Søg Garagen Hej Gæst! Register

Spirituspåvirket på Elløbehjul
#13
Her er et andet eksempel på "løbehjul" med sæde - men den ligner mere end scooter/motorcykel:
http://touringshop.dk/shop/347-el-loebeh...-50-60-km/
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#14
(27-12-2019, 01:57)Super 8 Skrev: Her er et eksempel på en "løbehjul" der er godkendt som EU25 knallert:

http://www.aaimport.dk/lyric-k525-eu.html

Jeg har ikke lige kunnet finde en godkendt som handikap scooter, men en model som ovenstående vil kunne godkendes, såfremt den kører højst 15 km/t. Og på sådan en, vil promillekørsel være lovligt, men ikke på en godkendt som 25 knallert.

Jeg har tjekket loven - og ifølge loven, gælder samme regler som for handikap scooter som knallert. Det vil sige, at de i lovens forstand er et motordrevet køretøj, og der gælder samme regler og promillegrænser som for knallert/scooter. Dette gælder også, selvom de kan fremdreves ved højst 15 km/t. Dog, elektriske kørestole, er en undtagelse. De betragtes som enten gående, eller som cykler.

Det er således ikke korrekt det jeg skrev. Det er ulovligt at køre beruset på handikap scooter, selvom den er begrænset til 15 km/t. Der gælder samme promille grænser, og der må ikke anvendes medicin med trekant på en handikap scooter.
Svar
#15
Og her er så færdselsstyrelsens vejledning:


https://www.fstyr.dk/~/media/Dokumenter/...r-2019.pdf

Af denne fremgår - så vidt jeg kan se - klart at 4-hjulede handikap køretøjer, skal køre på vejen som en bil, og kræver kørekort til bil, også selvom de kører med max. 15 km/t.

Og 3-hjulede handikap køretøjer er knallerter, også ved under 15 km/t. Og der skal derfor bæres styrthjelm.

Dem der sælger handikap scootere siger noget andet:
https://www.dukadu.dk/content/regler-for-el-scooter-6

Dette er ikke korrekt, hvis man tager efter færdselsstyrelsen. Der er ingen tvivl - for at reglerne om gående/cykel gælder, så kræves at det er en motordrevet kørestol, og denne er defineret ved, at den IKKE har en rat, men ændrer retning ved at hatigheden ændres på de fremdrivende hjul.

Alle handikap køretøjer med rat, kræver således styrthjelm, eller bilkørekort, og skal føres på vejen som knallert eller bil!

Lidt sindsygt egentligt - tænk, at en handikap scooter skal køre efter reglerne som bil med 15 km/t på vejen!
Svar
#16
Bemærk også, at de 4 hjulede "biler", der skal køre på vejen som biler, ikke behøver nogen godkendelser, andet end en CE mærkning.


Et eller andet er gået helt galt i loven.
Svar


Forum spring: