Søg Garagen Hej Gæst! Register

Spirituspåvirket på Elløbehjul
#8
(08-07-2019, 19:38)Teddy Skrev:
  • Et elektrisk løbehjul må ikke kunne køre mere end 20 km/t med egen motorkraft. Elektriske løbehjul, der kører hurtigere end det, er ikke lovlige i trafikken.

  • Løbehjulet må ikke have noget sæde.

  • Løbehjulet skal være CE-mærket (CE-mærket betyder, at produktet er godkendt efter gældende EU-direktiver).

  • Løbehjulet må ikke veje mere end 25 kg, højst være 2 meter langt og 70 centimeter bredt.

  • Løbehjulet skal bagpå have monteret en rød refleks, foran en hvid refleks og gule eller hvide reflekser på hver side – og det skal være godkendte reflekser, der lever op til samme krav som reflekser på cykler.

  • Der skal køres med lys døgnet rundt – så der skal altid være hvid lygte foran og rød lygte bagpå. De skal sidde fast på løbehjulet og kunne ses på mindst 300 meters afstand.

  • Cykelreglerne skal altid overholdes, og har du muligheden for det, skal du altid køre på cykelstien.

  • For at køre på el løbehjul i trafikken skal du være fyldt 15 år. Er du under 15 år, skal du være i følge med en voksen – ellers foregår kørslen på legepladser og opholdsområder.

  • Promillegrænsen er den samme som i bil og på cykel – 0,5.
Så nej du må heller ikke køre skidefuld på (el)-cykel - der var engang, jeg ved så ikke hvornår det er lavet om.

Jeg har ikke kunnet finde en lov om at der er spiritusgrænser på en el-cykel. Men, politiet kan måske finde på andre love. En el-cykel er ikke et motordrevet køretøj, og der gælder samme regler - også spiritus grænser - som for almn. cykler. Det samme gælder handikap knallerter under 15 km/t. De skriver følgende på sikkertrafik.dk:
Citat:Der er ikke nogen fast promillegrænse for cyklister. Men vurderer politiet, at du ikke er i stand til at cykle forsvarligt, får du en bøde på 1.500 kr. Du kan ikke miste kørekortet, hvis du kører fuld på cykel. Der sker rigtig mange ulykker med fulde cyklister, der falder og slår sig. Pas på dig selv og lad cyklen stå, hvis du har drukket.

Det ovenstående du skriver om løbehjul gælder kun de løbehjul, hvor der gælder den nye lov om el-løbehjul. De er beskrevet på sikkertrafik.dk, og der står intet om promillegrænser for cykler, kun at der gælder promillegrænsen for el-løbehjul. Som nævnt, kan politiet dog altid give en bøde på 1500 kr. for uforsvarlig promillekørsel på cykel. 

Der er blevet solgt løbehjul i mange år, der har sæde, og som lever op til reglerne for scooter/knallert. Det betyder, at de kan indregistreres, og få nummerplade på, og må køre 30/45 km/t. De har sæde, og lever fuldt op til reglerne for en normal knallert/scooter. De er ikke under de nye regler, men under reglerne for almn. knallert/scooter, eller reglerne for invalidekøretøjer. Er de under reglerne for invalidekøretøjer under 15 km/t, betragtes de ikke som et motordrevet køretøj, men skal køre efter reglerne for cykel.

Løbehjul med sæde behøver således ikke at være  ulovlige, men de er ikke et løbehjul i følge færdselsloven, men en knallert/scooter/invalidekøretøj med max. 6 eller 15 km/t. De skal følge reglerne for den kategori, som de hører under.

En invalidekøretøj med max 6 km/t, betragtes i øvrigt ikke som en cykel, men som fodgænger, og må køres på fortov.
Svar


Beskeder i denne tråd
Spirituspåvirket på Elløbehjul - af Jps - 08-07-2019, 13:30
RE: Spirituspåvirket på Elløbehjul - af Super 8 - 09-07-2019, 00:09

Forum spring: