Søg Garagen Hej Gæst! Register

Du bli'r overset!
#13
(29-03-2020, 18:23)stormbringer Skrev: Hmmm. Altså har du et MC-kort. Så vidt, så godt. Du kender trafikreglerne og har vist, du godt kan.

En MC, ført korrekt i venstre hjulspor med max 60 et hvilketsomhelst sted hvor hastighedsgrænsen er højere en 50 vil uvægerligt medføre ballade. Du vil blive dyttet ad, og sikkert det som er værre.

Så jeg ser to muligheder; enten organiserer du en MC og lærer at følge trafikken - eller osse holder du dig til en 45'er og lever med at blive skubbet, klemt og mast af bilisterne, som føler du sinker dem.

Ja, jeg ved godt de ikke må og at det er enormt uretfærdigt.

At lave en indretning som slukker for motoren under kørslen er ikke alene skraldulovligt, men er også det farligste og mest tåbelige påfund jeg længe har hørt om.

Sagt kort: At føre 45 med MC-hastighed er dumt og farligt og ulovligt. At føre MC med 45-hastighed er dumt og farligt. Og vistnok ulovligt, såfremt man gør det på motorvej.

Ideen er at man skal føre et køretøj som er egnet til den givne hastighed og følge med trafikken. Hvorfor? Fordi det er det mindst farlige for ens helbred.

Hvilket bringer os til din frygt for at køre for hurtigt. Med udgangspunkt i at det mindst farlige er at følge trafikken, samt at du rent faktisk HAR et MC-kort, vil jeg mene at du netop opnår den mindste risikoprofil ved at følge trafikken på en MC.


Jeg gik over til MC i '13. Og har aldrig set mig tilbage. Som det aller-allerførste vil du opleve at byggekvaliteten på selv ældre MC'er er helt uden sammenligning med nogensomhelst scooter. Dernæst vil du opleve at det er enormt behageligt rent faktisk at kunne følge med de andre trafikanter. Seriously!


Op til ca. 57 km/t får du normalt kun en bøde på 1000 kr. Fra 57 km/t, får du bøde på 2000 kr. for hastighed, 1500 kr. for ulovlig knallert 45, klip i kørekortet osv. Normalt bliver man ikke taget hvis man kører under 57 km/t, med mindre der er noget andet galt, f.eks. lys eller lign. Det er korrekt at det er ulovligt at køre mere end 46 km/t, men kører man på en knallert 45, så er ens liv i bedre hænder, hvis man kører 55-57 km/t. Jeg har prøvet at køre 45 km/t, og konstant gjorde bilerne noget ulovligt. Mange forsøgte at overhale indenfor spærelinjerne, på trods af det var ulovligt - og ikke muligt. Man må ikke presse knallerten udenfor vejen, og ikke overhale hvor overhaling er totalt forbudt. Lastbiler kørte ofte meget tæt forbi, samtidigt med de trykkede hornet i bund, bare for at vise de var utilfredse med 45'ere der kørte lovligt på vejen. Nogle lavede tætkørsel, og det virkede som om de forsøgte at se om de kunne få fat på nummerpladen.

Der er meget stor forskel på at køre med 45 km/t og 55-57 km/t. Ved 55 km/t viser de fleste bilisters speedometer ca. 60 km/t, og de har her langt bedre tålmodighed. Det er faktisk meget sjældent, at jeg ser bilister der opfører sig dumt, presser mig, eller overhaler steder hvor det er forkert og ulovligt. Ved 45 km/t kan jeg ikke køre en kilometer uden at bilisterne gør noget ulovligt. Ved 55 km/t går der måneder mellem hver gang at bilisterne gør noget forkert. Naturligvis må man ikke køre på motorvej, men på den landevej som jeg normalt kører på, må biler og busser køre 80 km/t, lastbiler må køre 70 km/t, og jeg kører på bilisternes kilometertæller 60 km/t, ved en reelt hastighed på ca. 54-57 km/t. Det har de tålmodighed til, og mange gider end ikke at overhale, hvis det ikke er i myldertiden. Jeg kører normalt ikke, når bilisterne skal på arbejde, eller kommer hjem fra jobbet, da jeg ikke bruger knallerten til/fra jobbet. Endeligt, så passer jeg altid på at ikke få kø bagefter mig, og kører ind på restepladser eller i rabatten, så bilisterne kan komme forbi. Ved 54-57 km/t er knallert 45 et udmærket køretøj, og man kan fint køre den på almn. landevej som MC/bil.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

آگهی
#14
(29-03-2020, 22:27)Super 8 Skrev: Men, det var ærligt ment, at jeg godt vil have en indikation i displayet om, at jeg kører over 60 km/t. Det er ikke ulovligt at bygge på. Eventuelt kunne det være en lysdiode med forskellige farver og blink for 50, 60, 80, 110 og 130 km/t.

Nej det er ikke ulovligt at bruge den funktion der allerede så fint er bygget ind i alle køretøjer - det kaldes et speedometer. Blink med øjet
Svar
#15
(30-03-2020, 06:44)Teddy Skrev: Nej det er ikke ulovligt at bruge den funktion der allerede så fint er bygget ind i alle køretøjer - det kaldes et speedometer. Blink med øjet

Griner

Svar
#16
(30-03-2020, 06:44)Teddy Skrev: Nej det er ikke ulovligt at bruge den funktion der allerede så fint er bygget ind i alle køretøjer - det kaldes et speedometer. Blink med øjet
Grøn grin Grøn grin
/Karen Hansen


Citroën C4 Cactus 1,6 BlueHDi  årgang 2017


"There is coffee in that nebula!" Captain Janeway, U.S.S Voyager
Svar
#17
(29-03-2020, 22:53)Super 8 Skrev: Endeligt, så passer jeg altid på at ikke få kø bagefter mig, og kører ind på restepladser eller i rabatten, så bilisterne kan komme forbi.

Dét der kan jeg til gengæld forholde mig rigtig positivt til Smil

Gid flere overvejede at gøre dette en gang imellem. Traktorer, langsomme lastbiler mv. Og allerbedst i moderat trafik, hvor effekten er størst. Er der ingen andre på vejen, overhaler man jo bare. Og er der kø, gør det ikke den store forskel.
En fremmed er en ven du ikke har mødt endnu
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#18
(01-04-2020, 16:40)stormbringer Skrev: Dét der kan jeg til gengæld forholde mig rigtig positivt til Smil

Gid flere overvejede at gøre dette en gang imellem. Traktorer, langsomme lastbiler mv. Og allerbedst i moderat trafik, hvor effekten er størst. Er der ingen andre på vejen, overhaler man jo bare. Og er der kø, gør det ikke den store forskel.

Jeg gør det samme. Specielt når jeg kører til Sletterhage kan der pga de snoede veje, hurtigt dannes køer. Der er det bedre for alle parter, at jeg ofte kører ind til siden, hvis muligt.
2015 Honda NSC 50 Vision - Sort.
Svar


Forum spring: