Søg Garagen Hej Gæst! Register

To computere sammen
#1
Hej derude (:

Jeg har lige købt en lille bærbar, og havde i forvejen en stationær computer. Men kan jeg gøre sådan at jeg kan fører de to sammen, så jeg kan kører programmer og filer fra den stationærer over på den bærbare, uden det tager plads på den bærbare?

Så jeg stort set bruger den stationære til server
stavefejl er gratis (:

Hvis det er lettere at skrive på msn, så skriv en pb med din msn.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Ehmmm jo, det vil jeg mene at du kan.
Hvis dine to PCer er i netværk sammen (bare et natkabel fra pc til pc, eller gennem hub/switch/router),
vil jeg mene at du kan åbne filer og programmer fra din bærbare gennem netværket på din stationære.
Svar
#3
Det kan man sagens :P

Men højre clicker bar på filen.... og går ind i deling af mappen
Svar
#4
sukedk2001 Skrev:Det kan man sagens :P

Men højre clicker bar på filen.... og går ind i deling af mappen


Hvis begge computere er på Internet, og tilsluttet en router, er det omtrent som ovenstående.

Dog skal du huske, at sætte de enkelte drevs til shared, og evt. fuld adgang, eller read-only.
Nogle firewall's kan forhindre fildeling mellem computere, og det simple er at deaktivere firewall'en.
Min firewall giver ikke problemer med NetBEUI protokollen og IPX/SPX protokollen. Hvis der vælges at hente en af disse drivere ind under netværksopsætning, kan firewalls være slået til.

Hvis computerne er tilsluttet en switch i stedet for router, kan de have fået to IP addresser fra udbyderen, der ikke er i samme sub-domæne, og så kan de ikke se hinanden, selvom de begge kan gå på Internettet. TDC yousee, giver eksempelvis ikke IP addresser indenfor samme subdomæne. Det er ikke muligt at ændre IP addresserne, da de er givet fra udbyderen. Køb enten en router, eller indstaller f.eks. "IPX/SPX" eller "NetBEUI" protokollen, under netværks opsætningen. "IPX/SPX" eller NetBEUI er simpelt at få til at fungere, og der er ikke problem med subdomæner osv. Du kan sagtens vedblive at bruge Internet - computeren bruger IPX/SPX eller NetBEUI mellem computerne, og TCP/IP ud på internettet. På nyere computere understøtter Microsoft ikke NetBEUI, men den kan hentes fra system disketten.

Hvis du ikke har netværk, skal du have netværkskort i begge maskiner. Den billigste løsning, er et krydset kabel mellem maskinerne direkte. Det er vigtigt at bruge et krydset kabel (der står en label med crossed på kablet, og de er ofte røde). Hvis du tilkobler maskinerne switch eller router, skal du bruge normale kabler.

Du skal indstallere IPX/SPX, eller NetBEUI protokollen, for at få computerne til at tale sammen uden router. Så er du fri for, at rode med IP addresser og subnet. Hvis du har en router, vil routeren tildele maskinerne addresser indenfor samme subnet, og du kan bruge TCP/IP, og indstallere netkortet til TCP/IP og DHCP.


For de fleste - som har router, og Internet adgang er indstalleret, vil de to maskiner umiddelbart kunne se hinanden, uden der skal gøres noget. Dem der ikke har router, skal indstallere en protokol under netværksopsætning, samt bruge enten switch eller krydset kabel mellem computerne.

Indstallation af IPX protokol på Windows XP: http://www.3drealms.com/tech/ipx.html
Indstallation af NetBEUI på Windows XP: http://support.microsoft.com/kb/301041/da
Indstallation af NetBEUI / IPX (windows 98SE): http://cubus-adsl.dk/elteknik/netvaerk/i...etbeui.php

Du skal huske, at sætte de enkelte drevs, som skal ses af andre maskiner som "shared", og enten fuld adgang, eller read-only.

Det er også muligt, at forbinde via USB, men ledningen må ikke være lang, og det er dyere end et krydset netværkskabel. Du kan ikke selv lave ledningen, da der sider noget elektronik på kablet - og det koster. To USB netkort, samt krydset ledning, er normalt billigere og bedre (længere rækkevide, og mulighed for tilslutning til ethernet og udstyr).


Den simple måde at overføre filer, er med et USB-stick. På EDB priser, koster en kingston 2GB usb stick ca. 60 kroner, incl. forsendelse. MP3 afspillere kan i nogle tilfælde også bruges, men mange nye bruger en ny microsoft standard, så de ikke kan overføre til ældre microsoft operativsystemer, MAC OS, og problemer med Linux, og ikke muligt til dos. Normale USB sticks, og mange gamle MP3 afspillere, kan overføre problemløs til alle operativsystemer. Det er dog ikke forretning mere i disse, da de ikke fører til de tvungne vista.

Se også http://support.microsoft.com/kb/304040/da
Svar


Forum spring: