra bestemme bilens afstand til apparatet og hastighed ved lineær regression. " http://home20.inet.tele.dk/hedebys/fysik/politi.html

Så det var altså det rigtige princip jeg havde fat i, de skyder bare mange mange gange på samme køretøj.

EDIT:
ChristianC> Jeg krydser fingre for at du slap denne gang. :wink: - eller bare i det mindste får lov at beholde pappet!
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
ChristianC Skrev:Føler mig lettet fordi jeg er sikker på kortet ikke ryger, har målt bilens fart på gps og den viser 5-6 km/t for meget ved den hastighed, og kortet ville først ryge ved 64 Km/t, så står ikke til at miste det..
Det normale er, at der fratrækkes 3km/t fra radarhastigheden, så hvis din udregning holder, så slipper du nok for klippet, men bøden kan godt være på vej Græder

Ottosen> Jeg aner ikke nøjagtigt hvorfor, men jeg er sikker på, at hvis vores radaringenør Walker gider, så får vi nok en forklaring :wink:
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#11
kragen Skrev:Ottosen> Jeg aner ikke nøjagtigt hvorfor, men jeg er sikker på, at hvis vores radaringenør Walker gider, så får vi nok en forklaring :wink:
Det ville være interessant. Så må vi jo se om jeg har gættet i den rigtige boldgade? Griner
Svar
#12
Jeg var helt alene på vejen en fredag aften klokken 18:00, også derfor jeg er lidt pissed, absolut ingen grund til og havde fartkontrol på det tidspunkt!!! Forstår det udenmærket i tiden hvor der er arbejdere, men ellers, så er det bare fordi de er dovne og ikke fjerne vejskiltene, for vejen er der ikke lavet noget ved, den er ikke engang smallere..
KOm lige i tanke om jeg tog et billede af sagerne, fotovognen holdt hvor jeg holder, altså den blå golf, rimlig tæt på grænsen til 40 skiltet når man lige kommer fra 80 (skal siges der er et 60 skilt 30 meter længere tilbage, men det kommer også lige efter et sving med træer, så det er rimlig uoverskueligt) Fortvivlethock:
[Image: Billede142.jpg]
Svar


Forum spring: