Søg Garagen Hej Gæst! Register

Start og lyd problem, Giantco Venus
#1
Her på det seneste har jeg oplevet problemer med elstarteren på min Venus, det er som om den ikke vil tage ordenligt fat. Det første split-sekund lyder starteren normal, men så går den over i en pfffffttss lyd og der sker intet. Det ser dog ud til at det kun sker når scooteren har stået stille længe(flere dage). F.eks. så virkede den ikke i går efter at den havde stået stille i 6 dage, tror jeg det var, men her i dag var der ingen problemer. Er det bare fordi den ikke kan lide at stå stille så længe og er det noget der skal/kan gøres noget ved?

Et andet problem er at efter den har været til sit første eftersyn, hvor den blev stillet i motoren, er der begyndt at komme en piv lyd de første par 100 meter. Jeg kan ikke helt finde ud af om det er motoren eller bremsen på forhjulet der piv'er, men forhjulet virker meget "stramt" når jeg prøver at dreje det rundt. Skal jeg være bekymret og piv lyde og et forhjul der ikke drejer rundt så let som eks. et cykkel hjul?
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Maestro Skrev:Her på det seneste har jeg oplevet problemer med elstarteren på min Venus, det er som om den ikke vil tage ordenligt fat. Det første split-sekund lyder starteren normal, men så går den over i en pfffffttss lyd og der sker intet. Det ser dog ud til at det kun sker når scooteren har stået stille længe(flere dage). F.eks. så virkede den ikke i går efter at den havde stået stille i 6 dage, tror jeg det var, men her i dag var der ingen problemer. Er det bare fordi den ikke kan lide at stå stille så længe og er det noget der skal/kan gøres noget ved?
Hej!

Det er med stor sikkerhed dit starterdrev der går trægt... - dette bør udskiftes (garanti)
[Image: 97_m.jpg]
Kan ses her:
http://www.cityscootershop.dk/product.as...b=0&page=2

Nogle gange bliver der fra fabrikken monteret et forkert drev, hvor det yderste stykke af tandhjulet der slår ud når du aktiverer el-starteren, ikke er "skråtskårent" således at det kan gå i indgreb...


MEN det kan naturligvis også være dit batteri der er "lettere fladt..."
Hilsen - Henrik
tidl. CityScooter.dk
Svar
#3
Ok, takker for svaret.

Hvis jeg nu kører en længere tur i aften, bliver batteriet vel ladet op så det med sikkerhed kan slås fast hvad der er galt?
Svar
#4
Maestro Skrev:Ok, takker for svaret.

Hvis jeg nu kører en længere tur i aften, bliver batteriet vel ladet op så det med sikkerhed kan slås fast hvad der er galt?

Den skal være længere end 50km så, og du skal undgå el-start og bremselys.
Det bedste er en lader (4-500 milliampere) natten over, så er du sikker på at der både er volt og amp. nok til den forslugne starter.

Og væn dig til, udelukkende at bruge kickstarter når motoren er helt kold - dvs- morgenen for så vidt.
Svar
#5
Jeg var ude på en længere tur i dag 2x40 km og da jeg kom hjem her til aften, var der ikke engang nok strøm til at den blinkede da tyveri alarmen blev sat til Fortvivlethock:

Jeg skal vel have et helt nyt så?
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Maestro Skrev:Jeg var ude på en længere tur i dag 2x40 km og da jeg kom hjem her til aften, var der ikke engang nok strøm til at den blinkede da tyveri alarmen blev sat til Fortvivlethock:

Jeg skal vel have et helt nyt så?

ja, det kunne lyde sådan Smil
Svar
#7
Der står i manualen at en hurtig opladning tager 30 min, er det noget man kan få gjort hos T Hansen?
Jeg har ikke selv mulighed for at oplade lortet.

Er det nødvendigt at have alarmen slået til hele tiden? Den holder nemlig i et skur i en baggård der hjemme så det er egentlig ikke nødvendigt at den er slået til der. Har hørt et sted at den skal være slået til, men forstår det ikke helt, for den alarm må da bruge af batteriet?
Svar
#8
Maestro Skrev:Er det nødvendigt at have alarmen slået til hele tiden? Den holder nemlig i et skur i en baggård der hjemme så det er egentlig ikke nødvendigt at den er slået til der. Har hørt et sted at den skal være slået til, men forstår det ikke helt, for den alarm må da bruge af batteriet?
Hej!

Jeg tror at dit batteri er stået af - alternativt har du et ladeproblem med scooteren, begge dele noget forhandleren bør kigge på - på garantien!

Problemet med at have alarm på er at "de små scootere" (Giantco, listo m.v.) er at der kun er 4Ah eller 5Ah, hvilket kræver hyppige opladninger - det samme er hvis man glemmer at slå tændingen fra, så "tæres" der også på batteriet...

Men ned til forhandleren - der er garanti på scooteren!
Hilsen - Henrik
tidl. CityScooter.dk
Svar
#9
Takker

Problemet er bare at jeg lige har fået fjernet skiven, og de sagde i butikken at al garanti bortfaldt når jeg gjorde det, også selv om det ikke har noget med det at gøre. Så det bliver sku nok for egen regning Græder

Men håber da at de ikke kigger efter Grin

Med hensyn til tændingen, så bliver den altid slået fra da jeg altid bruger nøgle til start.

Men hvad med alarmen, tapper den strøm når den ikke er tændt?
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Maestro Skrev:Problemet er bare at jeg lige har fået fjernet skiven, og de sagde i butikken at al garanti bortfaldt når jeg gjorde det, også selv om det ikke har noget med det at gøre. Så det bliver sku nok for egen regning Græder

Jeg ville personligt ikke vrikke på næsen, hvis du kom med et laderproblem og jeg kunne se at skiven var taget, det her jo intet med hinanden at gøre. Dog ville du få min standard klagesang mht. at køre ulovligt :wink:

- Men jeg tror ikke at de kigger efter!

Maestro Skrev:Men hvad med alarmen, tapper den strøm når den ikke er tændt?

Nej, ikke efter min mening, men jeg har ikke "målt" det. Måske der er andre der har kommentarer til strømtyveriet...
Hilsen - Henrik
tidl. CityScooter.dk
Svar
#11
Ok

Prøver at drøne et smut der ud nu og høre hvad de siger.

Takker for den gode hjælp :thumpup:
Svar
#12
Nå de vil have den på torsdag, så jeg tror jeg kører den lange tur hjem til min far hvor den kan blive ladet op. Det koster sikkert også en bondegård hos T Hansen hvis de opdager at skiven er væk, og gider ikke kaste penge i nakken af dem Smil
Svar


Forum spring: