Søg Garagen Hej Gæst! Register

Erfaringer med hjemmebrændte audio CD'er ?
#1
Jeg har i tidens løb brændt et antal audio-CD'er, hvor jeg på hver har samlet de bedste numre fra et antal regulære CD'er. Alle numre har været via MP3 formatet, men Nero konverterer det tilbage til RAW inden brænding.

Der har dog vist sig at være et problem med dem Ked af det

Efter en tid (6-12 mdr. ?) forringes kvaliteten åbenbart på mange af skiverne. Der begynder at dukke et 'beat' op på lydsiden, der pænt matcher skivens omdrejningshastighed. Måske ikke på de første numre, men efterhånden kan de sidste slet ikke høres for bar Tuk-Tuk-Tuk !

Det spiller ingen rolle, hvilken afspiller, jeg benytter.
Jeg har prøvet med flere forskellige mærker af CD'er, og generelt er de dyrere åbenbart mindre tilbøjelige til denne degeneration, men ...

Er der andre, der har lign. erfaringer?
Hvilke mærker/kvaliteter har ikke denne faldende brugbarhed?
Og vil det samme ske med data-CD'er ?

De skiver, vi benytter på arbejdet, skriver godt nok på pakken, at man muligvis skal benytte CD-R DA media til audio CD'er.
En CD-RW skive, jeg ved en fejl fik lavet første gang duede i hvert fald slet ikke!
Vi har de politikere, vi fortjener. 'Nogen' har stemt på dem! Men så er der alle de politikere, som vi ikke kan gøre noget ved. DJØF'erne i embedsvældet!
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Jeg er ikke helt klar over, hvad det er, du gør. Ripper du først numrene fra originalcd'erne i mp3-format, og brænder dem senere ned på en cd i cda format (det alminfelige audioformat til alm. cd-afspillere?
Du skriver, at Nero konverterer tilbage til RAW-format - hvad mener du med det?

Når man ripper en original audio-cd, skal cda-formatet (24bit) først konverteres til Wav-format (16 bit), hvis du så ønsker filerne i mp3-format, skal wav-filerne konverteres til mp3. Ønsker du herefter igen at få filerne ned på en cd i cda-format, så de kan afspilles på en alm. cd-afspiller, så skal mp3-filerne igen først konverteres til wav-filer, som så igen skal konverteres til cda. Når Nero "kopierer" en audio-cd "direkte" til en audio-cdkopi, så kan det altså ikke lade sig gøre på samme måde, som når man tager en kopi af en data-cd, hvor man kan kopiere "sporene" direkte fra den ene cd til den anden. Nero (alt efter version) skal først konvertere hvert musiknummer enkeltvis til harddisken i wav-format, og når alle numrene er konveteret til wav-filer, efterfølgende konvertere det hele til cda. Det er derfor oftest bedre, først at kopiere alle numrene i wav-format til harddisken, og så brænde dem ned bagefter. Nero er ingen ørn til at opdage fejl på audiocd'er, så jeg vil råde dig til, at prøve f.eks. exactaudiocopy (eac), den er gratis:
http://www.exactaudiocopy.de/en/index.ph.../download/
Hvis det er kopibeskyttede cd'er, skal du bruge lidt fra Slysoft :wink:
Har du prøvet at brænde med lavere hastighed? En hastighed på 2-4 er normalt den optimale ved brænding af audiocd'er Fortvivlethock:

Der er ingen, der ved, hvor længe en cd holder, men det er langt over 1 år. Producenterne siger 5-10 år, men man kan nok regne med en holdbarhed på 50+ år på et godt medie.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar


Forum spring: