Søg Garagen Hej Gæst! Register

Kørekorts regler bliver ændret i 2010
#1
Det er godt nok en lidt gammel nyhed, men den var ny for mig:
http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=265783

Der er både lidt til scooter folket, MC'isterne og billisterne.
Den vigtigste er dog den sidste:

"C. Unge under 24 år kan ikke længere få kørekort til motorcykler over en vis størrelse."

- Jeg forstår godt alvoren i de mange ulykker på MC, men jeg kan ikke rigtig se logikken i, at man som 18 årig godt må føre en 1,5 tons tung bil med 250HK, men en MC på 200kg og 100HK er evt. forbudt.


"D. Kørekort til almindelig bil og lastbil skal fornys administrativt henholdsvis hvert 10. og 5. år. Dette gælder kun kørekort udstedt efter 2010."

- Administrativt, altså får man bare et nyt stykke pap eller skal man mon gennem en prøve - af en art?

Synes det ville være en god idé. Vil da gerne indrømme at jeg nok ikke er lige så skarp i det teoretiske som da jeg fik kortet. Der er vel altid nogle situationener hvor man har diskuteret med venner og bekendte om hvad der er rigtigt og hvad der er forkert.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Hm.
Spekulerer på, om det betyder, at det i Forsvaret kun er konstabler, der efter endt værnepligt (og derfor muligvis har opnået en vis alder), der kan blive sendt på køreskole?

Nu er jeg ikke sikker på, om der er så mange værnepligtige kørere tilbage blandt de menige, men sergenteleverne skal vist stadig til tider selv stå for transporten. Vi skulle i hvert fald, men vi var også et meget lille (13!) specialhold, hvor jeg vist som den yngste var 24. Vi kunne for det meste nøjes med en VW-bus eller 2.
Svar
#3
Hvor fanden blev reglen af hvor vi med bilkørekort kunne få lov til at køre lille mc?. Blev det væk i politikernes studehandler med polen om at impotere en masse af deres 4 klasses forgiftet kød.
Svar
#4
Ja de kunne godt få indført den regl Chipper! Damen er ikke glad for at jeg tager mcpappet og jeg vil så gerne bare oppe på 125 kubik.
Hvad gør man? :raisebrow:
Svar
#5
Her er lidt nyt fra BT a':
Nye EU kørekort.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Synes sgu det er fint at man har syltet den regel - sammen med 16 årige på 45 scootere!... Forslaget gik nemlig ikke kun på mc på bil kørekort men også at 16 årige kunne tage det!! nej tak siger jeg bare!

EU`s forslag: Max 125cc - 11KW - 0,1KW/kg - alder fra 16 år, køretøjet kan føres når man har bilkørekort, eller et særligt A1 kørekort, som man får ved en teoretisk og praktisk prøve.
Svar
#7
SLK Skrev:"D. Kørekort til almindelig bil hvert 10 år.

Gud ved hvorfor faen den regel bliver lavet? Skulle nutidens danskere have forandret sig så meget at de glemmer hvordan det er at køre bil efter 10 år?
Pensioneret knallertforhandler af guds nåde.
Svar
#8
chipmand Skrev:Hvor fanden blev reglen af hvor vi med bilkørekort kunne få lov til at køre lille mc?. Blev det væk i politikernes studehandler med polen om at impotere en masse af deres 4 klasses forgiftet kød.

Det eneste de skide politikere har forstand på er at skændes og beskylde hinanden for ting de skulle have gjort forkert, se logisk på tingene kan de ikke, kan vi for faen ikke snart sælge regeringen til Svenskerne.
Pensioneret knallertforhandler af guds nåde.
Svar
#9
Lund Skrev:Gud ved hvorfor faen den regel bliver lavet? Skulle nutidens danskere have forandret sig så meget at de glemmer hvordan det er at køre bil efter 10 år?

Det er rettet mod de mennesker som har kørekort men ikke kører bil til hverdag - og som ganske givet vil undlade at få fornyet deres kort.. Der er flere historier om ældre kvinder vor manden altid har ført bilen (sådan var det jo med den ældre generation), pludseligt står alene efter mandens død og sætter sig ind i bilen for første gang i 30 år!!! Der er sket flere dødsulykker på den konto!
Men ja - så længe den er administrativ kan det virke tåbeligt - men den slags er normalt også kun første skridt... nu vil der ikke være ret langt til at indføre en lille "teoriprøve" for at få kortet fornyet....osv. osv.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)Forum spring: