Søg Garagen Hej Gæst! Register

Flugtbilist dræber knallertkører
#1
Drab på knallertkører.

Nu må der altså strengere straffe til overfor flugtbilister. Jeg ser gerne at denne type drab sidestilles med mord, og straffes derefter, plus at vedkommende personer i denne sag, aldrig nogensinde får lov at erhverve kørekort (og hvis de har et skal det beslaglægges for bestandigt), at de skal betale en kæmpebøde, som de er resten af livet om at betale.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Der burde være et sådan system, at hvis de flygter efter uagsomt manddrab, og så bliver fanget, så skal de straffes som var det overlagt. Men hvis pågældende selv kommer til kende inden en uge (deadline er vigtigt) så bliver de straffet for uagtsomt. Desværre er der jo nu også et andet problem. Det er ikke sikkert, at alle i bilen faktisk havde gjort noget ulovligt. Det kan sagtens have været sådan, atdet var to af dem, der nakkede bilen, og så har de hentet to intetanende venner. Er mange teorier i sådan noget der selvfølgelig.

Man skal bare huske at overvejer hvilke faktorer der burde spille ind. Smil
Svar
#3
Her er lidt nyt i sagen.
1 har meldt sig.
Svar
#4
Hvad der skete i Århus var en frygtelig tragedie og jeg tvivler på at loven kan straffe nogle af de implicerede hårdere end de straffer sig selv. Og den straf er livsvarig. Der var dumhed involveret (spirituskørsel og manglende respekt for rødt lys), men ikke overlagt drab. Resultatet bliver sikkert en sigtelse for uagtsomt manddrab med skærpende omstændigheder... og biltyveri...
Svar
#5
Jps Skrev:Her er lidt nyt i sagen.
1 har meldt sig.

Hehe, ikke så tit man hører om kvinder der er impliceret. Men det er da godt, at der var en som meldte sig, og han blev så dømt uagtsomt manddrabt, og det er vel fair nok. Hvad der ikke er fair er jo selvfølgelig hvis de andre helt slipper, men mon ik den 25årige får lidt lyst til at melde dem?
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Hvis man ser bort fra selve tragedien så er der een ting som er irriterende ved dette. Nemlig at uheldet vil blive kendt som "den forfærdelige knallert-ulykke i Århus" og vil indgå i statistikkerne som "et knallert-drab i trafikken" og således blive (mis)brugt af fortalerne for stramninger på knallert-området og støtterne til øgede magtmidler til politiet i kampen mod ulovlige knallerter.

Og i realiteten har det jo intet med en knallert-ulykke at gøre. Det var slet og ret en bil som kørte over for rødt. Den kunne have ramt hvad som helst - en fodgænger, en barnevogn, en cyklist, en anden bil, en svensk elg eller hvad ved jeg. Nu ramte den så en scooter og derfor er det en "knallert-ulykke".


:?
Svar
#7
Runnerdude Skrev:Hvad der skete i Århus var en frygtelig tragedie og jeg tvivler på at loven kan straffe nogle af de implicerede hårdere end de straffer sig selv. Og den straf er livsvarig. Der var dumhed involveret (spirituskørsel og manglende respekt for rødt lys), men ikke overlagt drab. Resultatet bliver sikkert en sigtelse for uagtsomt manddrab med skærpende omstændigheder... og biltyveri...
Du har helt ret i, at der ikke kan blive tale om at rejse sigtelse for forsætligt drab, da det pr. definition kræver et "forsæt", dvs. at føreren af bilen bevidst kørte ud alene med det forsæt (hensigt) at dræbe knallerteleverne. Da dette ikke er bevist, må sigtelsen lyde på uagtsomt drab og legemsbeskadigelse efter straffelovens § 241. Strafferammen er normalt bøde eller op til fire måneders fængsel. Under særligt skærpende omstændigheder dog fængsel op til 8 år. Efter revisionen af loven, er der kommet en tilføjelse, der siger, at i hvis det uagtsomme drab er sket i forbindelse med spirituskørsel eller særlig hensynsløs kørsel, anses dette som en særlig skærpende omstændighed. Hvilket nok må siges at foreligge i dette tilfælde.

Endvidere, kan der også rejses tiltale overfor passagererne efter straffelovens § 253, for ikke at have ydet hjælp til de tiskadekomne. Her er straframmen bøde eller hæfte indtil 3 måneder.

Færdselslovens § 9 kan tilsvarende bringes i anvendelse.

En sigtelse for tyveri efter straffelovens § 273, kan der næppe blive tale om, men derimod godt en sigtelse efter straffelovens § 293 og §293a for "ulovlig brug". Det kan give op til 2 års fængsel. Det kan altså være "dyrere" at "låne" end at at begå almindeligt uagtsomt manddrab Fortvivlethock:

Nu ved jeg ikke, hvad Scond mener med forslaget om. at uagtsomt drab skulle kunne "konverteres" til forsætligt drab, såfremt gerningsmanden ikke melder sig inden en uge? Skulle det være "lokkemad": Hvis du ikke melder dig inden en uge, så sigter vi dig for noget mere alvorlig? Den går altså ikke.

Til gengæld er jeg også enig med Runnerdude i betragtningerne/bekymringer vedrørende placeringen i statistikken. Erfaringen viser helt klart, at lovgiverne ikke bekymrer sig om det faktuelle, når det drejer sig om knallertulykker. 3/4 af ulykkerne med knallerter skyldes billisternes manglende overholdelse af vigepligten ved højresving og i vejkryds, og kan ikke henføres til knalleristers - cyklisters - hensynsløse kørsel eller ulovlige fart.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#8
Pænt ærgeligt at blive kørt ihejl af nogen der kører over for rødt når man er ved at tage sig knallert kører kort. må ikke være sjov.
Så unger nu skal i huske i skal stoppe for rødt og nu er den grønt så nu kan i kører... .. SMASK!BANG!... også man lige død.
Svar


Forum spring: