Søg Garagen Hej Gæst! Register

Listo som 16årig :D
#1
Hej derude :roll:

Står stadig med en drøm om at investerer i et kina dyr \Grin/ ... Har fået en snak med Stig om det, og forsøger at opveje fordelene\Grin/ med ulemperne [-X


Problemmet er ikke at få daddy til at købe dyret, men mest efterfølgende at køre rundt på den - i fred [-o<


Andre under de 18 som har en listo? - eller hvad er jeres mening om dette? .. Den er ikke tiltænkt at skulle tunes, bare et billigt transportmiddel..m.v.h
Jacob
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Som far til en pige der snart runder 16 år, må jeg lige have luft efter at have læst dit indlæg. Min datter er også vild med Listo´n men som ansvarlig far har jeg sagt NEJ til at hun måtte få den i 45´r udgave. Hvis den kommer som 30´r model er det ok. Ellers må hun "nøjes" med en PGO Comet.
Jeg ved jo godt at i unge får scootere til at rende som bare fanden. Men der er der heller ingen forsikring der dækker hvis i jorde en ned. Det samme gælder hvis du jorde en ned på en Listo 45. Jeg ved ikke om den indstilling jeg har er for hård, men min mening er at loven er der for at overholdes, hvis man ikke overholder den må man tage skraldet hvis man overtræder den. :--w .
Mit råd vil være behold din drøm om en Listo 45 scooter til du får et kørekort til BIL.
Svar
#3
Jeg henviser til mit indlæg: http://www.billig-scooter.dk/viewtopic.php?t=192

Læg lige mærke til bødestørrelserne - også selvom du skulle blive taget uden at være involveret i et uheld.

5000,- for at føre et køretøj uden gyldig førerret - og som Chipmand skriver, kan du også blive fradømt rettet til at tage kørekort i et antal år - meget almindeligt er det til det fyldte 21. år.

Er det det værd???

Din far får også en bøde for at stille køretøjet til din rådighed, uanset hans vidende eller ej - du er ikke myndig og derfor hænger han på den.

Laver du en skade på nogen/noget vil forsikringen ikke dække,og udover ovenstående vil din far hænge på forsikringsregningen, og de kan være dyre... meget dyre.

Jeg er enig med Chipmand - VENT Udråbstegn Køb du hellere en brugt FZ50'er - den er også stille og larmer ikke - og meget nem selv at arbejde på, hvis du har interessen. Har selv kørt på en, og ærger mig den dag i dag over at den ikke længere står i skuret til de dage hvor Listoen skal til eftersyn/på værksted.
Svar
#4
Jeg synes også du skal vente. Ved et uheld er det ikke kun dig det går ud over - faktisk slipper du sikkert billigst.

Se her: http://www.parkhave.dk/default.aspx?nav=...are&id=581 prøv at spørg Parkhave hvad den kommer til at koste til 30'r model.
Svar
#5
T-Bone < jeg har forstået at 30'eren aldrig kommer, fordi de opgav at få droslet den ned Ked af det
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Chipmand < Den skal ikke tunes. Det syntes jeg gør en forskel?
Svar
#7
Og?

Det er stadigt en 45'er .. hvorfor tage chancen. Spørgsmålstegn

Som skrevet - det er en dyr omgang hvis du bliver taget - uanset om den er modificeret eller ej. Og det går ikke bare ud over dig, men også din far.

Er det det værd???
Svar
#8
Det er jo så spørgsmålet..
Svar
#9
Altså i teorien, hvad er så forskellen på at køre på en tunet scooter 30, som æder asfalt som en lastbil eller en listo 45, som ikke er pillet ved?

- forsikringen dækker ingen af delene?
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Mewannagoboom:
Hvad nu hvis vi prøvede at finde en billig brugt scooter til dig? Der er med garanti mange fine scootere i Den Blå Avis ol.
Svar
#11
Har ingen interesse. Rart i bekymre jer, men det var nu ikke det der var meningen med dette =)
Svar
#12
Ja, det er det jo 8)

I princippet er jeg ligeglad om din scooter kan køre 30-40 eller 50 km/t. De fleste 30 km/t scootere kan køre 50+ bare ved at fjerne ringen.

Sålænge du kører pænt dvs 33-36 km/t i byen og på cykelstier, hører du ikke et ondt ord fra mig om du så fyrer den totoalt af på Lars Tyndskids landevej - det har jeg også selv gjort - mange gange Grøn grin

Dér hvor jeg protesterer er at dit valg kan gå ud over andre - og chancen er stor.

Tager du en 30'er knallert/scooter forsikrer du den selv, og dermed er det kun dig selv der bærer risikoen.

Jeg synes du skal vise at du er en fornuftig knejt og træffer det rigtige valg. Det du sparer kan du jo bruge til kørekortet og en spritny maskine når du bliver 18.

Jeg kender godt selv fornemmelsen som du går med - jeg kan godt huske hvordan det er at være 16år ... det var dage .. \Grin/ .. men jeg ved også hvor surt det er at rode sig ind i noget lort i en tidlig alder, og det slæber man rundt på et langt stykke tid bagefter.
Svar


Forum spring: