Søg Garagen Hej Gæst! Register

Remontering af tubeless dæk på fælg
#1
Jeg kan nemt finde noget om hvordan man får sit dæk af, og jeg har fået det af og lappet det indefra, men hvordan i alverden får man det på igen? Altså får det til at sidde hvor det sad inden jeg gik i gang, så jeg kan pumpe det op. Pt. fiser luften bare ud. :unsure:
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Slangeløse dæk er nemmere at lappe ved hjælp af sådan et sæt her: Lappegrej.
Så er du fri for at afmontere dækket med mindre, det drejer sig om et stort hul. Du har måske under monteringen beskadiget fælgen (eller dækket) så luften fiser ud igen??

Og samme sted som du kan købe lappegrejet, kan du købe nogle kraftige dækjern, til at få det på igen. Ellers er der kun at tilbage at få en scootermekker til at få det på, ved hjælp af en dækmaskine.
Svar
#3
Nej, fælgen har det fint, ingen hakker. dækket sidder i fordybningen i midten af fælgen. Mit problem er at få det lirket tilbage på den yderste del af fælgen, men det kan måske ordnes med dækjern?

Kender godt det lappegrejshalløj, alt for godt. Har mået en mekker til at lave det, men det holdt ikke, og selv trejde gang holdt det ikke tæt. Så derfor har jeg nu lappet det indefra med 2 cykellapper og puttet lidt af det lappegummi du henviser til på ydersiden, for at fylde hullet ud, så der ikke så nemt sætter sig noget fast.
Svar
#4
Jeg sidder og ser på det der lappegrej sæt fra Thansen. Det ville virke hvis man brugte de propper vi brugte til bilerne. De ligner en lille paddehat, man borer hullet i dækket op og smører lim på undersiden af "paddehatten" og trækker stænglen i gennem hullet indefra. Den holder, dæktrykket vil altid presse lappen imod hullet.
Svar
#5
tolund Skrev:Jeg sidder og ser på det der lappegrej sæt fra Thansen. Det ville virke hvis man brugte de propper vi brugte til bilerne. De ligner en lille paddehat, man borer hullet i dækket op og smører lim på undersiden af "paddehatten" og trækker stænglen i gennem hullet indefra. Den holder, dæktrykket vil altid presse lappen imod hullet.


Jeg har brugt Thansens lappegrej flere gange, og det holder tæt på mine dæk Smil.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Jammen så er der jo ingen grund til bekymring, jeg håber ikke at jeg får brug for at skulle lappe, så jeg får ikke mulighed for at teste det. Grin ja og jeg tror også på nisser...... :wink:
Svar
#7
Hvis der er med en håndpumpe du har prøvet forstår jeg godt at det ikke virker.

Prøv på en tankstation, her er der så meget tryk på, at der kommer mere ind i dækker, end der fiser ud, og dækker vil blive presset på plads.

Nu har du fået det på, men brugte du sæbe til dæk kanten, det er en god ide, også fordi dækket lettere vil springe ud og sætte sig helt rigtigt, så du ikke får et kænguru dæk ud af det.
Fortid mange biler og mortorcykler- NU Kawasaki er6f
Svar
#8
Kender osse godt det problem med slangeløse dæk, du nævner med at luften siver forbi fælgkanten, fordi dækket ikke slutter tæt til.

Jeg har flere gange med held brugt 2 let oppumpede scooter slanger som "forsejling" på begge sider af dækket. Altså først lægges 1 slange på gulvet. Dernæst hjul + dæk og til sidst den anden slange øverst.

Slangerne skal selvfølgelig have samme størrelse som dækket (f.eks. 12"). Man kan evt. lægge nogen tungt oven på den øverste slange, så forsejlingen bliver tættere. Grin
Geely Grand Puma 150 '05 - 91.000 km
Haojin HJ125 '07 - 71.000 km (tidligere MC)
Svar
#9
Hej

Npr du vil pumpe dækket op igen så kan du fint bruge en alm hobby kompressor, bare husk at skrue ventilen ud inden du pumper op, det er tit den der ikke lukkerluft nok ind i slangen.
Når dækket så hopper på plads med et smæld så kan du sætte ventilen tilbage.
Hvis ikke den vil tage imod luften så tryk rundt om dækket samtidigt med du pumper luft i så trykker du det på plads.

Mvh Per
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Kræver lidt snile hvis man kun har en lille hoppykompressor. Men rejs dækket op på højkant, og skru ventilen ud, sørg for kompressoren yder max. så tryk lidt på dækket mens du giver den luft, ligepludselig kommer den Smil
Har dog til alt held en ordenlig landbrugs kompressor derhjemme, så har aldrig de problemer :P
Svar


Forum spring: