Søg Garagen Hej Gæst! Register

Dækskifte på Yamaha Neos
#1
Bagdækket på Neosen er ret nedslidt, så har tænkt mig at udskifte det.. er det en operation som man nemt selv kan gøre (vha. et par dækjern) eller sidder de så godt fast så det er mere eller mindre umuligt? (det er tubeless dæk i 120/70-12)
Peugeot Buxy 96 - 45 Scooter - Projekt : Solgt
Yamaha Neos 01 - 30 Scooter - Projekt : Running (almost done)

http://www.gamerforum.dk
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Tror godt du kan få det af, men at få det på igen.. Uhaaa det tror jeg satme at det bliver svært! Uden at ridse eller smadre fælgene bliver os svært! Giv en forhandler 200kr så er det gjort.
Scooter tuning is not a crime, it's a lifestyle!
Svar
#3
Det er vel bare at prøve, kan du ikke få skidtet på bagefter, så smid det ind til en forhandler som kristian siger Smil
Svar
#4
Hej Janings.

nu kan jeg desvære ik se hvor du kommer, men er det ik en dagsrejse fra Kbh vil jeg gerne give dig et nap?. Har selv skiftet mine egne på Neo´sen.

Mvh
Tempo
Tempo.... frihed på 2 hjul.
Svar
#5
jeg har altid gjort det selv, på min MC med store hjuler 18" er det intet problem, men på min Scooter med 10 " hjul var det et hulens arbejde, jo mindre hjul jo være. Start med at ta luften ud af dækker, sæt dig op på scooteren og kør meget langtsomt sådan at dækket kan arbejder sig fri af fælg ( hvis du er heldig).

Herefter er det af med hjulet, det lægge ned på et fast underlag, læg det på en træplade så fælg ikke bliver ridset. Derefter skal du hoppe og trampe på dæk så det kommer fri af svulsten på kanten af fælg, det tager mig ca. 20 min at komme så langt, nok fordi min vægt 82 kg ( veltrænet muskler) er lige i underkanten.
når dækket er fri herfra, skal det nu kunne drejes rundt på fælg. Herefter er det i gang med dækjern, 2 stk.
http://thansen.dk/product.asp?c=77717219...1387910838

brug nogle små plader af blød aluminium, plastik eller krydsfiner og læg mellem dækjern og fælg så fælg ikke tager skade.

Men det vigtigste af alt, for ellers er det en helt umulig opgave, det er at smøre dæk kanten med en blanding af vand og brunsæbe, eller hvad du har, så vil dækket meget lettere kunne glide af fælg.

Du skal nok regne med at det tager ca.1 time ialt pr. hjul, så må man afgøre med sig selv om det er sliddet værd, men det er da en meget god timeløn, og den er skatte fri . Men at gøre det selv har også den store fordel, at man så samtidig kan efterse lejer og bremser mm. rense og smøre.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Takker for jeres svar Smil ..

Tempo, jeg bor også selv i kbh, tak for dit tilbud - men jeg har snakket med den lokale knallertbiks, han vil have 100,- for at sætte det på hvis jeg selv river hjulet af, så det tror jeg bare jeg gør Blink med øjet
Peugeot Buxy 96 - 45 Scooter - Projekt : Solgt
Yamaha Neos 01 - 30 Scooter - Projekt : Running (almost done)

http://www.gamerforum.dk
Svar


Forum spring: