Søg Garagen Hej Gæst! Register

Lader til scooter batteri
#13
(09-01-2019, 13:16)Super 8 Skrev: Biltemas lader er alt for kraftig til MC batterier. Den er egnet til bilbatterier fra 44AH og større. Den ødelægger MC batterier, og den har ikke afsulfaltering. Er batteriet dødt, kan det ikke lades. Den eneste af biltemas opladere der må bruges til MC batterier er den her: https://www.biltema.dk/bil---mc/bilbatte...2000040411 - denne har heller ikke afsulfaltering, og kan ikke oplade et dødt batteri.

Til MC batterier og scooter batterier, skal du vælge en lader med mindre ladestrøm, f.eks. den her (kan bruges med smartphone):
https://www.thansen.dk/bil/universaldele...241465454/
Denne lader er egnet til selv små batterier, og den har afsulfaltering. Den kan sættes til 0.9A i opladestrøm, og bruges til selv små MC batterier. Til bilbatterier sættes den til 4A i opladestrøm. Den kan også oplade LiOn batterier.

Til MC batterier, skal laderen helst kunne gå ned i en ladestrøm på 800mA - 1.2A.
Du kan måske til nød bruge denne lader:
https://www.thansen.dk/bil/universaldele...469830725/
Den går ned i 2A ladestrøm. Vil ikke bruge den til batterier under 5-7AH. T-Hansen anbefaler den kun til batterier fra 44AH.

Hvis du bestiller laderen hos T-Hansen, så husk at købe en møtrik eller skive til 0,50 øre eller mere. Så får du fri fragt.

Tak for god forklaring, så jeg forstår hvorfor det ikke er lige gyldigt hvilken jeg bestiller!  Blink med øjet
Der må da stadig være et hul i vejen, jeg ikke har besøgt!
Mvh. Niels
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#14
(09-01-2019, 18:16)nallerplys Skrev: Jeg har den her fra Harald Nyborg, den virker super fint. Skal det være toppen af poppen skal du anskaffe sådan en CTEK der nævnes længere oppe i tråden.

Min egen lader til 169 kr : https://www.harald-nyborg.dk/p5735/batterilader  

Men en lade er nu rar og have her om vinteren, det hele snurrer lidt bedre efter en opladning  Blink med øjet

Laderen fra Harald Nyborg er ganske fin - den går ned i 1A i ladestrøm, og indstiller den selv, så den passer til batteriet. En strøm på 1A er meget fint til MC og scooterbatterier fra ca. 5AH og op.

Den eneste ulempe den har, er at den ikke har Recond, så den kan ikke rede døde batterier. Men, et batteri har heller ikke godt af at gå dødt, så det er en funktion, man helst skulle kunne undvære...
Svar
#15
(09-01-2019, 15:46)Johannes Johansen Skrev: Jeg har ikke haft problemer med at bruge den lader fra Biltema på vedligeholdelselsfrie gel batterier fra Biltema og den stopper også når batteriet er ladet op.

At lade en 5AH batteri med 4A er bestemt i overkanten, og biltema anbefaler kun opladeren for batterier fra 10AH og op. Den kan godt bruges til store MC og scooterbatterier.

Det betyder naturligvis ikke, at det ikke fungerer - men batterier har generelt ikke godt af hurtigopladning. Hvor godt de holder til det, afhænger også af batteriets tilstand og kvalitet.

Normalt anbefales en ladestrøm på 0.8 - 1.2A til MC og scooterbatterier.
Svar
#16
(09-01-2019, 14:13)Teddy Skrev: Jeg vil tro det er den jeg har, fin lader - den har reddet et temmelig dødt scooter batteri (Recondition funktion) og hjulpet et par biler i gang også.

Dengang var den på tilbud til 299, jeg kan se de har skåret lidt mere af prisen nu Smil

Det er en rigtig god lader til biler - og den har 8A for store bilbatterier.

De 2A er lidt i overkanten til MC batterier, og t-hansen har skrevet at laderen er beregnet til bilbatterier fra 40AH og op.

Jeg mener dog, at med kun 2A ladestrøm, burde den være fin til at oplade MC batterier fra 10AH og op, og det går nok også at oplade et lidt mindre batteri. Normalt anbefales en lidt lavere ladestrøm, men laderen burde være ok, helt ned til batterier på ca. 5AH. Desto større ladestrøm, desto større er imidlertid slid på batteriet, og er batteriet dårligt, er stor sandsynlighed for, at den ødelægges.
Svar
#17
(09-01-2019, 18:16)nallerplys Skrev: Jeg har den her fra Harald Nyborg, den virker super fint. Skal det være toppen af poppen skal du anskaffe sådan en CTEK der nævnes længere oppe i tråden.

Min egen lader til 169 kr : https://www.harald-nyborg.dk/p5735/batterilader  

Men en lade er nu rar og have her om vinteren, det hele snurrer lidt bedre efter en opladning  Blink med øjet

Den CTEK som nævnes er super fin til MC batterier. Den har en ladestrøm på kun 800mA, og den oplader batteriet virkeligt skånsomt.

Den har dog ikke RECOND. Og den er ikke egnet til bilbatterier, da det tager meget lang tid at oplade dem med den pågældende lader.

Vil man ofre så meget som en CTEK koster, vil jeg anbefale denne her i stedet:
https://www.thansen.dk/vaerktoj/batteril...623788363/

Den har RECOND og den har et specielt MC program, så den kan bruges til helt små MC batterier.

Jeg har selv en ældre CTEK lader, der svarer til ovenstående, og er meget glad for den. Den har også redet et af mine batterier, som var blevet afladt for meget, og ikke kunne oplades normalt.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)Forum spring: