Søg Garagen Hej Gæst! Register

Køb af laptop ?
#1
Nu skal det være, en ny laptop skal i hus.
Jeg er brændt lidt varm på en HP http://www.laptop4u.dk/varer.php?vare=29400 som jeg synes lyder ret robust og kraftig nok til mit behov, men man ved jo aldrig helt hvad man får før man står med apperatet i hænderne.

Mit spørgsmål er såmen bare, om der er noget jeg skal være opmærksom på el. om der skulle være svagheder i vedr. modellen (og mærket generelt).

Alternativet er en billigere Acer Travelmate 2413wlmi, som jeg også gerne vil høre om der skulle være nogen hunde begravet i, el. om den bare skal købes.

Smid jeres guldkorn !... på forhånd tak... Smil
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

آگهی
#2
HP er et regulært mærke (tidl. Compaq!). Acer kender jeg ikke meget til.

Dell bør du nok holde dig fra. Deres batterier er elendige og anses vist for at være en sliddel, så der ingen garanti er. Ond

Hvis du skal arbejde meget med billeder o.lign, kunne 40 GB gå hen og blive lidt i underkanten.
Svar
#3
Acer er jeg blevet anbefalet af mange af de unge, og de har jo som regel tjeck på om det er pengene værd, syns bare, at HP'en er lidt mere "IBM-agtig" med robusthed og lang batt.tid i højsædet- det tiltaler mig mere end performance.
Dell har jeg sorteret fra, så valget står faktisk mellem de 2 nævnte.

Billedebehandlig etc. bruger jeg ikke så meget, så 40gb kan jeg godt leve med, mener også, at HP'en kan opgraderes senere, hvis man har behov.

Hvad med HP'ens AMD processor, er det noget der duer el. hvad ?


/Energy
Svar
#4
Vedr. AMD, så siger vore EDB-indkøbs-guruer på arbejdet, at de er glimrende til privat brug, men når Staten køber ind, så står der Intel på inventarlisten. Deres (vore guruer) fremtid er for tiden yderst usikker, så lige nu skal man vist ikke overbebyrde dem med mærkelige spørgsmål! Ked af det

Jeg kører selv AMD uden problemer på min stationære herhjemme. Det samme gør begge mine forældre.

Den Notebook, jeg fik udleveret sidste forår på arbejdet, er en IBM T41 (?), men tidligere arbejdede jeg på en Compaq Armada (dvs. nu HP, har den stadig!). Begge har klaret sig uden mindste svigt i den tid, jeg har haft dem!

Compaq'en 'arvede' jeg rent faktisk fra en kollega, der fik noget bedre/hurtigere. Den er blot på 300 MHz, hvilket i vore dage ikke er imponerende. (Kører dog XP prof.!)
At jeg havde den med, reddede bogstavelig talt 2 meget forskellige, men for Danmark yderst prestigefyldte måleture til Frankrig i 2002!!!
Fly ved Bordeaux og senere skibe ved Toulon.
Den blev brugt til at udvikle her-og-nu (men holdbare!) løsninger på problemer, der opstod på stedet. ("Quick'n'dirty, but works", som jeg har for vane at sige Smil )
Svar
#5
Generelt ville jeg have intel i min bærbare, mindre strømforbrug og lavere varme og AMD i min stationære, højere hastighed for færre penge, både privat og professionelt. Med hensyn til om staten køber Intel kan jeg da fortælle at det næsten kun er dinosaurerne der holder klippefast i Intel endnu, selv i det offentlige.
Acer er et "billig" mærke, kvaliteten er ok, men HP er bedre.
TruckStar
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Vi har en Acer herhjemme (ca. 3/4 år gl.)...jeg var lidt tvivlende mht. kvalitet, men har man haft den mellem hænderne, så virker den nu ikke så "billig" endda. Det er også en AMD, og den kører udemærket til det meste - har dog ikke prøvet mere grafiktunge ting på den endnu - og det batteri der følger med, er ikke ligefrem noget at skrive hjem om (vi køber sikkert et nyt inden længe).
Men det var lige lidt input her onsdag aften!!! Smil
Tidligere Aprilia Habana Custom-ejer, forhåndværende Puch Maxi-ejer, men nuværende Piaggio Fly-ejer og Himmerlænding i eksil i Vendsyssel ;)
Svar
#7
Vores Acer minder om denne:

Link
Tidligere Aprilia Habana Custom-ejer, forhåndværende Puch Maxi-ejer, men nuværende Piaggio Fly-ejer og Himmerlænding i eksil i Vendsyssel ;)
Svar
#8
Kan så lige komme med en indskydelse. Jeg købte en Acer bærbar til datteren i Februar 2005 altså for over 1 år siden. Den har bare kørt hverdag i den periode vel og mærket uden at blive lagt om. Farmand her renser den for hende så den ikke går ned. Så kan kun sige at Acer er et godt køb. Computercity køre ligenu med en kampagne på en Acer 3634WLMI hvor man også får en taske med til en samlet pris på kun 5.999.-. Her er lidt info om den.

Celeron M380 1.6 GHz
512 MB DDR2 Ram
80 GB Hardisk
15.4" TFT Wide XGA Crystal Brite
Grafik 128 MB (delt)
DVD Brænder Dual/Double Layer
10/100 Lan
Trådløs Lan 54mbps
Arcade Software - Windows XP Home

Ellers kig selv her Computercity
Svar
#9
Jeg har også en ACER - en ældre Travelmate 242 ( Intel Celeron 2,4GHz, 512Mb RAM, 30 Gb HDD, DVDROM/CDRW, 15" TFT skærm osv osv osv....

Batteriet er nu 2 år gammelt, jeg har IKKE været flink ved det, og det kan stadigt holde en times tid (imod 2 da det var sprit nyt), så det er vel helt ok.

Kører fint, ingen problemer, crasher aldrig, afvikler alt ok. (Kun grafiktunge spil halter, men det er på grund af Intel GME grafikchippen = ikke ret meget 3D.

Kan varmt anbefale Acer - Det er nu nummer 2 Acer jeg har, og har tidligere haft en aldrene Scumbag (Compaq) - magen til skrammel skal man lede længe efter.

/Nighthawk
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Ja, Siestaknud og jeg kender hinanden, han bruger af og til min PC til at sende indlæg - glemte lige at logge ham ud - beklager navneforvirringen. ;o)

Men det er mig der har en Acer PC.

/Nighthawk
Svar
#11
kort sagt - du får hvad du betaler for!
Acer er et "discount" mærke hvor du får ganske meget for pengene, men kvaliteten er ikke på niveau med eks. dell, fujistsu og Hp.
tastatur er klodset, og skærmen er oftes relativ dårlig (langsom og ikke særlig lysstærk)

Fujitsu leverer nogle fremragende bærbare kaldet amilo - med super klarskærm i et lækkert design fra ca 8000 - med 1gb ram og 100 gb hd....

Men du skal se maskinerne før du rigtigt kan vurdere om de ekstra penge en bedre skærm og tastatur osv er noget du gider betale...

Mht til amd vs intel.... hmmmmmmmm.... intel's cpu'er er efter min mening en tand bedre, men også dyrer, så det er hip som hap.. en bærbar med intel centrino er efter min mening det bedste køb - fin batterilevetid og høj ydelse - min centrino 1900 mhz er klart hurtigere en min amd xp2400+...
Svar
#12
Hmmm - var sgu da logget ind!!!! underligt.. nå men ovenstående er mig der skrevet..
Svar


Forum spring: