Søg Garagen Hej Gæst! Register

Nogen der kan hjælpe mig med at starte en Giganto Sprint?
#1
Jeg har fået sommerferiejob (hurra) og i den forbindelse lånt en Sprint af en kammerat - nu 3 dag jeg kommer hjem, kan jeg ikke slukke den vha. nøgle, men kommer i tanke om at den slukker når man sætter den på støtteben.

Så her i morgen vil den simpelthen ikke starte på elstarteren, jeg kaster mig op på cyklen og drøner på arb. Nu kommer det sjove så; da jeg er næsten på arbejde, kommer jeg i tanke om at sådan en fætter sguda har en kickstarter! Jeg har ikke kørt knallert/scooter siden jeg har en 10-12 år (er 26 nu), men da jeg kommer hjem, er der intet at hente på at bruge kickstarteren - hvad er problemet? For mig lyder det som om, når jeg prøver at starte, at der ikke er mere strøm på, men hvorfor virker kickstarteren så ikke?

Er der en venlig sjæl der kan hjælpe en komplet idiot inden for scootere. Der er ingen inden for min omgangskreds der har nogen forstand på den slags, ikke engang ham jeg lånte den af.

Evt. kigge på den? kan intet andet tilbyde end min taknemlighed og en kold øl mens vi kigger på det.

Jeg bor i Tornbjerg i Odense

Men under alle omstændigheder, på forhånd tak for hjælpen Smil
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Det lyder lidt underligt. Er du sikker på at der er strøm på batteriet? De der 4-taktere er meget mystiske syntes jeg. Håber der er nogen der kan hjælpe dig videre Smil
Svar
#3
Der er efterhånden en hel del indlæg omkring Giantco her på BS, omhandlende problemet.(så vidt jeg husker Smil ). Men umiddelbart så tror jeg batteriet er løbet tør for strøm, og den kan vist heller ikke starte på kickstarter uden strøm??
Svar
#4
Jps Skrev:Der er efterhånden en hel del indlæg omkring Giantco her på BS, omhandlende problemet.(så vidt jeg husker Smil ). Men umiddelbart så tror jeg batteriet er løbet tør for strøm, og den kan vist heller ikke starte på kickstarter uden strøm??

Kan den nu heller ikke slukke uden at man skal sætte den på støttefod?

Citat:, kan jeg ikke slukke den vha. nøgle, men kommer i tanke om at den slukker når man sætter den på støtteben.
Svar
#5
okay, (billige lort) hvordan lader jeg den så op? hvad skal jeg bruge?

Den skal simpelthen kunne køre, for at jeg kan holde til det arb Fortvivlet
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
TehClaw Skrev:okay, (billige lort) hvordan lader jeg den så op? hvad skal jeg bruge?

Den skal simpelthen kunne køre, for at jeg kan holde til det arb Fortvivlet

Entel med en batteri lader eller ved at få den startet på en anden måde også køre lidt så den bliver ladet op.
Svar
#7
okay, hvilke lader? sådan en til en bil (den kan jeg skaffe) og sidst men ikke mindst, hvordan kommer jeg ind til batteriet -- jeg er helt ny i det her Smil
Svar
#8
TehClaw Skrev:okay, hvilke lader? sådan en til en bil (den kan jeg skaffe) og sidst men ikke mindst, hvordan kommer jeg ind til batteriet -- jeg er helt ny i det her Smil

Til min Dr.big (2takter) skal man bruge en impulslader. Det skal man muligvis også til Giantco?? De kan købes hos Thansen.
Svar
#9
Batteriet er åbenbart ikke noget specielt på sådan en giganto, min underbo kom hen og vi kiggede på det.

Vi prøvede så hans batteri fra hans PGO (som er på 12/3a, hvor giganto's er 12/4a) og den startede med det samme.

Det er der er underligt er, at hans PGO kan starte via kick uden batteri, mens gigantoen ikke engang kan med et semifladt batteri.

Han kørte så en tur med mit batteri i, og vi fik min startet da han kom tilbage - jeg har så været ude og køre en god lang, kold tur i pyjamasbukser og håber så den vil starte i morgen tidlig - men jeg skal åbenbart holde mig så vidt mulig til kickstart.

kan kick'et være dårligt/istykker ? da han kom tilbage kunne vi ikke starte på kick men fik lige præsis liv i den med el-start.

tsk tsk tsk, hvis jeg nogensinde skal ha en scooter, kigger jeg mig sgu godt om først.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Grunden til du ikke kan starte Giantco'en når der ikke er strøm på, er at der er startspærre i Giantcoen'en (når den er med fjernbetjening).

Det betyder at hvis man aktiverer alarmen så meget at den løber tør - jamen så kan man slet ikke starte Giantco'en, men skal bære den væk Grin


Men .....

Det du skal være opmærksom på når du stopper den, er om benzin måleren er aktiv (altså viser tank indhold) - gør den det, så er der strøm på Scooteren og den vil være flad næste dag.


Så - hvis du skal være sikker på start (og ikke kender scooteren godt nok), så start og stop den kun med nøgle - ikke fjernbetjening.
Du kan stadig aktivere tyverialarm og startspærre med fjernbetjening.
/Botnakken
Svar
#11
Det er jo det, at der SKAL være strøm på ellers så vil den ikke starte! Men ellers fint nok at du fik den igang Smil
Svar
#12
OT: Sig mig hvad er det med de der Giantco ???

Der er solgt mange, men i forhold til hvor populær maskinen er, så er der rigtigt mange der skriver at de har det ene eller det andet problem med maskinen.

Og selv om man kan få lavet det på garantien, så må det da tyde på at der absolut intet kvalitet er ved den maskine.
Svar


Forum spring: