Søg Garagen Hej Gæst! Register

Så er det med at passe på hvad man foretager sig
#1
Overvågning af danskerne.

Jeg synes det er både godt og dårligt, på en gang.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Synes efterhånden det er lidt for meget med den overvågning. Ikke at det egentlig berører mig, men det KUNNE jo misbruges af myndighederne. Ved godt, at terrortruslen er rykket nærmere Danmark - men alligevel. Det ender jo i de rene DDR-tilstande Fortvivlethock:
Svar
#3
Spørgsmålet er vel i denne forbindelse, om ikke vi er nødt til at stole lidt på myndighederne, og tro på at det er udelukkende Terrorrister og den "slags", de vil til livs med den nye lov.

Jeg går normalt heller ikke ind for overdrevent overvågning, jeg tror bare det er nødvendig i disse tider, og som Mortdk skriver kommer det ikke til at berøre os "aldmindelige" menesker med god samvittighed!

Endvidere er det jo kun numre,adresser og tidspunkter der bliver gemt og ikke indhold.

Bare min mening. :wink:
Mvh.kallerman
Svar
#4
Dette er helt og aldeles en uting, der bør bekæmpes. Hvem jeg kommunikerer med, eller hvem , der prøver at kommunikere med mig, rager i et demokrati ikke nogen myndighed, og giver ikke nødvendigvis et sandt billede af kommunikationen, men åbner mulighed for senere registreringer af af borgeres gøren og laden, som ingen er interesseret i, og som ikke var tanken.

Angiveligt er dette et ædelt forsøg på, at kunne fange terrorister ved at tjekke bla. hvem, der ringer til hvem Fortvivlethock:
Det er absurd.
Eksempel: :twisted: ringer konstant fra en udenlandsk mobil til en person med telefon i Danmark, der ikke kender vedkommende - dette ville kunne registreres som en "forbindelse" til noget snavs med :twisted: hvis det senere viser sig, at Ond er terrorist Græder

En af de seneste terrorister boede, og var universitetsstuderende i Tyskland, og havde i årevis haft telefonsamtaler med intetanende medstuderende og venner - hvad tror I sådanne telefonopkald vil medføre, såfremt de var registrerede :?

Og tror folketinget virkeligt, at terrorister er så alternativt begavede, at de vil lade sig blive fanget af en registrering af den elektroniske kommunikation?

Og hvor mange folk kræver det, at gennemgå de millioner af data, der indsamles?

Næh, registreringen er et brud på menneskerettighederne, og jeg håber, at den bliver afskaffet hurtigst muligt, inden den får mulighed for at blive brugt til noget endnu værre.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#5
Jeg ved godt at der i dette land er mange menesker, der er kategorisk imod alt hvad der lugter af overvågning, men jeg tror personligt, at tiden vi lever i, kræver det.

Jeg holder mig til at så længe min samvittighed er god, har jeg intet at frygte og så kan de overvåge alt det de vil. :wink:
Mvh.kallerman
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Kallerman Skrev:Jeg ved godt at der i dette land er mange menesker, der er kategorisk imod alt hvad der lugter af overvågning, men jeg tror personligt, at tiden vi lever i, kræver det.

Jeg holder mig til at så længe min samvittighed er god, har jeg intet at frygte og så kan de overvåge alt det de vil. :wink:
Som go'e gamle Stalin sagde: Tillid er godt, men kontrol er bedre!

Jeg er ikke modstander af alt, hvad der lugter af overvågning 8) men jeg vil vide, hvad der bliver overvåget af hvem og hvorfor - og ikke mindst, om indsatsen står mål med omkostningerne. Enhver overvågning er et alvorligt indgreb i den personlige frihed, som mange har kæmpet for med livet som indsats.

At tillade staten øget og uhæmmet overvågning af alle borgere, har aldrig gavnet andre end magthaverne (dem, der har adgang til oplysningerne).

Når du siger, at din samvittighed er ren, og at du derfor intet har at frygte, så har du nok skulket lidt fra historietimerne, hvor du ville have hørt, at øget kontrol af befolkninger, oftest har ført til diktatoriske rædselsregimer :wink: Hvad du anser, som rent - eller passende adfærd - er helt op til samfundet, eller magthaverne, at vurdere. Overvågning af særlige personer og specielle lokaliteter kan i visse situationer være nødvendig for at beskytte almenvældet, men det bør kun kunne gøres med en demokratisk kontrol. En almindelig ret for en myndighed til at kontrollere alt og alle efter forgodtbefindende, harmonerer ikke med et frit demokratisk samfund, men stempler alle som potentielle forbrydere. Ved en telefonaflytning af en person, kræves i dag normalt en dommerkendelse, og at der bliver beskikket en forsvarer, der kan "holde øje" med, at der ikke fuskes med dine rettigheder og oplysninger i overvågningsperioden - denne "sikkerhedsventil" synes ikke at være tilstede i denne lov.

Hvor langt er du villig til at gå, når det drejer sig om overvågning? Mikrofoner og kameraer i alle hjem og på hvert gadehjørne? Al post gennemlæst af en censur? ID-chip indopereret i kroppen med GPS til en myndighed, så de kan plotte din færden? Samkøring af registre, så man kan se, hvad du køber, og hvor? Indskrænkning af din ret til at færdes frit i landet på alle tidspunkter af døgnet? Afskaffelse af den frie forsamlingsret?

Det er alle forslag, der givetvis ville kunne nedbringe kriminaliteten og øge opklaringsprocenten - men vil du betale prisen - jeg vil ikke Ond
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#7
Tjah, den seneste tid har jeg set ting som jeg aldrig ville have troet kunne ske i Danmark - bevæbnede anti-terror soldater firet ned fra miltærhelikoptere for at tage sig af en håndfuld husbesættere, forebyggende varetægtsfænglinger af skolebørn, landsdækkende internet-censur og nu dette.

Jeg bryder mig ikke om det - det er ikke den danske måde at ordne tingene på.Kallerman Skrev:Jeg ved godt at der i dette land er mange menesker, der er kategorisk imod alt hvad der lugter af overvågning, men jeg tror personligt, at tiden vi lever i, kræver det...

På mig virker det mere som om vi ofrer vores personlige frihed for at få lidt tryghed, og jeg er ikke så sikker på at det er en god ide...
Svar
#8
Runnerdude Skrev:Tjah, den seneste tid har jeg set ting som jeg aldrig ville have troet kunne ske i Danmark - bevæbnede anti-terror soldater firet ned fra miltærhelikoptere for at tage sig af en håndfuld husbesættere, forebyggende varetægtsfænglinger af skolebørn, landsdækkende internet-censur og nu dette.

Jeg bryder mig ikke om det - det er ikke den danske måde at ordne tingene på.På mig virker det mere som om vi ofrer vores personlige frihed for at få lidt tryghed, og jeg er ikke så sikker på at det er en god ide...
Vi har de lovgivere, vi har fortjent :P Sålænge, vi har frie valg, ligger vi som vi reder :P
Lige en rettelse: Jeg tror ikke, at du har set soldater blive firet ned fra en militærhelikopter for at bekæmpe husbesættere i Danmark - det var nok politiets terrorkorps fra deres egen helikopter :wink: Selvom det i teorien kan lade sig gøre, at indsætte militæret mod civilbefolkningen i Danmark, tror jeg næppe, at en sådan anmodning vil komme til kommandanten i København :roll: For at kunne varetægtsfængsle personer, skal de være fyldt 15. Hvis de er under 18, vil dette foregå i ”fængselssurrogat”, dvs. i ungdomsinstitutioner med en lukket afdeling. De bliver således ikke sat i fængsel med voksne :wink:
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#9
kragen Skrev:Vi har de lovgivere, vi har fortjent :P Sålænge, vi har frie valg, ligger vi som vi reder
Teknisk set har du da helt ret, men virkeligheden er mere kompleks tror jeg. Jeg kan udmærket forstå at mange er skræmte ved tanken om at danske byer kunne komme til at dele skæbne med London og New York. Og når man er skræmt er det fristende at acceptere begrænsninger i sine friheder og borgerrettigheder i bytte for sikkerhed. Dyr i zoo lever jo længere og mere sikkert end dyr i den frie natur.


kragen Skrev:Lige en rettelse: Jeg tror ikke, at du har set soldater blive firet ned fra en militærhelikopter for at bekæmpe husbesættere i Danmark - det var nok politiets terrorkorps fra deres egen helikopter
Jeg tror ikke at politiet har den type helikoptere selv...

http://politiken.dk/indland/article310067.ece

... men det var nu også mere princippet i det. Brug af ekstreme metoder er effektivt og nemt, men det er hvad man gør i Kina og USA - ikke i Danmark.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Runnerdude Skrev:Jeg tror ikke at politiet har den type helikoptere selv...

http://politiken.dk/indland/article310067.ece

... men det var nu også mere princippet i det. Brug af ekstreme metoder er effektivt og nemt, men det er hvad man gør i Kina og USA - ikke i Danmark.

Jeg ved ikke, hvilke helikoptere, der blev brugt af den Særlige Indsatsstyrke i den aktuelle situation, da det ikke fremgår af billedet i artiklen, men politiet låner normalt nogle af forsvarets gamle OH-6'ere, da det ikke disponerer over egne helikoptere. Disse helikoptere vil dog snart være udfasede, hvis de ikke er det, og så må politiet søge efter andre. At politiet låner helikoptere, er ikke ensbetydende med, at forsvaret deltog i selve handlingen som sådan. Jeg så dog selv et par Sikorsky'er svæve over Nørrebro, så det kan da godt være, at den Særlige Indsatsstyrke har lånt dem. Hvad galt skulle der være i det? Brugen af helikoptere til at indsætte politi, er vel ikke mere ekstremt, end at bruge biler og rambukke, og efter min mening nok den mest "skånsomme" og effektive metode i den givne situation, hvor politiet nu engang havde pligt til at rydde bygningen. Det er jo ikke politiet, som tager beslutningen om en rydning, det er domstolene. De ekstreme metoder, blev nok mere anvendt af modparten :wink:
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#11
kragen Skrev:De ekstreme metoder, blev nok mere anvendt af modparten :wink:
<ironi>
Fandens, her gik jeg og troede at vi kunne give politiet skyld for brug af molotovcocktails, kast af brosten, og ildspåsættelse af civile parkerede biler, og nu fortæller du mig så at det var modparten ??!?
</ironi>

Dutch
Svar
#12
Det er et sprængfarligt emne vi her har taget hul på, ingen tvivl om det.

Men jeg mener stadig det er tidens tand der her er afgørende, jeg mener ikke jeg skulkede i Historietimerne, det var præcis et af de fag jeg godt ku li, men ting som Terrorrisme eksempelvis var ikke opfundet dengang. (Der var andre timer jeg skulkede mere fra 8) )

Jeg ved Danmark er delt i 2 i denne sag og mange ser også negativt på overvågningskameraer i byen, men med den voldsadfærd som mange menesker lægger for dagen nu om stunder, syn's jeg det er helt iorden man har et hjælpemiddel, når et eller andet uskyldigt væsen er slået og sparket til "Grønsag".

Jeg ville heller ikke have noget imod at vi alle stod i et DNA register, igen tror jeg at tiden kræver det og det ville hjælpe opklaring af mange sager, ingen tvivl om det.

Bare min mening. :wink:
Mvh.kallerman
Svar


Forum spring: