Søg Garagen Hej Gæst! Register

30- og 45km/t knallerter/scooter må gerne overhale i kryds
#1
Har lige været til teori, og under et billede af et lyskryds kom der en sjov påstand fra min kørelærer:

Han påstår hårdnakket at 30km/t (hvis ingen cykelsti) og 45km/t knallerter / scootere gerne må snige sig forbi (overhale inden om) ved biler der holder stille i et kryds.
Vi var flere der sådan lige vågnede op: "Hva? Ej, den må jeg lige have igen, er det nu også rigtigt?"

Men ja, der var ingen misforståelser at gå fejl af, det må man gerne i følge ham.

Hvad siger folk herinde? Jeg ved at Nighthawk og jeg før har haft diskussionen op at vende i forbindelse med klippekortet.

Lige så vi ikke går fejl af hinanden:

[Image: 2555_lyskryds.jpg]

Han mener her, at jeg må kører forbi den blå bil (som billede er taget fra) og hen forbi den mørkerøde bil.

Spørgsmålstegn
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

آگهی
#2
For cykler er der en regel om, at man må køre frem i det viste mellemrum. Men kun hvis pladsen er til det. Og naturligvis KUN hvis højre bane er forbeholdt højresvingende biler.

Sidstnævnte synes ikke umiddelbart at være tilfældet her, så i hvert fald med en 30'er og på cykel vil jeg nok forholde mig 'afventende' Blink med øjet

På den anden side er det højresvingende biler påbudt at holde så langt til højre som overhovedet muligt. Dette bl.a. for at forhindre cyklister i at mase sig indenom.

Alt dette dutter naturligvis ikke, hvis der er separat cykelsti!
Svar
#3
Glem bare den højre bane i billedet, kunne ikke finde et der passede bedre.
Svar
#4
Jeg mener ikke man må det, når der ingen cykelsti er, så skal man da som knallert/scooterkører holde bagved den højresvingene bil??. Men jeg har dog gjort det masser af gange, da jeg boede i København(holdt til venstre, om den høresvingene bil).
Svar
#5
Tror bestemt ikke du må tage bilerne indenom.
Jeg mener du skal holde den plads, som de andre.
(At jeg så gør det engang imellem, er jo så bare hvad det er)

Hvilken MC skal du tage kortet på Stig ?
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Som 30'er må du gerne køre op foran - i og med du jf. færdselsloven er en cykel, så er det blevet tilladt at køre op foran for at undgå/forhindre højresvingsulykker. I visse kryds laver man ligefrem en såkaldt "fremskudt startposition" netop for at hjælpe cyklisterne. Det skal dog ske under stor agtpågivenhed da en sådan manøvre potentielt er farlig - og det er DIN SKYLD - hvis der sker noget herved.

Som 45'er er du et registreringspligtigt køretøj. Du skal placere dig på kørebanen ligesom en MC, og derfor er reglen, at du ikke må køre op foran, men skal holde din plads. At der så er nogen der gør det - gør det ikke mere rigtigt.

Stig - hvis din kørelærer fastholder at en 45'er gerne må, skal du bede ham om dokumentation via færdselsloven - dette er i princippet en "klip" forseelse da højre overhaling ikke er tilladt. Det er kun tilladt at køre højre om, hvis trafikken fremføres i tætte rækker, og hastigheden er bestemt af de forankørende - men du skal stadigt holde din aktuelle vognbane.

/Nighthawk
Svar
#7
jeg håber at din kørelære har ret for ellers bryder jeg loven hver dag.
Svar


Forum spring: