Søg Garagen Hej Gæst! Register

Den gamle er deprimeret
#1
Og den gamle, det er mig. Jeg har idag været til flexjobsamtale, og det gik desværre ikke så godt. Jeg fik afslag igen igen. Det var i et firma der hedder "Park og vej". Det er et firma der abejder for kommunen, og som sørger for at holde diverse grønne områder og ordne veje med hensyn til diverse små huller og lignende ting og sager.

De mente ud fra min "sygdomshistorie" at det ville blive for hårdt for min ryg og arme. Jeg har jo desværre fremskreden slidgigt i lænden/ryggen, og håndledene er også begyndt at drille.

Nu ved jeg sgu snart ikke, hvad der kan gøres for at finde mig et tåleligt stykke arbejde. Førtidspension er jo blevet et fy ord hernede(og sikkert også andre steder i landet?). Så det er nok udelukket. Græder :crybaby:
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Nå da :x Det var ikke godt at høre, frem med smilet og held og lykke! Grin
Svar
#3
Kristian12 Skrev:Nå da :x Det var ikke godt at høre, frem med smilet og held og lykke! Grin

Ja, det er jo let nok at sige for en ung knægt :P.

Nu er det ikke det første nederlag jeg har lidt på arbejdsmarkedet, men det er fandme træls hver gang man får afslag. Og i bar arrigskab gik jeg jeg i gang med at grave efter den defekte vandledning. Ond Og samtidig ødelægge min ryg endnu mere. :x
Svar
#4
Det er sørgeligt at høre. På den ene side råber og skriger regering mf. om, at der skal flere folk på arbejdsmarkedet, pensionsalderen skal sættes op, "det grå guld" skal aktiveres, mulighederne for flexordninger skal forøges - og hvad ved jeg. Når det kommer til stykket, sker der ikke en sk*d. I København, er Vej & Park en kommunal forvaltning, og kommunen bør være den første til - ifølge kommunernes egne erklæringer - at finde et passende flexjob.

Du skriver, at du har fået fremskreden gigt i diverse led. Dette burde automatisk foranledige din kommunes socialforvaltning til at få dig jobprøvet, med evt. henblik på at få dig i en en eller anden form for flexordning - eller lade sagen overgå til behandling efter reglerne om førtidspension jvf. pensionslovens § 18, såfremt det viser sig, at din arbejdsevne ikke kan forbedres ved aktiverings-, revaliderings- og behandlingsmæssige eller andre foranstaltninger. Kravet i loven om, at der skal forsøges foranstaltninger i form af aktivering eller revalidering, er uafhængig af din alder, og behøver iflg. loven ikke at være længerevarende forløb. I praksis kan forløbene dog strække sig ud i det uendelige.

Så selvom du måske ikke lige har lyst til en pensionisttilværelse pt., så var det måske en ide, at få sat en §18-sag igang snarest muligt. Aldersbetinget gigt, har det med ikke at blive bedre Græder og jo før det kan konstateres, at din tilstand ikke kan forventes bedret ved hjælp af "foranstaltninger", jo før kan/må det sociale nævn træffe endelig afgørelse om, hvorvidt du er berettiget til pension.

Som du selv er inde på, så er kommunalbestyrelser ikke meget for at tildele pension, så de benytter alle tænkelige undskyldninger for at slippe, med henvisning til, at din tilstand måske bliver bedre, så en pension ikke er nødvendig.

Jeg har kendskab til en person, der ved et traffikuheld mistede begge ben, en arm samt synet på det ene øje. Her mente det sociale nævn, at der kunne forligge en mulighed for, at personen ved hjælp af proteser og omskolingskurser engang i fremtiden, måske ville kunne bestride et almindeligt job, og nægtede derfor at tildele pension. Det tog fem år, før nævnet måtte give sig Ond
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#5
Park og vej er også et kommunalt anliggende hernede. Og ham jeg snakkede med var i kommunens Flexafdeling, så jeg fatter ikke hvorfor jeg ikke fik en chance, da man har 6 ugers prøvetid, til at finde ud af om jeg kunne have bestridt det job.
Jeg blev visiteret til flexjob i 2004, så jeg er inde i "varmen" hvad det angår. Og så jeg har gået til diverse arbejdsprøvninger (4 indtil nu) uden andet end at de konstaterer at jeg kun kan klare 5 timer og nogle gange mindre pr. dag. Så man kan godt sige, jeg er blevet jobprøvet.


Jeg har nu sat min "Jobkordinator" igang, med at få mig ind på et beskyttet værksted hvor jeg har været i 2 omgange før, begge gange under AF systemet. Det var herfra jeg blev "losset" videre i systemet til flexjob. Og der kunne jeg godt lide at arbejde. Men de tager kun førtidspensionister og mennesker med diverse handicap(bare ikke mit??) ind. Men jeg har alligevel bedt ham om at prøve. Så kan jeg "slappe a' " til jeg skal på pension, hvis det altså lykkes.

Og hvis det ikke gør, ja så må jeg have gang i en førtidspensioneringssag, selvom om det kan tage op til 5 år, så jeg 56 til den tid, og vel også glip af min efterløn, når jeg bliver 60??
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Op med humøret Smil det er sgu ikke så slemt Smil det kunne være værre!
Svar
#7
Som så mange andre, ser det ud som om, at også du bliver trukket rundt i manegen. Hvis din jobkoordinator ikke kan få skub i sagerne, ville jeg bede om en samtale med en socialrådgiver. Du skal dog huske, at kommunalt ansatte rådgivere, såsom socialrådgivere, sagsbehandlere m.m., har en "hemmelig" ordre om ikke at fortælle dig om alle de ydelser, du har krav på, medmindre du spørger direkte om hver enkelt ydelse - i så fald skal de svare korrekt. Så spørg om alle mulige og umulige ydelser du kan komme i tanke om. Grunden til ordren, er ganske enkel den, at såfremt kommunerne automatisk ville finde frem til alle de ydelser, borgerne ifølge diverse love og bekendtgørelser havde krav på, ville kommunekassen være tom på et år. De vil selvfølgelig nægte, at en sådan "ordre" eksisterer, men jeg kan med næsten 100% sikkerhed garantere dig, at også dine kommunale rådgivere har fået "ordren". Spørg mig ikke, hvor jeg ved det fra :wink: - men enhver f.eks. socialrådgiver, der ikke er ansat ved det offentlige, vil kunne bekræfte det - nej, jeg er ikke socialrådgiver :P

Bed om, at få lavet en plan, med henblik på evt. at blive godkendt til førtidspension, og pres på, for at få en tidshorisont.

Ang. din efterlønsordning, er det sådan, at såfremt du har indbetalt til den, og du pga. af en førtidspensionering ikke kan gøre brug af den, så vil det indbetalte efterlønsbidrag blive udbetalt -dog efter et fradrag af skattefordelen. Uden at ville hænges op på det, mener jeg dog, at det kræver, at du får/henter et efterlønsbevis. Her skal du, og alle andre, passe på, og være hurtig ved havelågen. For at få et efterlønsbevis, skal man nemlig stå til rådighed for arbejdsmarkedet, den dag man henter beviset. Venter man til den dag, man er røget ud af AF-systemet af en eller anden grund, kan man ikke mere få beviset - men har man det først, ja, så har man det.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#8
kragen:
Takker for dine oplysninger, som måske kan hjælpe mig lidt videre Smil.

Jeg har en god "jobkordinator", som hvis det med det beskyttede værksted ikke bliver til noget, nok vil hjælpe mig med at komme videre i systemet omkring en førtidspension. Men det har for mig ikke 1. prioritet, at blive pensionist. Hellere et flexjob, så jeg kan tjene lidt mere end det jeg får nu.
Beløbet jeg får, ligger på niveau med bistanden, så det er ikke noget at råbe hurra for.
Svar
#9
Næh, medmindre man har en høj husleje, varmeudgift, mange børn og en kone, der ikke arbejder, så er bistanden, hverken til at leve eller dø af. Men har man det, skal man tjene mange penge på et job, for at have samme rådighedsbeløb. Som du kan se, bor jeg i København, hvor de rigtig dyre lejligheder beboes af bistandsklienter, der ikke ville kunne blive boende, den dag de fik arbejde. Er man alene - eller et par i en gammel billig lejlighed, er der ikke meget at hente.

Du skal dog lige undersøge problemerne med flexjob og efterløn samt andre sociale ydelser. Det meste falder nemlig bort, hvis man er i flexjob - modsat fuldtidsjob eller førtidspension Græder Endnu en metode til at r*vrende folk, der gerne vil yde en indsats for samfundet, så længe de kan :twisted:
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Jps Skrev:Og den gamle, det er mig. Jeg har idag været til flexjobsamtale, og det gik desværre ikke så godt. Jeg fik afslag igen igen. Det var i et firma der hedder "Park og vej". Det er et firma der abejder for kommunen, og som sørger for at holde diverse grønne områder og ordne veje med hensyn til diverse små huller og lignende ting og sager.

De mente ud fra min "sygdomshistorie" at det ville blive for hårdt for min ryg og arme. Jeg har jo desværre fremskreden slidgigt i lænden/ryggen, og håndledene er også begyndt at drille.

Nu ved jeg sgu snart ikke, hvad der kan gøres for at finde mig et tåleligt stykke arbejde. Førtidspension er jo blevet et fy ord hernede(og sikkert også andre steder i landet?). Så det er nok udelukket. Græder :crybaby:

Ja det er fandens du ikke bor heroppe. Jeg står desperat og mangler et par mand, jeg kan squtte få nogen, jeg har haft fat i alle instanser, hus forbi er svaret.
Pensioneret knallertforhandler af guds nåde.
Svar
#11
Lund Skrev:Ja det er fandens du ikke bor heroppe. Jeg står desperat og mangler et par mand, jeg kan squtte få nogen, jeg har haft fat i alle instanser, hus forbi er svaret.


Ja det er jo irreterende, at jeg ikke bor deropppe. Men det har vi vidst været inde på, hvorfor jeg ikke gør? Grin
Svar
#12
Jps Skrev:Ja det er jo irreterende, at jeg ikke bor deropppe. Men det har vi vidst været inde på, hvorfor jeg ikke gør? Grin

Joe jeg kontaktede kommunen sidste uge da jeg gerne ville have en flexer, nøe det havde de ikke. Trals der er sådan en forskel på landet.
Pensioneret knallertforhandler af guds nåde.
Svar


Forum spring: