Søg Garagen Hej Gæst! Register

Hvor langt går jeres scooter med "hiper 2" motor?
#1
Jeg tænker på modellerne som f.eks.
Piaggio Typhoon, NRG, Zip - Gilera Stalker, Runner og hvem der ellers har denne motor.

Jeg har ikke selv lavet en måling endnu, men noget tyder på den ikke går særlig langt.. :roll:

Kører stadig på min første tank fyldning, tankede den fuldt op til studsen da reservetanks lampen lyste, og så kunne den kun tage 3,5 liter. Efter lidt googlen ser det ud til en typhoon har 5,5 liter, kan det passe den har så stor reservetank? Eller har de ældre modeller en mindre tank? Min er fra 99.

Min motor er den gamle med 12 mm dellorto som har en 70'er dyse. Så har jeg lige smidt en sports variator på den, og så har den et Gianelli Go udstødning. Ved godt at den drikker noget mere ved at accelerere med de højere omdrejninger, men kører mest landevej, så den kører med den højeste gearing for det meste.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Jeg har selv sådan en Typhoon fra 96, og ja tanken er kun på 5,5 liter, hvoraf de 2 er reserve. Og iøvrigt er alle Typhoon med 5,5 liter tank. Min har altid kørt ca. 100 km. på de 3,5 liter, hvor lampen begynder at lyse. Altså godt 25 km/l.

Men den type motor vi har på vores fra før 99, er med den gamle type motor. Hi-per2 motoren kom først i 99, og den har en 17,5 mm. karburator, hvor vores har en 12 mm.
Ivrig scooterkører både på gaden og på banen.
Har rodet med scootere siden 95, hvor jeg startede i lære.
http://www.scootergalleri.dk/html/gal_vi...p?ID=12360
Svar
#3
Ilfg. "kloge folk" så hedder vores også Hi-Per 2 = High Performance 2 Stroke. Den nye fra omkring 2000 frem hedder Hi-Per 2 Pro.

Men anyway... 25 km/l er da helt ok, jeg er snart nede på reserve igen, så skal der noteres km stand.
Svar


Forum spring: