Søg Garagen Hej Gæst! Register

Scooter fabrikker
#1
Hvis man går ind på http://www.sym.dk står der :

SYM (Sanyang Motor) er Taiwans største producent af to- og firehjulede køretøjer. De producerer en halv million pr. år, overvejende scootere fra 50 til 250 ccm. SYM startede sin produktion i 1962 med hjælp fra Honda, og i næsten 40 år var Honda med i SYM. I 1978 startede SYM sin egen udvikling, hvilket førte til egen motorproduktion - alt af høj kvalitet. Frem til 2002 producerede SYM Honda biler, og producerer nu Hyundai biler - verdens 7. største bilproducent. I dag er SYM blandt de ti største scooter & MC producenter i verden.

Hvis man så går ind på http://www.kymco.dk og åbner deres katalog http://www.kymco.dk/IMAGE/KYMCO_DK_0708_low.pdf så står der :

Kymco blev etableret i 1963 og er i dag
Taiwans største producent af scootere, motorcykler
og all terrain vehicles (ATV).
Kymco nåede
i 1983 1 million producerede enheder, og allerede i 1995 passerede man 5 millioner
producerede enheder. Årsproduktionen er nu på ca. 600.000 enheder, hvoraf en stor del
eksporteres. I Europa er Kymco salgsmæssigt den 7. største motorcykelproducent, og det
største enkeltmarked her er Italien. Kymco har fra starten satset på kvalitet, og man har
løbende sikret sig de vigtige ISO certificeringer, således at man kan konkurrere på lige fod
med japanske og europæiske producenter. I Danmark har Kymco siden starten i 2003
været blandt de hurtigst voksende mærker og er i dag i top 3 rent salgsmæssigt.

Hvem skal man tro.

Og sig mig er der nogen af de her scootermærker/fabrikker som har flere navne der bare så mange der minder om hinanden.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Et ord : Marketing.

Eksempler:
A) Jeg kan også skrive "Billig-Scooter.dk er Danmarks bedste forum for seriøse scooter entusiaster." her på dette forum.
B) Moped-galleri.dk kan også skrive "Mopedgallery.dk er Danmarks bedste forum for seriøse scooter entusiaster." på deres forum
C) Scootergalleri.dk kan også skrive "ScooterGalleri.dk er Danmarks bedste forum for seriøse scooter entusiaster." på deres forum.

Det kaldes for markedsføring. Den eneste forskel i ovenstående eksempler, er at kun eksempel A) er sand. Eksempel C) er for eksempel en direkte vildledende og dermed i de flestes øjne en uetisk markedsføring.

Dutchu
Svar
#3
Om et forum er det bedste er jo definition, men de kan jo ikke begge producere flest scootere? Det kan man jo (mod)bevise.
Svar
#4
Scond Skrev:Om et forum er det bedste er jo definition, men de kan jo ikke begge producere flest scootere? Det kan man jo (mod)bevise.

Der findes løgn, forbandet løgn, og statistik. Hvis du tager en statistiker og placerer hans fødder i en tændt ovn, og hans hoved i en fryser, så har han det gennemsnitlig godt.

Scenario:
Firma 1 optæller deres salg ved at optælle alle scootere der forlader deres samlebånd i deres fabrik i et bestemt geografisk markedsområde. De opnår et resultat på 1 million scootere på et år.
Firma 2 optæller deres salg ved at optælle alle scootere der leveres til forhandlere i et bestemt geografisk markedsområde. De opnår et resultat på 1 million scootere på et år.

Hvilken af de to firmaer har reelt haft et salg på 1 million scootere ? Dem der har talt ved samlebåndet, eller dem der har talt ved lastedokken ved deres lagerhal ?

Kan I se fidusen nu ?

Dutch
Svar
#5
Konkrete anprisninger ska jo gerne være korrekte, så det er vigtigt, at se på, nøjagtigt hvad, der bliver skrevet.

Kan begge disse to udsagn derfor være korrekte:
"SYM (Sanyang Motor) er Taiwans største producent af to- og firehjulede køretøjer"
"KYMCO Taiwans største producent af scootere, motorcykler og all terrain vehicles (ATV)"


Ja, det kan de godt.

SYM påstår, at de er Taiwans sørste producent af to- og firehjulede køretøjer. Dette er lidt diffust, men begrebet indeholder også biler.

KYMCO derimod, laver ingen biler, men scootere, motorcykler og all terrain vehicles (ATV), altså ingen almindelige biler.

Begge påstande kan derfor godt være rigtige, når den ene siger, at de er den største producent af de producenter, der producerer BÅDE to-hjulere OG biler, og den anden ikke producerer biler, men derimod er den største af de producenter, der producerer SÅVEL scootere, motorcykler SOM all terrain vehicles (ATV) - men altså ikke biler. Ingen af dem påstår, at de er den største producent af en af typerne, kun at de begge hører til blandt de 7 største producenter af scootere.

Et andet punkt, der kan diskuteres er "Taiwans". Betyder det enheder produceret i selve Taiwan, eller indeholder det også enheder, produceret i filialerne i Kina, Indonesien, Tyskland m.f.? Ja, SYM har en filial i Tyskland Fortvivlethock:

Og måske også: Tæller enheder produceret til andre firmaer evt. under andet navn med eller ikke?

Så hvis man graver lidt i udsagnene, kan man sikkert finde flere spidsfindigheder, der kan virke selvmodsigende ved første øjekast, men ved nøjere undersøgelse er helt korrekte, alt efter, hvordan man læser/tolker det.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)Forum spring: