Søg Garagen Hej Gæst! Register

Blinklygter til knallert
#1
Hej

Jeg vil gerne høre om der er nogen der ved om man må spraymale sine nuværende blinklygter helt sorte også sætte nogle andre på? 
Og hvis nej gør politiet så noget ved det? Jeg har nemlig en Piaggio Fly og blinklysende bagpå er ikke særlig meget mig, så ville gerne sætte nogen andre på, men gider ikke have en bøde.

Har allerede skrevet en mail til politiet men han virkede mere eller mindre ubegavet, og sagde "Det korte svar er nej det er ikke lovligt. Din knallert skal opfylde kravene i detailforskrifter for køretøjer ligesom vejledning til syn beskriver hvad en knallert skal opfylde af regler." 
Da jeg besluttede mig for at tjekke op på det fandt jeg intet, please hjælp

-Matti
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Kort sagt, de lygter der forefindes på knallerten skal fungere.

Men jeg ville nok ikke være så nervøs ved den ændring som du skriver det, det er jo blot ekstra blinklys du monterer. Smil
Svar
#3
Knallerten er godkendt med de blinklys som er på den. Det må du ikke ændre på. Sætter du ekstra blinklys på, så skal de være godkendt som ekstra blinklys. Ellers, må du ikke sætte ekstra blinklys på. Det er ikke tilladt at sætte ekstra lamper på en knallert, med mindre de er godkendte til formålet. Du må heller ikke montere en LED, eller udskifte lampen til en LED uden den er godkendt til knallerten.

Laver du ændringer, og kan den opfylde detail forskrifterne, så skal du herefter få synet knallerten efter ændringen, da den ikke er godkendt med ændringen. Og, det er nok usandsynligt, at du får den godkendt.

Alt i alt, så hold dig fra projektet. Og undlad at sætte ekstra lamper eller udstyr på, som ikke er godkendt til formålet.

Jeg har selv udskiftet min baglygte med en LED pære, ud fra det synspunkt, at det ikke er muligt at "se" ændringen.


Vil du gøre noget "smart", så er vigtigt, at ikke lave ændringer på køretøjet. Du har lov til at montere LED'er på f.eks. tøj eller rygsæk.

Men - det er ikke tilladt at montere eller klistre noget fast på hjelmen. Husk det. Klistermærker "opløser hjelmen", så den ikke yder fyldstgørende beskyttelse...
Svar
#4
Jeg havde egentlig planlagt at finde en LED-forlygte og montere som extra-lygte foran på min 30'er. Fordi det nuværende forlys ikke lyser særlig kraftigt. Men det må man ikke, eller hvad? På motorcykler må man gerne montere ekstra lygter.
Jeg har tænkt mig at beholde det originale forlys, men blot sætte en extra forlygte nede midt på fronten af scooteren så den oplyser vejen bedre. Det vil jeg da meget gerne vide noget mere om, hvis nogen ligger inde med relevant viden på området.
Svar
#5
(14-01-2020, 03:48)KymcoSuper8-125 Skrev: Jeg havde egentlig planlagt at finde en LED-forlygte og montere som extra-lygte foran på min 30'er. Fordi det nuværende forlys ikke lyser særlig kraftigt. Men det må man ikke, eller hvad? På motorcykler må man gerne montere ekstra lygter.
Jeg har tænkt mig at beholde det originale forlys, men blot sætte en extra forlygte nede midt på fronten af scooteren så den oplyser vejen bedre. Det vil jeg da meget gerne vide noget mere om, hvis nogen ligger inde med relevant viden på området.

Her er alt hvad du må gøre.

https://www.retsinformation.dk/Forms/R07...x?id=22554

Scolll først ned til 6.02.001 > 6.02.006 Generelle bestemmelser.

Og derefter 6.02.041

Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Super! Mange tak. Så skal jeg bare i gang med at finde en nærlys LED-lygte der kan tilsluttes ledningsnettet. Nogen der tilfældigvis har været denne proces igennem?
Svar


Forum spring: