Søg Garagen Hej Gæst! Register

Underlig bærbar
#1
Min Acer bærbar er begyndt at opføre sig underligt :?

Mens jeg spiller begynder den at lagge ca. hver 5-10 minut, men der er ikke bare en lille smule, nej den mega lagger og det er ligemeget hvad jeg spiller. Det er f. eks ret irriterende, at den gør det mens man spiller Counter Strike, da den så dropper til 4 FPS og man nærmest ikke kan bevæge sig. Jeg har prøvet at formatere C og D drevet og da det ikke hjalp, formaterede jeg igen men smed denne gang også XP ind, da Vista skulle suge rimelig meget. Intet hjalp :x . Hvad skal jeg gøre?

PS. den er med: AMD turion 1.8 GHz dual core, ATI mobility radeon x1300, 2GB ram og 120 GB harddisk

PPS. Kan det passe at den bliver "for varm"? har målt temperatur og den var omkring 60-70 grader og det var mens jeg ikke brugte den til noget. Hvis det er problemet, kan man så evt sætte blæserhastigheden op så den bliver bedre kølet eller "underclocke" den, så den kører mere stabilt?
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
60-70 grader :o Det er aaaalt for varmt :o Især (Understreget) når den idler (ikke laver noget). Så det er skam nok der dit problem ligger. Skil den ad, og rens cpu køler/køle-elementet For støv (der sætter sig rigtig meget i en bærbar), og evt tag det hele af, og giv cpu'en nyt og bedre kølepasta.

(EDIT)
Og ang. "Underclocking" og blæser hastighed, så styrer din computer selv hvor meget hastighed den skal bruge. Dvs. Den selv "underclocker". Blæser hastigheden, ved jeg ikke om du kan justere på. Det kommer an på hvilket bundkort der er i den. Men prøv at tænde den, gå i BIOS (Setup) og se om du kan justere for din fan speed der.
Svar
#3
MiX- Skrev:60-70 grader :o Det er aaaalt for varmt :o Især (Understreget) når den idler (ikke laver noget). Så det er skam nok der dit problem ligger. Skil den ad, og rens cpu køler/køle-elementet For støv (der sætter sig rigtig meget i en bærbar), og evt tag det hele af, og giv cpu'en nyt og bedre kølepasta.

Tja, tænkte nok at det var lidt for varmt Griner men hvordan kan den blive så varm :?

Jeg kan desværre ikke rigtigt skille den ad, da jeg aldrig har prøvet det før og så er det vel også lidt sværere på en bærbar?
Svar
#4
Det er lidt sværere på en bærbar, ja. Men det er nu simpelt nok. De fleste bærbare er der en klap i bunden så man får adgang til cpu og køler/blæser, de skruer den sidder fast med skruer du ud, og så tager du klappen af. Så skal du aflades inden du rører ved noget inde i computeren. bare rør din radiator, eller lign. Og så renser du simpelthen bare for støv og lign.

Der kan være flere årsager til den bliver så varm. Bla. Dårlig kølepasta, støv og at du for eksempel har bærbaren på bløde isolerende overflader som gulvtæpper, bukser, sofa armlæn osv.
Svar
#5
MiX- Skrev:Det er lidt sværere på en bærbar, ja. Men det er nu simpelt nok. De fleste bærbare er der en klap i bunden så man får adgang til cpu og køler/blæser, de skruer den sidder fast med skruer du ud, og så tager du klappen af. Så skal du aflades inden du rører ved noget inde i computeren. bare rør din radiator, eller lign. Og så renser du simpelthen bare for støv og lign.

Der kan være flere årsager til den bliver så varm. Bla. Dårlig kølepasta, støv og at du for eksempel har bærbaren på bløde isolerende overflader som gulvtæpper, bukser, sofa armlæn osv.

Hmm, ved ikke rigtigt om jeg tør Grin

Hvordan renser jeg for støv? Og kølepastaen tror jeg ikke ligefrem jeg kan finde ud af at skifte
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Køle pasta er lidt mere "kompliceret" ja ;D men stadig meget simpelt. Du fjerner bar hvad du kan af støv med fingrene, og så evt puster resten ud ;D
Svar
#7
MiX- Skrev:Køle pasta er lidt mere "kompliceret" ja ;D men stadig meget simpelt. Du fjerner bar hvad du kan af støv med fingrene, og så evt puster resten ud ;D

Det må jeg lige se på imorgen Grin

Og forresten, jeg overvejer at købe en stationær, men gider ikke ofre en krig, så tænkte på om denne ville være god nok til: 100 FPS i CS og "normal" settings på diverse andre spil. Regner ikke med at alt skal stå på "high" osv.
http://topdata.dk/product.asp?product=42...287&page=1

Ved ikke helt om grafikkortet er helt godt nok og Intel skulle også lave nogle noget bedre processorer end AMD, men den der kan vel bruges, eller hvad Grin
Svar
#8
Du kan sagtens få en mindre computer, og samtidig trække over 100fps i cs. og køre diverse spil på high. Har selv 7300Gs Gfx kort i min, som er lidt dårligere. Jeg trækker 110 fps i source og 135 i 1,6 =)
Svar
#9
MiX- Skrev:Ang. "Underclocking", så styrer din computer selv hvor meget hastighed den skal bruge. Dvs. Den selv "underclocker".

Jeg havde da selv "Underclocket" gamle pc fordi den blev for varm. Jeg "Underclocket" den fra 2.5 GHz til 1.8 GHz.

Men jeg ved ikke om man kan gøre det i alle Bios'er.
Giantco Sprint 2007 17000km & Yamaha Fs1 1978 22000km.
Og nu også en Giantco Sprint 2009 1000Km.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
big7000 Skrev:Jeg havde da selv "Underclocket" gamle pc fordi den blev for varm. Jeg "Underclocket" den fra 2.5 GHz til 1.8 GHz.

Men jeg ved ikke om man kan gøre det i alle Bios'er.


Nyere bærbare computere, gør det automatisk. Så der er virkelig ingen grund til at gøre det selv ;D
Svar
#11
MiX- Skrev:Du kan sagtens få en mindre computer, og samtidig trække over 100fps i cs. og køre diverse spil på high. Har selv 7300Gs Gfx kort i min, som er lidt dårligere. Jeg trækker 110 fps i source og 135 i 1,6 =)

135 er da heller ikke meget Smil . Hvordan måler du det? timerefresh (eller lign) i console eller den der "test" man kan hente?

Og dvs den kan godt køre 100 fps stabilt? og der er ikke andre "faldgrupper" i den PC?
Svar
#12
MiX- Skrev:Nyere bærbare computere, gør det automatisk. Så der er virkelig ingen grund til at gøre det selv ;D

Okay. Smil Så ved jeg det. :wink:
Giantco Sprint 2007 17000km & Yamaha Fs1 1978 22000km.
Og nu også en Giantco Sprint 2009 1000Km.
Svar


Forum spring: